Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Mam nadzieję ,że to była po prostu jakaś niedouczona pielęgniarka , która coś tam palnęła...
poczekaj niech powstawaja spiochy co jeszcze spia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Mam nadzieję ,że to była po prostu jakaś niedouczona pielęgniarka , która coś tam palnęła...
Tak, szyjke masz 2,5cm, a rozwarcie 0,5cm. Moze chodzi tylko o rozwarcie zewnetrzne? Bo ostatnio dowiedzialam sie, ze takie jestDziewczyny mam do Was pytanko: na ostatniej wizycie lekarz w karcie ciąży napisał mi 2,5/ 0,5 Zawsze miałam 3/0 tzn. rozumiem że szyjka skróciła mi się o 0,5cm a rozwarcie mam na 0,5cm. Co najlepsze gin nic o tym nie wspomnial, nic mi nie powiedział że mam odpoczywać czy cokolwiek innego. Nic z tego nie rozumiem. Może Wy mi udzielicie więcej infoprosze...
no moja wszytsko sam zżera, bo ja tylko 4 kg na + a taki kolos rośnie!madziek helenka :-) cieszę się że dzidzie mają się dobrze i ładnie rosną
co do wizyt dreptam już co tydzień
wczorajsze ktg trwało ponad godzinkę bo cały czas coś nie do końca sie komuś podobało ostatecznie wypuścili nas do domku na tydzień
potwierdzona data przyjęcia do szpitala to 23 września ,a co dalej to nie wiem
przyznaję że wagowo to niektóre ładnie z Was dzidzie dokarmiają![]()
pielęgniara sie myli. A jak masz jakiekolwiek watpliwości co do cukrzycy to zajrzyj tu https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cukrzyca-ciazowa-21291/index294.html#post4182281 tu ci wszystko dziewczyny wytlumaczą.Dziewczynki mam problem ... 3 tyg.temu robiłam test na cukrzycę- 50 g. i po godzinie pobieranie krwi. Wyszło mi 136. Lekarz powiedział , że górna granica normy to 140 a więc jestem jeszcze w normie , ale blisko przekroczenia. Kazał powtrzyć badanie na następną wizytę a więc na piatek. Dziś poszłam zrobić jeszcze raz i tam pielęgniarka powiedziała ze norma to 100, max 110 więc to na pewno cukrzyca,,,
Sama już nie wiem co myśleć.. Wyniki jutro
tak rozwarcie na szerokośc. Na szkole rodzenia połozna nam tłumaczyła, zeto jest bardzo umowne, bo te cm rozwarca mierzy się na szerokosc palca. Tzn jak wejdzie jeden palec to 1 cm rozwarcia. Jak przed porodem jeździąłm na kontrole do spzitala to raz mi wyszło 2 cm rozwarcia, juz byłam taka zadowolona, jade za 2 dni a tak już tylko 1,5! Oczywiscie nie zwęzilo sie tylko badala mnie inna lekarka, co szczuplejsze dlonie miała :-)nie wiem czy dobrze kumam ...
ale chodzi o to że np szyjkę się mierzy na długość że ma 2.5 a rozwarcie na szerokość?? :-) czy jak to??
bo aż się zaczęłam zastanaiwć....![]()