reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Silke nie boje sie;) mala zaczyna wszystko poznawac dopiero pomalutku,zaczyna raczkami dotykac uszka i bedzie wiedziala(przyzwyczai sie)ze ma od malego kolczyki.
Nadusia mi sie naprawila:)))) jak zasnela wczoraj o 23 to spala do 6 :szok: a pozniej 6:30 do 11:40 :szok: oby tak zawsze hihi:)))

reklama
Oby jej tak zostało :)

Alicja w tym samym wieku przesypiała noce i było tak do 7-ego miesiąca a później zaczęła się w nocy budzić i krzyczeć tak przeraźliwie, że nic innego nie pomaga niż butla ok.2 nad ranem ;/ czasem udaje mi się ją oszukać wodą ale zazwyczaj nic to nie daje.
Dziwię się, bo jej dieta jest bogata i urozmaicona, je normalnie kolację i idzie spać a później w środku nocy rozpaczliwy krzyk głodu.

Jak Wy sobie poradziłyście z nocnym jedzeniem? :)

Mona, nie śledziłam dokładnie całego wątku ale kiedyś pytałaś o kaszki i ja wtedy całkowicie zapomniałam napisać o kaszce mannej. Daję Alicji ugotowaną błyskawiczną kaszę manną, bardzo dobrze trzyma malucha całą noc, chyba że jest się moją Alicją to wtedy nie ;) Nie wiem czy Twoja Nadia może jeść gluten, ale jeśli tak to spróbuj dawać jej od malutkich porcji kaszkę manną. Ja zaczynałam, żeby sprawdzić jak zareaguje, od malutkiej porcji kaszki mannej z jabłuszkiem. Później zaczęłam dodawać do mleka przed snem.

Silke Szymon dopiero od niedawna nie je w nocy :) Wprawdzie się nie budził w nocy, tylko kręcił i popłakiwał, ale ewidentnie był głodny bo burczało mu w brzuszku i jak dostał butlę to spał spokojnie do rana. Teraz takie nocne karmienia zdarzają się bardzo sporadycznie. Z tego co nam mówił pediatra to takie nocne karmienia dzieci do 2 r.ż. są jak najbardziej normalne i jak chce jeść to można dawać butle.
Mona oby tak zostało :) Chociaż mama mi mówiła, że ja jednego miesiąca była grzeczna, kochana, chodziłam ładnie spać i spałam do rana, a miesiąc się kończył i koniec- nie chciałam spać i byłam nieznośna i tak do pierwszego roku życia na zmianę ;)
Mi za to ciężko się przestawić na ranne wstawanie. Szymon zazwyczaj idzie spać między 19-20 i wstaje o 7, a jak był mniejszy to potrafił pospać do 10-11 a ja razem z nim ;)

Dzięki za odpowiedź :) Pytam o różne sprawy pediatrę ale o to zapomniałam a nie mam kogo spytać, bo znam tylko jedną dziewczynę z małym dzieckiem i Kubuś w wieku Alicji przesypiał całe noce bez karmień. Moja mama i teściowa już nie pamiętają jak to było a jak czytam poradniki, to się tylko załamuję, bo moje dziecię się nie wpasowuje w książkowe ideały ;)

Jestem niedoświadczoną mamą i zarazem czytam różne fora a także poradniki i to co tam wypisuje się, może człowieka wprawić w kompleksy ;) Staram się temu nie poddawać, ale mimo wszystko martwię się czy moje dziecko dobrze się rozwija.

Hej dziewczyny,gdzie wy sie podziewacie?pewnie spacerujecie sobie z maluchami.
Ja dzis tez bylam z moimi szkrabami na placu zabaw,troche polatali:)
jutro tez sie wybierzemy na spacerek.pogoda coraz ladniejsza,lada dzien wiosna zawita,w koncu.

reklama
My dzisiaj pół dnia spędziliśmy na dworze. Uwielbiam słoneczko :)

Silke ja też jestem niedoświadczoną i młodą mamą :) Ja przede wszystkim polegam na swojej intuicji i jak na razie mnie nie zawiodła. Chociaż na początku co chwilę dzwoniłam do koleżanki, która rok wczesniej została mamą z pytaniem czy tak ma być :)

Do góry