reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

ja też mam do fenoterolu isoptin i birę go 3 razy na dobe. Wiele dziewczyn go bierze bo po fenoterolu strasznie przyspiesza puls serca i niezbyt dobre samopoczucie. A isoptin to niweluje, dlatego należy go przyjmować 15-30 minut wcześniej. Mi się chce po nim spać. Lekarze wiedzą co robią, ale mi powiedział że nic się nie stanie jeśli zapomne go przyjąć tylko po prostu mogę się gorzej poczuć. Nie jest niebezpieczny !!!

reklama
ja też mam do fenoterolu isoptin i birę go 3 razy na dobe. Wiele dziewczyn go bierze bo po fenoterolu strasznie przyspiesza puls serca i niezbyt dobre samopoczucie. A isoptin to niweluje, dlatego należy go przyjmować 15-30 minut wcześniej. Mi się chce po nim spać. Lekarze wiedzą co robią, ale mi powiedział że nic się nie stanie jeśli zapomne go przyjąć tylko po prostu mogę się gorzej poczuć. Nie jest niebezpieczny !!!
tez je biore i dokładnie w takich samych proporcjach ...

dzis byłam u lekarza po skierowanie ma powtórne badanie moczu, pewnie we wtorek zrobie to w czwartek bedzie wynik.... ale anjlepsze jest to ze tak jak Wam juz pisalm okulistka wyraziła zgode a mój lekarz upiera sie że nie bo mówi ze może byc tak że wzrok mógł mi sie poprawić na okres ciąży a co będzie jak coś podczas porodu się stanie kto za to odpowie... wiec kazał isc gdzies prywatnie i załatwić sobie skierowanie na cc...wiec od poniedziałku szukam okulisty....

ja wczoraj odebrałam wyniki wymazu. grzybków wszelakich brak:tak:
no i dostałam skierowanie na morfologie i mocz oraz USG... także idę we wtorek- już się nie mogę doczekać!!!

no i lekarz zakomunikował, że teraz to będziemy się widywać co 2 tygodnie....

Ale ja zażywam już sam fenoterol, bez isoptinu, i nic mi nie jest, lekarka mówiła że organizm się przyzwyczaja do niego, owszem, za pierwszym razem czułam lekkie kołatanie serca i drżenie rąk, ale później już nie.
W poniedziałek też mam zrobić badanie moczu, ostatnio miałam troszkę bakterii, mam nadzieję że je 'wypłukało'.

Laparada, ja od samego początku chodzę do gina co dwa, max trzy tygodnie, niestety jak się ma tyle dolegliwości to lekarka powiedziała że nie ma wyjścia, musimy się często spotykać... :baffled:

Ale ja zażywam już sam fenoterol, bez isoptinu, i nic mi nie jest, lekarka mówiła że organizm się przyzwyczaja do niego, owszem, za pierwszym razem czułam lekkie kołatanie serca i drżenie rąk, ale później już nie.
W poniedziałek też mam zrobić badanie moczu, ostatnio miałam troszkę bakterii, mam nadzieję że je 'wypłukało'.

Laparada, ja od samego początku chodzę do gina co dwa, max trzy tygodnie, niestety jak się ma tyle dolegliwości to lekarka powiedziała że nie ma wyjścia, musimy się często spotykać... :baffled:
to skoro nic ci nie jest po nim to nie musisz zażywać isoptinu.
Ja od początku też spotykałam się z ginem co 3 tygodnie, chociaż nie miałam większych problemów, jak większość dziewczyn, teraz to już wszystkie chyba chodzimy co 2 tygodnie, a na pewno większość. Ja ostatnio nawet co tydzień zaliczałam wizytę. Strasznie mi stopniała ilość gotówki przez to, ale cóż zrobić, najważniejszy dzidziuś :))

ja chodziłam co 3 tygodnie... choć jak czasem wyleciało mi z głowy to i raz na 4 tygodnie...
ale ja zdrowa jak rybka jestem, i dziedzic też :rofl2:

To gratuluje:) Moje obydwie siostry, mama też, wszystkie ciąże przechodziły bez najmniejszych problemów, łudziłam się więc że też tak będę miała, a tu klops, od samego początku problemy i wielkie bóle, dlatego bardzo szybko dowiedziałam się że będę mamą :):):)

Przede mną jeszcze jedna wizyta z cyklu "co-3-tygodniowych" i już mi lekarz zapowiedział, ze następne będą co 2. Więc to widzę standard na tym etapie ciąży :)

To gratuluje:) Moje obydwie siostry, mama też, wszystkie ciąże przechodziły bez najmniejszych problemów, łudziłam się więc że też tak będę miała, a tu klops, od samego początku problemy i wielkie bóle, dlatego bardzo szybko dowiedziałam się że będę mamą :):):)
... ja zanim się dowiedziałam to miałam dwie konkretne imprezy.. ale lekarz mnie uspokoił, że jeśli miałoby się coś stać to by się stało. a tu dziedzic zdrowy jak rydz!

loytka- dobrze, że to standard.... mam znajomą w uk... i z tego co opowiada, to mają tam taki burdelik, że jeszcze do tej pory nie była na usg (a jest w ok.15 tc)... ale była na usg w polsce ;)

reklama
tez je biore i dokładnie w takich samych proporcjach ...

dzis byłam u lekarza po skierowanie ma powtórne badanie moczu, pewnie we wtorek zrobie to w czwartek bedzie wynik.... ale anjlepsze jest to ze tak jak Wam juz pisalm okulistka wyraziła zgode a mój lekarz upiera sie że nie bo mówi ze może byc tak że wzrok mógł mi sie poprawić na okres ciąży a co będzie jak coś podczas porodu się stanie kto za to odpowie... wiec kazał isc gdzies prywatnie i załatwić sobie skierowanie na cc...wiec od poniedziałku szukam okulisty....
a sma nie moze ci wystawic skierowanie na cc?Po co masz płacić jakiemuś innemu lekarzowi?

Do góry