reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaammaa nikt nie mówił że bedzie łatwo;-) a tak poważnie to róznie w życiu bywa, są gorsze i lepsze momenty...życzę aby nastały już na długo te lepsze:tak:

Pasibrzuch jak sie chrzani to wszystko naraz tak juz jest:tak: nam wczoraj ortopeda powiedziała ze podejrzewa dysplazje a po drodze jedzcze popsul nam sie samochod który kupilismy tydzien temu:szok: tez mi sie juz wyc chce:zawstydzona/y:

ps. ja juz sobie zapalilam i mi lepiej;-) aczkolwiek nie namawiam!!!!!

reklama
Beti, żeby można było się choć na chwilę od tego wszystkiego oderwać...
Zaraz mnie zjecie, ale zapaliłam sobie. Paskudztwo straszne i chyba nie skuszę się już na drugiego papierosa.

ello,
My dzisiaj lecimy znów na szczepienia - boję sie znów gorączki.

Mój maluch postanowił jeść "na dwa razy". Zje trochę i już nie chce, a za 10 min zachowuje sie tak jakby 5 godzin nie jadł i wyjada do końca wszystko. Po czym chwilkę kwęka i usypia.

Hmmm, a ja lubię pochmurną i chłodna pogodę... Jutro będzie słoneczna, a ja mam pęknięte okulary p-słoneczne ;-((. Ostatnio spacerowałam w rowerowych bo mrużę oczy w słońcu.

Hello

Co do podawania nowosci jedzeniowych to Olinkowi jabłko ma pomóc na kupke ,bo robi raz na 3 dni,tak samo soczek jabłkowy-rozcienczony oczywiscie:tak:a jak juz i zaczelismy podawac jabłko to marcherweczke tez mozna-tak pediatra powiedziała(bardzo dobra lekarka ,jest neonatologiem ,ona wykryła chore serduszko [po urodzeniu).Obiadki czy bardziej złozone deserki to juz blizej 4 miesiaca,ale pozwoliła np podac wywar z warzyw do picia:tak:

Pasibrzuch ,beti nie potepiam ,bo sama pale -niestety,ale chyba skoncze z tym bo to za drogi interes:tak:
Kaamaa chyba kazda z nas ma chwile zwatpienia:tak:my mielismy kryzys w zeszłym roku ,juz byłam w ciazy ale jeszcze o tym nie wiedziałam-wyrzuciłam dziada z domu :sorry2:ale wrócił:tak:to prawda ,ze po 7 latach jest kryzys-własnie 20 kwietnia stuknie mi 8 lat po slubie,a razem jestesmy 12:szok:
jeszcze chciałam komus odpisac ale nie wiem komu:confused:

edit
Beti ty pytałas o jabluszko-podaje ze słoiczka z Bobovity-na poczatek 2 łyzeczki ,codziennie ciutke wiecej

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczynki,
Ale mialam dluga przerwe w BB. To pierwsza taka w historii. Ale nie z mojej winy, tylko z winy braku neta:-(
Wyjazd do domu mojego m przezylam, choc byly momenty, ze bylo cienko cienko. Dwa starcia z tesciowa. echhhh, jedno duze o usuniecie bez mojego pozwolenia cimieniuszki z glowki mojego synka. Ostro bylo:-)
Do tego wycieczki - wizyty do Matteo po 15 osob za jednym razem :szok::szok: ale jakos to zniosl, na szczescie jest towarzyski,tylko przyplacil to zmeczeniem, bo po takiej intensywnej sobocie i niedzieli spal caly dzien.
Teraz przylecial moj tata takze ciesze oczka widokiem synka z dziadkiem:-)
Niestety nie podejmuje sie nadrabiania zaleglosci, bo jest to raczej z moim brakiem orgnizacji niemozliwe.
Dzis nawet moj tata zamiotl mi podloge!!!! heh i rezultat zamiatania skwitowal w zartach tylko Karolcia, jaki wstyd:szok::szok::szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
W Perugii piekna wiosna, w sloncu ok 30 stopni:-) ale jeszcze czlowiek sie nie topi bo chlodkiem wieje na szczescie.
Pozdrawiam Was dziewczynki i zycze milego popoludnia.

Witaj Karoli:-)
najwazniejsze,ze do mordobicia nie doszlo;-)Ja to z obawa mysle o chrzcinach na ktore ma przybyc pan i wladca,basza w jednej osobie czyli tesc PAN;-)na szczescie jestem u siebie i na szczescie cos mi sie od tego macierzynstwa porobilo,ze nie doopa wieksza tylko ryj...Wiec moze w koncu raz na zawsze zalatwie sprawe....
U nas tez upal...W sloncu sie wytopilam....nieco;-)

Witajcie

Dzisiaj spacerek 2,5 godziny! Moj dzentelmen spal na popasie (czyt. mamuska musiala jedzonko dotankowac, bo by padla) prawie godzinke!

Sangrq pytalas o piastki w buzi... co ja sie namecze, zeby mu je wyciagnac przy karmieniu :-D Ja mu chce butle, a on zanim wsadze smoka juz raczka siup do buzi. No to ja mu ja wyciagam i zanim zdaze znowu z butla, to juz druga w buzi laduje... jeeeeny co ja sie z nim czasem nagimnastykuje :-D A od jakichs dwoch tygodni nauczyl sie ssac kciuka. Dziwne, nie? Ponoc w zyciu plodowym powinien chyba to juz robic? Hmmmm w kazdym razie wczesniej umial ssac tylko wskazujacy i srodkowy, bo kciuk mial schowany w piastce.

Kupki u nas na modyfikowanym jedna na 1-2 dni, ale takie, ze maly do mycia i przebierania.

Mnie sie jakos do sloiczkow nie spieszy... szwagierka mi opowiadala, ze mala jej kichnie z buzia pelna marchewki i sa obie do przebierania. A ubranka juz sie nie dopieraja, bo wiadomo proszek delikatny, wiec ostroznie :tak: Ja planuje po skonczonym 4. miesiacu.

Jolcia - sloiczki Stasiowi podkradasz, nieladnie :-D

malgorzatka - ja smaruje oliwka po kapieli, mimo, ze jest wrzask i wolalabym ten punkt ominac :-) W szczegolnosci wlasnie faldki pod brodka, paszki i pachwinki, bo tam lubi sie odparzac, ale skora nie jest szorstka, jak juz to troszke zaczerwieniona. Do mycia stosuje plyn do mycia, ale do tego potrzebuje asysty meza, zeby mi nalewal, wiadomo mamy tylko jedna wolna reke, a jak jestem sama to mydlo w kostce.

mzetka - wiesz co sie robi z problemowa rodzinka - wiadereczko szyszuni, po jednej dla kazdego chetnego :tak: A tak na powaznie, to nie placz, bo szkoda nerwow na takich ludzi.

e-milcia - super, ze jest poprawa, dobrze, ze poszlas do tej lekarki

Czechow - trzymam kciuki za dobre wyniki i zdrowka dla Ciebie, cokolwiek sie przyplatalo

Sel - mam nadzieje, ze mala poczuje sie juz lepiej i unikniecie szpitala

Dziewczyny z bobasami na butli, czy ktoras jeszcze czeka na pierwszy okres po porodzie??? Zaczynam sie denerwowac, do kiedy jest norma? Ktos cos wie?

Uffff... ale sie naprodukowalam, koniec pisania na dzisiaj, wykorzystalam skwapliwie drzemke Michalka, ale jeszcze spi, to moze uda mi sie postawic obiad, zanim znowu zacznie swoja melodie.

Milego popoludnia babeczki

Pasibrzuch ja Cie nie zjem bo wiem jak to jest.ja ma Ci to pomóc to się nie krępuj. tylko z tego co wiem 2h po paleniu karmi nie można;-)

Sylwia o to widze ze nas wiecej palacych juz;-) i dzieki za info o jabłuszku.mi z kolei pediatra powiedziała żeby podac takie surowe nie ze słoiczka. Kurcze Sylwia u nas tez były na pepti problemy z kupkami ale po 3 tyg na esputikonie mała robi sama i to nawet 2-3 dziennie,choc są i dni ze wogule nie zrobi ale wtedy nastepnego dnia nadrabia;-)

jejku a moje dziecko dzis szaleje!spi juz trzecią godzine+rano 2h i na specerze 1,5h.wogule odkad dajemy jej zagęszczacz do mleka ani razu nie ulala!!juuupiiiii! i od tej pory tez lepiej spi wiec te niedosypianie jej w ciagu dnia prawdopoodbnie spowodowane byly problemami z brzuszkiem.

a no i dzis mnie rozbroila bo przez pol godziny dyskutowala ze swoimi piąstkami wkładając je do buzi, po czym wkurzała sie ze juz ich nie widzi;-)

ja nie dać rady ja nie nadążać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

widzę temat papierosków ehhhh
jak mi się kurde chce!!!!!!!!
ale jeszcze karmię i nie ma mowy ale tak bym nie chciała wrócić a tak mnie już kusi i się boję, że kurde tyle czasu tyle nie palenia pójdzie , przepadnie ehhh ziobacymy;-)

nawet nie próbuję czytać, bo nie dam rady za dużo tego, pozdrowionka na razie pa p[a

reklama
Pasibrzuch ja Cie nie zjem bo wiem jak to jest.ja ma Ci to pomóc to się nie krępuj. tylko z tego co wiem 2h po paleniu karmi nie można;-)

Sylwia o to widze ze nas wiecej palacych juz;-) i dzieki za info o jabłuszku.mi z kolei pediatra powiedziała żeby podac takie surowe nie ze słoiczka. Kurcze Sylwia u nas tez były na pepti problemy z kupkami ale po 3 tyg na esputikonie mała robi sama i to nawet 2-3 dziennie,choc są i dni ze wogule nie zrobi ale wtedy nastepnego dnia nadrabia;-)

jejku a moje dziecko dzis szaleje!spi juz trzecią godzine+rano 2h i na specerze 1,5h.wogule odkad dajemy jej zagęszczacz do mleka ani razu nie ulala!!juuupiiiii! i od tej pory tez lepiej spi wiec te niedosypianie jej w ciagu dnia prawdopoodbnie spowodowane byly problemami z brzuszkiem.

a no i dzis mnie rozbroila bo przez pol godziny dyskutowala ze swoimi piąstkami wkładając je do buzi, po czym wkurzała sie ze juz ich nie widzi;-)

A czym zageszczasz mleczko???/
Moja curcia zaczeął duzo jesc i mam wrazenie ze dalej sie nie dojada i chciałam jej zagescic?
Sa jakies specjalne zageszczacze????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry