• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
morka... aaale super lecisz... ja mialam 14 plus, no mam nadzieje, ze szybko pojdzie.

patrysia, u nas tez dwie doby głodówka, ale jak moj lekarz mowil.. lekko nieuzasadniona, wiec ja na drugi dzien swoj prowiant mialam :-D u nas poki sa kroplowki to jest cewnik wiec czekalam na wyzwolenie mnie bardzo. Jedna polozna zauwazyla u mnie na stoliku chlebek ryzowy i mowi - tego nie wolno. A ja pytam czemu... bo tylko wolno sucharki :-D:-D
Kon by sie uśmial... co ma jaki sklad to ja wiem.. i ryz a biala maka to jednak roznica na korzysc ryzu :tak:
Ale to juz taka moja natura, że wiem lepiej :-D:baffled::baffled::-D

KAJA wiesz co ja tak szczerze już dyskomfort czułam w tej 3 dobie że nic jak tylko o jedzeniu myślałam i jak te sucharki zajadałam(gdzie oczywiście też nie można było za wiele ale ja to już wtedy miałam gdzieś i jadłam sobie je hehe):tak:ale dzisiaj sobie za wczasu zjem aby nabrac siły i normalnie taaaki obiad sobie zjem że hoho:-D

POJECHALI!!!! :-):-D
Wizyta wyglądała tak:
Ja siedziałam zamknięta w pokoju i karmiłam Adasia :-) Tak długo aż zasnął przy tym cycku :-) Wyssał chyba wszystko co w nim było :-D
Później zmieniłam mu pieluchę, później mały dostał czkawki!! :-) A później znów była kupa :tak: Przyszli mi tu do pokoju jak 2 raz go przebierałam i patrzyli 3 minuty i poszli do pokoju:tak: Wypili herbatę i pojechali...!! :-):-D:-D:-D

Przyjechali oczywiście z psem :tak: Idioci :-) Moja Werka warknęła na ich psa i dostała kapciem w pupę, więc krzyknęłam,że od wychowywania mojego psa jestem ja, a nie obcy ludzie :-) I taka była moja rozmowa z teściami :-D

Co do Pauli... :-)
Wczoraj wieczorem Sławek do mnie mówi, że jakaś Paulina go na nk podglądała :-D Ja patrzę,a to nasza Paula!! Sławek tak patrzy na nią i mówi do mnie, że ta Paulinka będzie następna :-) A mi się w nocy śniło, że Paula urodziła :-) Wyczuliśmy ją!! :-):-D:-D:-D

Co do cesarki :-) Ja kroplówki też miałam 3 dni i 3 dni cewnikowana byłam :-( Jeść dostałam na 3 dzień - kolacja - 3 sucharki i kleik :-) Kleiku nie jadłam, ale te sucharki taki smak miały jak nic innego :-) Na 4 dzień na śniadanie dostałam bułkę najpyszniejszą w świecie i serek o smaku marzenie ;-):-D A bączki też mi liczyć kazali :-) Mnie to krępowało, ale lekarz powiedział, że to normalne i trzeba kontrolować, bo mimo wszystko cesarka jest poważną operacją i wszystko musi być cacy :tak: A te bączki to takie niekontrolowane były... :zawstydzona/y: Oj jak mi wstyd było ;-):zawstydzona/y:
A jeśli chodzi o kilogramy :-) Miałam tak jak Morka +18 i tak jak Morka 12 już poszło :-) Jeszcze tylko 6 plus te, które muszę zrzucić z przed ciąży, bo muszę i już :tak::-)
Z buźki już mi trochę zeszło,ale jeszcze nie do końca :-( Obrączkę założyłam w piątek w końcu :-) Ale te paluchy dalej opuchnięte są... Butów póki co nie kupuję, bo stopy i kostki nadal spuchnięte, poczekam jeszcze z tydzień, dwa i na zakupy się wybiorę :-)

A co do zachowania pieska po powrocie ze szpitala :tak: Nasza sunia jak mnie zobaczyła, to nie mogła aż... Chodziła za mną, skakała, lizała :-)
A jak wzięłam Adasia, żeby jej go przedstawić, to usiadła i wpatrywała się w niego :-) Polizała go (po kocyku) i poszła się położyć :-) A jak teraz Adaś płacze, to patrzy co się dzieje i piszczy, co mnie do szału doprowadza :sorry2:

Rany jaka głodna jestem!! Idę obiadek kończyć :-):*

"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU". "

"Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU". "

sliczne,az mi lzej na serduszku,Dziekuje!
milej niedzieli mamuski!!!

E-milcia to twarda byłas:tak: Ja obiad na trzeci dzień już jadłam:happy2: Oczywiście spod lady:-D Mi cewnik zdjeli na drugi dzień. Jak widać co szpital to inaczej:tak:
Zazdroszczę że piesek tak ładnie zareagował :tak: Mój mąż przywiózł psu pieluchę ze szpitala do mamy a ten ją zakopał pod dywan i niby wogóle się ją nie interesował a dzisiaj się okazało że on w to miejsce sikał:baffled: i kompletnie nie wiem czemu? Pies który się w życiu w domu nie załatwił . Już cała w strachu jestem jak przyjedzie:-)

Morka jak nie wiesz czemu? Do pieluchy się przecież siusia!! :-D
Nie martw się!! Będzie dobrze jak wróci :tak: Tylko trzeba pamiętać,żeby przestawić dziecko :tak:
Nam kolega, który pieski tresuje kazał zaraz po przyjściu przedstawić dziecko pieskowi, dać obwąchać, polizać... Jakoś poszło :-)

E: a cewnik miałam tak długo, bo musieli mi organizm oczyścić po zatruciu i wciąż mi kroplówki dawali... :tak:

Witajcie dziewczynki

Ja mam pytanie Czy ból od żeber zchodzący do pępka bardzo bolesny to też jest skurcz ?????

W nocy dopadła mnie biegunka dziś tez juz w wc byłam pare razy i niewiem jak mam to odbierać te napady bólu brzucha od zeber do pepka to w pozycji siedzącej i leżącej na plecach. Na leząco na boku ani rusz. A ból naprawde jest bardzo nieprzyjemny. Prosze o podpowiedzi

reklama
Jak tam wasze zwierzaki zareaagowały na maleństwo? Ja zaraz przywożę psa od mamy i mam stresa strasznego:sorry2: No nic zobaczymy jak będzie:tak: Wiara czyni cuda:-D

Morka jak my przywiezlimy Kasie ze szpitala to wzielismy ja na rece i pokazalismy naszej suni goldence na jej wysokosci, tak zeby powąchała.
Wczesniej mąż przywoził brudne ubranka i pieluchy tetrowe ze szpitala zeby 2 dni sie oswoiły zwierzaki z nowym zapachem.
Psiak pilnuje mnie i Kasi przy kazdym karmieniu, kładzie sie obok na łózku.
Po kąpieli jak mala jest na przwijaku na jej wysokosci, bo przewijak lezy na wannie to liże jej stopy i ma przy tym mega ubaw, a mała szaleje bo ją to łaskocze:) Na płacz w ogole nie reaguje, a w nocy jak Kasia placze to vega spi i ma to gdzies. Na poczatku stawiała uszy i nadsłuchiwała co to, a teraz juz sie przyzwyczaiła i nawet ja to nie budzi.
Kociaki sa ciekawskie i zagladaja do lozeczka, ale daj Boze na razie nie wchodzą, choc jeden sie dzis odwazył i juz myslalam ze sie w nogach polozy ale szybko wyszedł na szczescie.

No to widze ze ilosc rozpakowanych zwieksza sie kazdego dnia:)
super!
Na każdą przyjdzie pora:)

Witajcie dziewczynki

Ja mam pytanie Czy ból od żeber zchodzący do pępka bardzo bolesny to też jest skurcz ?????

W nocy dopadła mnie biegunka dziś tez juz w wc byłam pare razy i niewiem jak mam to odbierać te napady bólu brzucha od zeber do pepka to w pozycji siedzącej i leżącej na plecach. Na leząco na boku ani rusz. A ból naprawde jest bardzo nieprzyjemny. Prosze o podpowiedzi

Zalecałabym kapiel w wannie lub prysznic zeby sprawdzic czy ustanie czy sie nasili i wziecie 2 tabletek nospy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry