reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Mary mary, lekarka nie wzięła kasy za wizytę ( a chodzę prywatnie) i pytała czy zawieść mnie do domu:szok::-D!!! Jestem maksymalnie zszokowana!!! A dowiaduję się tak późno, bo na początku chodziłam do innej gin (tej co mi kazała ciążę usuwać) , potem raz byłam u ojca mojej obecnej ginki, ale on złamał rękę , więc obecna ginka przejęła mnie dopiero w 11 tc. No i nie przyszło jej do głowy żeby szukać drugiego!!! A poza tym nie wiedziała że mój mąż jest z bliźniąt (jego brat nie żyje, zmarł w 1. dobie)... Nie łączylam jakoś tego ze sobą!!! ALE SZOKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

reklama
O kurcze!!!! ale szok!! Gratulacje wielkie i cieszymy sie bardzo. Bura nie bedzie juz jedynym rodzynkiem:-D
Ale jak t omozliwe, ze nikt do tej pory nie widzial drugiego malucha? I co znaczy na 80%? To jest drugie dziecko, czy go nie ma? Bo przeciez to nie sa juz takie kropeczki, ktore ciezko zauwazyc

Cześć!
Wpadam na chwilkę zdać relację z wizyty u gina: na szczęście wszystko jest dobrze!:-)

Szyjka bez zmian, tzn nadal zamknięta, a to najważniejsze.
Dzidzie rosną równo, ważą ok 1000 gramów każda.
Jedno małe się przekręciło i przeszło z położenia poprzecznego w miednicowe, drugie jest nadal w położeniu główkowym. Jak to powiedział lekarz - są w pozycji 69 ;-)
Poza tym mam lekką anemię i będę łykać 1x dziennie żelazo.

Zostałam zwolniona z powtórnego badania cukru (po glukozie) z czego się cieszę niezmiernie. Lekarz stwierdził, że skoro poprzedni wynik był dobry, to nie ma potrzeby powtarzać badania. No chyba, że chcę dla własnego spokoju, to mam pójść 1,5h po śniadaniu zbadać poziom cukru we krwi i niby to jest tak samo jakbym wypiła 75g glukozy :confused: (podobno tak się bada cukier w USA).

Za to będę teraz musiała regularnie kontrolować odczyn Coombsa (czy nie ma konfliktu serologicznego). Do tej pory nie miałam przeciwciał, ale im wyższa ciąża, tym większe ryzyko, że konflikt wystąpi (tfu tfu tfu odpukać i odpluć).

To chyba tyle z nowości. Idę leniuchować do łóżka, wymęczyła mnie ta wizyta w przychodni.
Buziaki dla wszystkich!

Cieszę się, że wszystko jest na dobrej drodze !!!

dziewczyny mam wiadomość dnia!!! Wróciłam właśnie od lekarza!!! Byłam bo przestałam czuć ruchy, akurat była położna, itd spędziłam pól dnia na ktg i usg i................ Na 80% będę miała bliźniaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chłopcy zdrowi, po 900gram, a w pn mam wizytę w klinice żeby potwierdzić!!!!!!!!!

Że co ?????????? !!!!!!!!!!!!!!!:szok:;-)

Mary mary, lekarka nie wzięła kasy za wizytę ( a chodzę prywatnie) i pytała czy zawieść mnie do domu:szok::-D!!! Jestem maksymalnie zszokowana!!! A dowiaduję się tak późno, bo na początku chodziłam do innej gin (tej co mi kazała ciążę usuwać) , potem raz byłam u ojca mojej obecnej ginki, ale on złamał rękę , więc obecna ginka przejęła mnie dopiero w 11 tc. No i nie przyszło jej do głowy żeby szukać drugiego!!! A poza tym nie wiedziała że mój mąż jest z bliźniąt (jego brat nie żyje, zmarł w 1. dobie)... Nie łączylam jakoś tego ze sobą!!! ALE SZOKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:

Niezłe jajca-to może jeszcze któraś z nas ma bliźniaki a o tym nie wie??????
Dziwne, że wczesniej nie było tego u ciebie widać.
Teraz masz wytłumaczenie dlaczego masz na plusie tyle kilo ile masz :-D

dziewczyny mam wiadomość dnia!!! Wróciłam właśnie od lekarza!!! Byłam bo przestałam czuć ruchy, akurat była położna, itd spędziłam pól dnia na ktg i usg i................ Na 80% będę miała bliźniaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chłopcy zdrowi, po 900gram, a w pn mam wizytę w klinice żeby potwierdzić!!!!!!!!!
no ładny szok! :) na tym etapie ciąży takie zaskoczenie :)))
moje gratulacje!

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:no to gratulacje:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

O kurcze!!!! ale szok!! Gratulacje wielkie i cieszymy sie bardzo. Bura nie bedzie juz jedynym rodzynkiem:-D
Ale jak t omozliwe, ze nikt do tej pory nie widzial drugiego malucha? I co znaczy na 80%? To jest drugie dziecko, czy go nie ma? Bo przeciez to nie sa juz takie kropeczki, ktore ciezko zauwazyc
No właśnie teraz ciężko już dwóch zobaczyć, tym bardziej że jeden za drugim. Na usg tylko momentami ten jeden miał ponoć trzy łapki:szok::-D. Ale moja ginka boi się przesądzić, praktykuje dopiero 4 , czy 5 lat i chce zeby w pn zobaczyła mnie pani profesor... A położna zdążyła mi opowiedzieć (pół dnia siedziałam tam) że zdażyła się ostatnio pani, która robiła 3d od 14tc i dopiero przy porodzie wyszło że bliźnięta:szok::szok::szok:... Ja tam się na tym nie znam, ale ufam mojej gin, a dziś to na masksa była przejęta sytaucją!!! Czekam na poniedziałek, bo chcesz już wiedzieć na 100%... SZOK

:-):-):-):-):-):-)
cudownie!!!!

ale moja droga... nie chcę nic mówić, ale ja na twoim miejscu chyba bym zmieniła lekarza... bo dowiedzieć się w 6 miesiącu, że to bliźniaki to lekka przesada... :-p

ale gratuluję!!!:-)

No właśnie teraz ciężko już dwóch zobaczyć, tym bardziej że jeden za drugim. Na usg tylko momentami ten jeden miał ponoć trzy łapki:szok::-D. Ale moja ginka boi się przesądzić, praktykuje dopiero 4 , czy 5 lat i chce zeby w pn zobaczyła mnie pani profesor... A położna zdążyła mi opowiedzieć (pół dnia siedziałam tam) że zdażyła się ostatnio pani, która robiła 3d od 14tc i dopiero przy porodzie wyszło że bliźnięta:szok::szok::szok:... Ja tam się na tym nie znam, ale ufam mojej gin, a dziś to na masksa była przejęta sytaucją!!! Czekam na poniedziałek, bo chcesz już wiedzieć na 100%... SZOK
uwielbiam takie położne!!! że też te kobiety (zdaje się bardzo doświadczone) nie wiedzą kiedy język trzymać za zębami i bzdur by chociaż nie gadały;-)
w dobie takiej aparatury, to raczej niemożliwe, no chyba, że ta pacjentaka co to chodziła na usg3d, lekarza na oczy nie widziała- to bardziej prawdopodobne:happy2:

Laparda, ja tam do mojej gin pretensji nie mam. Wiem w jakich okolicznościach mnie przejmowała i że wtedy to ja byłam szczęśliwa że ciągle jestem w ciąży itd. Myślę, ze po prostu przez myśl jej nie przeszło żeby szukać drugiego, a usg miałam na najnowszym dopplerze, na którym wszystko pięknie widać i z medycznego punktu widzenia pomiar jest b. dokładny... A w wiele rzezczy już nie wierzyłam i wiele wydawało mi się nieprawdopodobnych, także nie oceniam... Ja jestem szczęśliwa że wszystko jest dobrze... A ginka pracuje w klinice, robi habilitacje i naprawdę jest zaangażowana...

reklama

Gratulacje dowiedzieć się w 6 miesiącu to musi byś szok :szok: córka koleżanki mojej mamy miała taką sytuacje i to była wina bardzo kiepskiej pani doktor...

Do góry