no ja podobnie :-) i niech skońćzę ten 37 tc to wreszcie sobie odbiję ten zakaz seksu przez całą ciąże :-)![]()
a, słusznie, zapomniałam... w przerwach w bieganiu wokół szpitala szybki seksik w samochodzie, bo szpital od domu daleko...

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no ja podobnie :-) i niech skońćzę ten 37 tc to wreszcie sobie odbiję ten zakaz seksu przez całą ciąże :-)![]()
zapewne. Mi się wydaje,ze te terminy z usg mogą nam sugerować, ze np dzidizia urodzi się wczesniej albo później ale dokłądnie to na pewno nie powiedza. W pierwszej ciązy co poszłam na usg to termin był odleglejszy i faktycznie przenosiłam ale nie tyle co pokazywalo usg.mi z ostatniego usg też wyszedł wcześniejszy termin porodu, ale ja się tym nie sugeruję :-) trzymam się pierwszego terminu, bo wydaje mi się, że on jest najbardziej prawdopodobny :-)
raczej nie, to takie twardnienie brzucha i napięcie.Dzięki
Dziewczyny ja pierwsze dziecko nosze i nie wiem czy mam skurcze.
LekarZ mnie dziś pytał czy mam, a ja oczyyyyyyyyyy i ze nie wiem-ze chyba nie.
Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....![]()
ja dokładnie tak samo, po 24 październiak zaczynam szaleć. Zwłaszcza, ze na rękę by mi byl taki termin, bo starszak ma 8.11 urodziny więc zdążyłabym wrócić, imprezkę naszykować (bo może o tydzień przesunąc ;-)) malec już byłby podchowany troszeńke i gotów gości przyjmować :-) bo nie mam sumienia Kubunia urodzinek pozbawiać :-(och, jak przyjdzie 23 października , to ja nie będę siedzieć, będę biegać po schodach i wokół szpitala![]()
Bardzo sie ciesze, ze rosnie zdrowoTeż się pochwalę że nasza dzidzia urodzi się szybciej.... :-)
13.11.09....
cieszę się srasznie....![]()
To najwazniejsze, a plec i terminy to sprawa drugorzedna(...) oby tylko wszystkie listopadowe dzieciaczki byly zdrowe ;-)
I tak powinno byc zawszeJestem po wizycie![]()
(...)
Jak wracałam autem to sama do siebie się usmiechałam![]()
Ja tez na poczatku nie rozroznialam, tymbardziej, ze naprawde w rozny sposob sie je czuje. Ja to odczuwam w ten sposob, ze jak np ide, to czuje coraz wiekszy nacisk, takie parcie od gornej czesci lona w dolna i przy tym twardy brzuch-uczucie nieprzyjemne, ktore po chwili znika. Nacisk zwykly na pecherz czulam jak ukucie szpilek-moment uczucie ze chce siku i juz. A tu jest taki nacisk, parcie jakby...Dzięki
Dziewczyny ja pierwsze dziecko nosze i nie wiem czy mam skurcze.
LekarZ mnie dziś pytał czy mam, a ja oczyyyyyyyyyy i ze nie wiem-ze chyba nie.
Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....![]()
To super ze fiknela koziolka i jest prawidlowo ulozonaMy też po wizycie.
Najważniejsze Oliwia odwróciła się główką w dół i póki co nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego Uff ulżyło mi.
(...)Kurcze, już naprawdę niewiele czasu![]()
też tak to odczuwam... ale każda z nas ma różnie.Ja tez na poczatku nie rozroznialam, tymbardziej, ze naprawde w rozny sposob sie je czuje. Ja to odczuwam w ten sposob, ze jak np ide, to czuje coraz wiekszy nacisk, takie parcie od gornej czesci lona w dolna i przy tym twardy brzuch-uczucie nieprzyjemne, ktore po chwili znika.