reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

bura dobrze że jest z dzidziami oki :))
mamulica co za niespodzianka :)) oby u mnie tak nie było bo ja mam siostre bliźniaczkę więc zawsze to może się przytrafić mi :)))
a ja dzisiaj też byłam na wizycie i dzidzia zdrowa i w końcu ujawniła co ma między nóżkami :)))
SĄ JAJECZKA WIĘC BĘDZIE SYNUŚ :))

reklama
lekarz coraz bardziej jest przekonany że jednak urodzę pewnie ok 6 grudnia, bo od początku mam dzidzie mniejszą o 2 tygodnie i według usg to dopiero 23 tydzień a według om już 25. Czyżby prezent na Mikołaja :)))
Dlatego obciążenie glukozą będę robiła dopiero pod koniec sierpnia lub początkiem września. Gin powiedział żeby zrobić od razu 75 bo po co się męczyć 2 razy jak coś :))

Mamulica! GRATULACJE!!! Dobrze, że się tak "wcześnie" zorientowali, bo jakby dopiero przy porodzie wyszło, to dopiero byłby numer:-D
Bura, oby tak dalej, trzymaj kolana mocno ściśnięte;-)
Niunias, gratuluję jajeczek:)

He he Mamulica witaj w klubie :-):-)
No to ładna niespodzianka! Ja bym chyba umarła jakby mi ktoś powiedział w 6 miesiącu, że będę mieć bliźniaki. Pamiętam w jakim byłam szoku, jak się dowiedziałam w 8 tygodniu :tak: Mało z kozetki nie spadłam, jak zobaczyłam na monitorze 2 dzidziusie :-D
A swoją drogą to ja nie wiem, jak lekarz może nie zauważyć drugiego dziecka na usg, zwłaszcza jeśli to bliźnięta jednojajowe - u mnie niemal na każdym badaniu od razu na monitorze pokazywały się dwa dzidziusie. Dopiero od niedawna nie da się ich pokazać razem, chyba, że jakaś nóżka, czy rączka drugiego się pojawi...

He he Mamulica witaj w klubie :-):-)
No to ładna niespodzianka! Ja bym chyba umarła jakby mi ktoś powiedział w 6 miesiącu, że będę mieć bliźniaki. Pamiętam w jakim byłam szoku, jak się dowiedziałam w 8 tygodniu :tak: Mało z kozetki nie spadłam, jak zobaczyłam na monitorze 2 dzidziusie :-D
A swoją drogą to ja nie wiem, jak lekarz może nie zauważyć drugiego dziecka na usg, zwłaszcza jeśli to bliźnięta jednojajowe - u mnie niemal na każdym badaniu od razu na monitorze pokazywały się dwa dzidziusie. Dopiero od niedawna nie da się ich pokazać razem, chyba, że jakaś nóżka, czy rączka drugiego się pojawi...
Eh, Bura, ja też nie wiem jak to możliwe, i już chyba nie będę się zastanawiać...:-):sorry2:. Cieszę się że jest dobrze i to dla mnie najważniejsze:tak:! Ale szok ogromniasty!!! Czuję się jakbym znów zaszła w ciąże - jestem zielona - nie wiem co z wóżkiem, jak będą spać, kłaść ich razem czy osobno...:confused: Czekam na razie na poniedziałek... Zobaczymy co powiedzą mi w tej klinice!!! Oby tylko wszystko było ok!!!:sorry2:

Na razie się o nic nie martw, tylko czekaj cierpliwie do poniedziałku (łatwo mówić, co?). Jeśli okaże się, że Twój Kubuś rzeczywiście będzie miał brata, to wtedy będziesz się nad wszystkim zastanawiać. W razie czego służę radą, ja ten temat przerabiam od pół roku :-)

niunias gratuluje jajeczek :)
mamulica Tobie te gratuluje i nie przejmuj sie narazie niczym wszystko sie jakos ułoży i bedzie ok...

bura dobrze że jest z dzidziami oki :))
mamulica co za niespodzianka :)) oby u mnie tak nie było bo ja mam siostre bliźniaczkę więc zawsze to może się przytrafić mi :)))
a ja dzisiaj też byłam na wizycie i dzidzia zdrowa i w końcu ujawniła co ma między nóżkami :)))
SĄ JAJECZKA WIĘC BĘDZIE SYNUŚ :))
co raz więcej chyba jajeczek jest :szok:
;-)

reklama
Ogromne gratulacje!!!
Ale nas zaskoczyłaś. Nic sie nie martw, będzie dobrze.:tak: Oby tylko maluszki byly zdrowe a reszta sama sie ułoży.

Swoją drogą to mnie tak zszokowało ze prawie spac nie mogłam. Ja bym chyba lekarza zmieniła. Przeciez Ty musisz być teraz pod fachową i dobrą opieką bo przy blizniakach jest wiecej komplikacji itp. Dla mnie to jest zupelnie niezrozumiałe jak mozna nie zauwazyc dwóch dzieci, a zwłaszcza usłyszeć dwóch serduszek:szok: Ach Ci lekarze:no:

Podziwiam Twój spokój, ja bym chyba do poniedziałku dziurę sobie przez pępek wywierciła zeby zobaczyć co sie w środku dzieje :tak:
a czujesz kopniaki 4 nóżek??:-D

Do góry