• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej dziewczynki.
Ale okropna pogoda. Tzn. ślicznie jest jak się patrzy przez okno. Nie cierpię zimy bo jestem strasznym zmarzluchem.
Mąż jest na chrobowym więc mam troszkę pomocy w domu przez kilka dni:)

Widzę że żalicie się na bóle kręgosłupa. Ja też takie mam ale z powodu złego stanu łóżka. Jest już tak nie wygodne a materac krzywy że budzę się cała obolała. Ale mąż nie widzi powodu do kupienia nowego. Sknera z niego okropny.

Po za tym wpakowałam się w uszycie strojów ( muszkietera i kowbojki) dla moich siostrzeńców na Mikołaja. I wszystko byłoby super gdyby nie fakt że siostra mi jeszcze materiałów nie dowiozła. Ale się wkurzyłam. Miały być wczoraj ale ich zasypało i nie mieli jak pojechać. A dziś się nie wyrobiła siostra i rzeczy przywiezi mi jutro wieczorem. Miło... I teraz będę miała cztery wieczory na uszycie tych strojów bo przecież w dzień nie będę szyła jak moje dzieci patrzą.

mamusiu trzymam kciuki za Was.

reklama
Witam!Dawno nie zaglądałam a to przez mojego starszego synka który stale siedzi na kompie.W niedzielę trafił do szpitala-jakieś niestrawności miał,ostre bóle brzucha.Zaczęło się w sobotę jak był na nocnych marszach na orientacje ze szkoły,byli w lesie i jakiś pan go przywiózł do domu jak mu tak źle się zrobiło że iść prawie nie mógł.Myślę że to wina chipsów i tym podobnych jedzonek śmieciowych,tłumaczenie nic nie pomaga,potrafi kupić sobie i po cichu zjeść albo na dworze czy w szkole.Do tego jeszcze to wieczne siedzenie przed kompem i sprawa się wyjaśnia.Może ten pobyt w szpitalu da mu wreszcie do myślenia.
U Zuzy OK.Teraz przygotowuje się z koleż. ze szkoły do występu w Konkursie Talentów.Dziś mieli jechać z klasą na wycieczkę do kopalni soli.Nie wiem jak Pani mogła wybrać taką datę i jechać w to zimno z dziećmi.Szczęście że pogoda zrobiła się jaka jest i odwołali.
A młodsi-w porządku.Mikołaj wariuje jak zawsze,a Inga ząbkuje.

Azile dzieki za wiesci od Joas! Biedni w tym szpitalu, oby Artiemu szybko birubina spadla i mogli wyjsc do domu!

Weroniczka nie ma to jak termin "na wczoraj"!

Monika witaj znowu :-)

witam! znowu tyle napisalyscie ze nawet nie jestem w stanie wszystkiego ogarnac:eek: zawsze jak mam czas i jestem na BB to nikogo nie ma a jak jestem zajeta to tyle stron i produkcja na calego:blink:

Mamo05 - trzymam kciuki i nic nie mowie zeby nie zapeszac ale goraco kibicuje zeby bylo tak jak Twoje serduszko pragnie:tak:;-):tak:

Weroniczka - to cie wrobili jednym slowem w robotki reczne, szkoda ze tak wyszlo i masz malo czasu teraz. Widze ze twoj talent wszyscy wykorzystuja ;-) A po materac skoro maz sknera to marsz sama do sklepu:tak: przeciez nie mozesz sie tak meczyc, wypoczynek nocny jest bardzo wazny. Kup i jak przywioza to przeciez maz nie karze wyrzucic nowego materaca:-p

a u was czytam zima i zima...zasypani, mroz a u mnie w weekend bylo 12 ale na plusie:confused: dzis ma troche temperatura spasc, chyba tak bedzie bo juz czuje ze sie ochlodzilo no i czytam ze jakis drobny snieg ma popruszyc wieczorem i jutro....jest nadzieja na zime:tak::-D Chcialabym zeby jednak spadlo troche tego sniegu na swieta, ja podobnie jak Weroniczka jestem zmarzluch ale BN i choinki bez sniegu sobie nie wyobrazam. No i ten plus ze ja nie musze odsniezac, samochody mamy w ocieplanych garazach a do odsniezania przyjezdza serwis...moj maz tylko pierwsza zime jak sie wprowadzilismy do naszego domu chcial sam odsniezac i ktorego wczesnego poranka odsniezyl po lebkach bo mu sie nie chcialo i wyjezdzajac tylem ze swojego garazu podskoczyl na grudzie lodu ktorej nie zauwazyl pod slabo przez siebie odsniezonym podjezdzie i tak mu samochod skoczyl ze uderzyl lusterkiem we framuge drzwi garazowych i urwal:happy2: Od tego czasu mamy serwis hahahaha...no i dzieki cieplemu garazowi nie grozi mi wchodzenie do samochodu od tylu....ewusek :-D:-D:-D Wszyscy nie tylko widzieli ale nawet w wiadomosciach u mnie podawali:rofl2:

Bidismall - ja mialam podobny problem z Oliverem, rano sobie bajeczki ogladal zamiast zbierac sie do szkoly i wiecznie bylismy spoznieni, a to wszystko przez to ze u nas wszedzie sa telewizory i gdzie nie stanal tam sobie wlaczal:wściekła/y: a ja zajeta bylam malym i nie widzial z drugiego konca domu co on robi. W koncu ma calkowity zakaz zalaczania TV rano. Zwlaszcza tego w breakfast room czyli pokoju sniadaniowym przy kuchni bo wtedy to juz gleba ze bedzie gapil sie w monitor zamiast lyzka ruszac sniadanie z talerza;-) no i odkad zakaz stosujemy przestalismy sie spozniac.

Izulka sliczna twoja coreczka jest, taka mala dama:-D

ewuniaf - lacze sie w bolu kregoslupowym, ja niestety tez miewam problemy, w ciazy je mialam dosc spore i zwalalam to na swoj babciny podeszly wiek:-) ale widze ze wiecej kobietek ma podobne objawy nawet mlodziutka Ania Zuzkus :no: kiedys za smarka tez chodzilam na gimnastyke korekcyjna ale jakos nie zawsze mi po drodze bylo i pamietam jak mama ostrzegala ze jak zaczne rodzic dzieci to bede cierpiala....no coz, widac nie mylila sie:blink:

Pozdrawiam wszystkie zasypane panie!

hej dziewczyny!!!
więc wygląda na to że prawie wszystkie cierpimy z powodu bólu kręgosłupa!!!:-D
Weroniczka, w 100% popieram Pawimi. Chyba powinnaś wziąć sparwy w swoje ręce z tym materacem. Wiem jak to jest spać na niewygodnym łóżku... Kiedy jeszcze wynajmowaliśmy mieszkanie spaliśmy z mężem na wersalce, ale takiej bardzo miękkkiej. Na tym to już w ogóle spac się nie dało. Do naszego domu kupiliśmy materac ale twardy - śpi się dużo lepiej (tyle że mój ból kręgosłupa i tak pozostał :-))
pozdrawiam wszystkie

Babiny - miejcie litość!!! Tyle napisane!!!

Bedismall, Pawimi - u mnie kropka w kropkę to samo. Jak na chwilę włączę TV dla Sashy żeby mi dał zrobić śniadanie to głównym gapiącym się jest ośmioletni wyrostek... Kanapka przed nim a on kontempluje Clifforda - jak dziecko. Teraz za karę je w kuchni pd strony mebli gdzie tv nie widać.

Mama - a co ja Ci będę pisać... Ty wiesz co chciałabym Ci powiedzieć!

Ewusek - ja też wchodziłam od tyłu... Wczoraj:(

U nas jaja jak berety: śnieg napadał, -6, szkoły zamykają, poczta nie działa:) Kocham ten kraj:)

Zuzkus - my mamy takie łóżko (king size), wszystko jest bosko, ale jak musiałam zmieniać pościel, to się za przeproszeniem wk***m i dokupiłam mniejszą kołdrę!!!

Ostatnia edycja:
Ewusek - ja też wchodziłam od tyłu... Wczoraj:(
o! tez widzialam w wiadomosciach na zywo :-) zapomnialam powiedziec hahaha

My tez mamy kinga, dwuwarstwowego, boooosko sie spi, problemow z posciela nie mam bo zmienia ja pani ktora u mnie sprzata:-p ewentualnie maz jak zachodzi potrzeba pomiedzy dniami pracy mojej pani. Nie pamietam kiedy koldre powlekalam, jakos bardzo dawno temu :laugh2: wiec te problemy ktore ma aniaklim mnie omijaja. W kazdym badz razie - Zuzia polecam z reka na sercu. Jak macie w planach sypialnie to tylko z solidnym i duzym materacem. A maz cie znajdzie nawet w ciemnosciach :-D

Sypie snieg, ciezko to nazwac jeszcze konkretnym sypaniem ale cos tam spada z tego nieba, jest nadzieja na biale swieta. Dobrej nocy drogie mamusie.

Witam!
Zadnej jeszcze nie ma??? Ja dzieciaki do szkol powysylalam, Maciej jeszcze spi :szok: wiec ja z kawka hyc na BB
Bilo mrozno...ale w domku cieplutko i ok!

Wczoraj bylam na zebraniu w zerowce u Krzysia i tzw diagnozie ale o tym nie tutaj.

Pozdrawiam!

reklama
witam w środę rano...

A ja wczoraj przeżyłam szok jak odbierałam Kasię z przedszkola!!! nagle po 3 miesiącach odkąd się wrzesień zaczął dowiedziałam się że jestem w radzie rodziców:szok: (po rozpoczęciu roku mieliśmy takie "tajne" głosowanie, trzeba było wybrać 2 rodziców z listy) Nie wiem jakim cudem nikt mnie o tym nie poiformował. A wychowawca Kasi stwierdziła że ona była pewna że ja wiem... I to już nawet nie chodzi o to że nie chce być w radzie rodziców tylko o to dlaczego dowiaduję się o tym tak póżno :(

Śniegu pełno, sanki wczoraj zaliczone z dziećmi- tylko musimy się w większe zaopatrzeć bo Kasia z Michałem razem ledwie się mieszczą na tych:-)

życzę miłego dnia, wracam do pilnowania mojego zbója

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry