reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
My też po wizycie.
Najważniejsze Oliwia odwróciła się główką w dół i póki co nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego Uff ulżyło mi.
Waży już 1950g i również wg usg termin przesunął mi się na 4/11, ale gin stwierdził, zeby się tym absolutnie nie sugerowac i trzymac daty z OM. Ilośc wód prawidowa, łożysko ok. Dostałm skierowanie na mocz, morfologie i HBS. Fenoterol mam brac jeszcze z 5 tyg, a potem powoli będę zmniejszac dawkę. Kurcze, już naprawdę niewiele czasu:cool:

mi z ostatniego usg też wyszedł wcześniejszy termin porodu, ale ja się tym nie sugeruję :-) trzymam się pierwszego terminu, bo wydaje mi się, że on jest najbardziej prawdopodobny :-)
zapewne. Mi się wydaje,ze te terminy z usg mogą nam sugerować, ze np dzidizia urodzi się wczesniej albo później ale dokłądnie to na pewno nie powiedza. W pierwszej ciązy co poszłam na usg to termin był odleglejszy i faktycznie przenosiłam ale nie tyle co pokazywalo usg.

Dzięki :)

Dziewczyny ja pierwsze dziecko nosze i nie wiem czy mam skurcze.
LekarZ mnie dziś pytał czy mam, a ja oczyyyyyyyyyy i ze nie wiem-ze chyba nie.
Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....:sorry:
raczej nie, to takie twardnienie brzucha i napięcie.

och, jak przyjdzie 23 października , to ja nie będę siedzieć, będę biegać po schodach i wokół szpitala :cool2:
ja dokładnie tak samo, po 24 październiak zaczynam szaleć. Zwłaszcza, ze na rękę by mi byl taki termin, bo starszak ma 8.11 urodziny więc zdążyłabym wrócić, imprezkę naszykować (bo może o tydzień przesunąc ;-)) malec już byłby podchowany troszeńke i gotów gości przyjmować :-) bo nie mam sumienia Kubunia urodzinek pozbawiać :-(

Też się pochwalę że nasza dzidzia urodzi się szybciej.... :-)
13.11.09....
cieszę się srasznie....:tak:
Bardzo sie ciesze, ze rosnie zdrowo:tak:

(...) oby tylko wszystkie listopadowe dzieciaczki byly zdrowe ;-)
To najwazniejsze, a plec i terminy to sprawa drugorzedna:tak:

Jestem po wizycie
icon_smile.gif

(...)
Jak wracałam autem to sama do siebie się usmiechałam
icon_smile.gif
I tak powinno byc zawsze:tak::-D:-D:-D

Dzięki :)

Dziewczyny ja pierwsze dziecko nosze i nie wiem czy mam skurcze.
LekarZ mnie dziś pytał czy mam, a ja oczyyyyyyyyyy i ze nie wiem-ze chyba nie.
Czuje czasem mocny ucisk na pęcherz, albo pobolewa mnie brzuch, ale skąd ja mam wiedzieć jak to jest mieć skurcz przepowiadający ????? ....:sorry:
Ja tez na poczatku nie rozroznialam, tymbardziej, ze naprawde w rozny sposob sie je czuje. Ja to odczuwam w ten sposob, ze jak np ide, to czuje coraz wiekszy nacisk, takie parcie od gornej czesci lona w dolna i przy tym twardy brzuch-uczucie nieprzyjemne, ktore po chwili znika. Nacisk zwykly na pecherz czulam jak ukucie szpilek-moment uczucie ze chce siku i juz. A tu jest taki nacisk, parcie jakby...

My też po wizycie.
Najważniejsze Oliwia odwróciła się główką w dół i póki co nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego Uff ulżyło mi.
(...)Kurcze, już naprawdę niewiele czasu:cool:
To super ze fiknela koziolka i jest prawidlowo ulozona:tak:
A z tym czasem to faktycznie, coraz mniej...

Dziewczyny na innym watku wytlumaczyly mi dziwne zapiski mojej gin w karcie, te: 2-0,5-0,5, ze te symbole oznaczają położenie szyjki macicy. Dopóki było 2-0-0, było ok, ale te połówki znaczą, że zaczyna się przesuwać ku położeniu centralnemu i się rozwierać, czyli tak, jak przed porodem. Tak jak myslalam, bo gin mowila, ze szyjka jest miekka i robi sie nieszczelna, czyli pewnie te 0,5kocowe oznacza rozwarcie. Ale leki pomoga:-)

dziewczyny fajnie przeczytać że u Was ok bardzo się cieszę :tak:

my musimy leżeć bo szyjka nadal się skraca no i mam jednak brać luteinę
odstawią mi ją dopiero w 34 tc
aspargin zostaje
w szpitalu mam się położyć 23 września ale jeszcze mam pokazać się we wtorek zadecydują czy już zostanę bo odchodzi mi czop

no ale bez niego mogą mnie potrzymać nawet ponad 2 tygodnie
zobaczymy

Ja tez na poczatku nie rozroznialam, tymbardziej, ze naprawde w rozny sposob sie je czuje. Ja to odczuwam w ten sposob, ze jak np ide, to czuje coraz wiekszy nacisk, takie parcie od gornej czesci lona w dolna i przy tym twardy brzuch-uczucie nieprzyjemne, ktore po chwili znika.
też tak to odczuwam... ale każda z nas ma różnie.
Natalunia pisała że ona się czuje jakby ją obręczą ktoś ściskał i że brakuje jej powietrza... więc różnie z tym bywa

reklama
Do góry