reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

no to powodzenia, Elzbietka! Będę trzymać kciuki za dobre wyniki:-D

Dziewczynki- dzięki za wsparcie, naprawdę,aż mi się humor poprawił, bo już wpadałam w jakąś chandrę.....

reklama
Ja Was może zdziwię albo się narażę;-) ale wcale nie miałam robionego testu obciążenia glukozą, miałam tylko w morfologii robiony poziom cukru, jest w normie. W tamtej ciąży nie miałam cukrzycy.

Ja Was może zdziwię albo się narażę;-) ale wcale nie miałam robionego testu obciążenia glukozą, miałam tylko w morfologii robiony poziom cukru, jest w normie. W tamtej ciąży nie miałam cukrzycy.

ja tez bardzo chciałam tego nie robić, ale skoro lekarz decydował i dał skierowanie to zrobiłam.

To znaczy Karlam wydaje mi się,że jest to badanie,które się robi tak profilaktycznie i nie wiem czemu jest tak powszechnie robione a inne badania, które mi się wydaje byłyby istotniejsze nie są robione(np ten HIV nie jest obowiązkowy:szok:) czy nie wiem inne badania HCV np jak sobie nie zażyczysz to nie zrobią a na mnie dziwnie nawet się popatrzyli jak chciałam na HCV(bo obejrzałam Uwagę w tvn;-):-D) Oczywiście jeśli jest ten podwyższony cukier we krwi albo w rodzinie ktoś ma cukrzycę ale wszytskim pacjentkom...może nie ma takiej potrzeby, no tak zadecydował mój lekarz i moja mama w jednym;-)

Skakanka a ja bym sie zastanawila. Ja dosyc dlugo debatowalam ze swoim lekarzem na temat tego badania. Na pierwsze skierowala mnie w 9 tyg ciazy, poniewaz mam w rodzinie cukrzykow. Oczywiscie na 75. Jak pytalam dlaczego na 75 a nie 50 to powiedzieli mi ze oni w 50 sie nie bawia, gdyz jak wychodza nieprawidlowosci to pacjentka musi powtarzac badanie z 75.
Nie musze pisac jak w 9 tyg przechodzi sie to badanie!!! Nie dosc ze 3 godziny bez jedzenia to samoczucie w I trymestrze jest rozne.
Badanie wyszlo ok, a na drugie skierowala mnie ok 24. Wtedy sie postawilam i powiedzialm ze nie bede tego swinstwa pic i po co mi drugie skoro pierwsze wyszlo ok a wyniki z krwi sa ok. Wtedy ona powiedziala, ze w ciazy mamy doczynienia z tzw cukrzyca utajona (przynajmniej na poczatku) potrafi sie ona rozwijac przez ok miesiac zanim wyjdzie w wynikach krwi.Dlatego robi sie to badanie, bo tam od razu wychodzi jak jest cos nie tak.
Ale skoro pierwsza ciaza byla ok to moze tez bym to odpuscila?

Ja czekam na piatku na wizyte. Teraz biegam tam co tydzien. Moze pozwola mi na gotowanie jakis prostych dan:)?

reklama
Gdyby to nie było takie paskudztwo to może bym się zastanowiła:baffled:a,że niedawno miałam robione rok temu:-Dto na pewno nadal aktualne;-)tamte wyniki.

Do góry