reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

A u mnie jest ten problem że gin praktycznie w ogóle nie patrzy na datę z OM bo miałam bardzo nieregularne i często miałam tak, że spóźniała mi się @ 10 dni, a na następny miesiąc miałam o 5 dni wcześniej:sorry2: Sama nie wiem w który termin mam wierzyć, bo i tak od września miałam luteinę i magnez bo szyjka skrócona i rozwarcie na 0,5cm. Wydaje mi się jednak że wiem kiedy zaszłam w ciążę, staraliśmy się 2 miesiące i raczej pilnowałam tego kiedy się "przytulaliśmy" jak to mówi mój gin:) więc licząc od tego dnia to termin miałabym na 24.11. A nadzieje mam cały czas na to, że urodzi się szybciej bo ja już mam serdecznie dość.

reklama
Kochane moje, wrocilam od gina.
I o maly wlos go nie udusilam...jestem zamknieta na 4 spusty!!!! Nic nie zanosi sie na to ze urodze w tym tygodniu, i on wrozy mi na chwile obecna ze moge przenosic do 2 tygodni :szok: szyjka zamknieta, 2 cm, czop tez jest...:wściekła/y:
Do tego odebralam wyniki na paciorkowca, i oczywiscie go mam :wściekła/y:
12-tego listopada mam przyjsc na ktg i dalsze zwolnienie, o ile szybciej nie urodze, ale on w to watpi. A ja zaczynam wierzyc, ze jestem sloniem, ktory chodzi w ciazy 2 lata. Za to dzidzia ma 3500g :tak:

Kochane moje, wrocilam od gina.
I o maly wlos go nie udusilam...jestem zamknieta na 4 spusty!!!! Nic nie zanosi sie na to ze urodze w tym tygodniu, i on wrozy mi na chwile obecna ze moge przenosic do 2 tygodni :szok: szyjka zamknieta, 2 cm, czop tez jest...:wściekła/y:
Do tego odebralam wyniki na paciorkowca, i oczywiscie go mam :wściekła/y:
12-tego listopada mam przyjsc na ktg i dalsze zwolnienie, o ile szybciej nie urodze, ale on w to watpi. A ja zaczynam wierzyc, ze jestem sloniem, ktory chodzi w ciazy 2 lata. Za to dzidzia ma 3500g :tak:

dziunka już tu były na tym forum takie zamkniete na 4 spusty:happy2: i różnie to się kończyło:-)

Wiem, wiem, tym sie pocieszam, no ale, mowie wam, ja mam wiecznego pecha ;-)

Aha, jak to jest z tymi terminami porodu? Bo mi sie wydawalo ze mam termin na 8.11 wg ostatniej @. A polozna uswiadomila mi (po 9 miesiacach:-D), ze termin wg om mam na 5.11 czyli dzis, a z usg jest na 8.11. Wiec pytam sie gina czego mam sie trzymac. I powiedzial ze tylko i wylacznie mam patrzec na termin z usg. A jak bylam w ciazy z Julia to kazali mi patrzec na termin wg ostatniej miesiaczki :eek: no i zglupialam :eek: a faktycznie wtedy mialam wg usg na 05.01, wg om na 17.01, a urodzilam 19.01. i dalej glupia jestem i nie wiem o co chodzi :eek:

mój każe mi patrzeć na termin z om ale mówi że jeśli miałam dłuższe cykle to że może się to jeszcze troszkę opóźnić :))

Jak bym miała patrzec na termin z USG to powinnam juz urodzić a nic nie zapowiada:)
Ot duża dzidz i tyle

reklama
Do góry