Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

. Może jak go wykąpię w tym specyfiku to mu pomoże
A tak w ogóle to chyba marne są te nasze zmagania z Witka napletkiem, bo nie widać żadnych efektów 
Aph, spróbuj dodawac do kapieli zwykłej ciekłej parafiny (do kupienia w aptece) to jest główny składnik Oilatum jak i innych emolientów, a jest bardzo tania - buteleczka pojemnosci ok. 200 ml kosztuje cos ok 3 zł.
U nas tez ostatnio Jula ma niezbyt ładną skórę, nie jest to wysypka, ale skóra jest chropowata najbardziej na buźce. Dodatkowo właśnie na policzkach zrobiły jej sie jakies takie małe pryszczyki - nie wiem skad i co z tym robic wiec narazie nie robie nic, smarujemy tylko buzke emolium, ale musze kupic chyba dermobaze - wydaje sie że przynajmniej dla nas jest najlepsza, a cena bardzo zachecająca, w porównaniu własnie do emolim, oilatum itp. Może któreś dzieciątko miało takie pryszczyki?
U Witka można odciągnąć napletek tak na ok 0,5 cm, że widać tylko żołądź i jest ona czerwona
Czy to normalne? Pediatra nas skierowała właśnie przez to do chirurga dziecięcego, a on kazał trzy razy dziennie odciągać napletek tyle ile się da i smarować maścią (na którą mały ma uczulenie i smarujemy inną) przez 6 tygodni. Ale nie widzę żadnych efektów
i boję się, że jak pójdziemy na kontrolę do chirurga to on odciągnie Witkowi napletek na siłę, a to jest bolesne i maluszki później mają problemy z siusianiem bo ich tam wszystko szczypie i boli
Już sama nie wiem co z tym robić
Dać sobie spokój i nie robić nic (tak jak piszą w artykule) czy zawierzyć jednak lekarzom
Co wy o tym sądzicie?
) i wg mnie i pediatry to wystarczy. A takich artykułów, to naprawdę masę czytałam, więc się w ogóle tym nie martwię, ma jeszcze czas
.Biedny Hubcio, pewnie go to uszko musi bardzo boleć :-( Zdrowiej nam maluszku. Buziaczki dla ciebie i mamusi
Geperty, trzymaj się i zdrowiej. Weź przyklad z Nikusia ;-)
Aph A to Oilatum można kupić bez recepty? Bo Witkowi troszkę to uczulenie na nóżce zbledło, ale jeszcze nie zeszło, a cały czas smaruję go tą maścią. Może jak go wykąpię w tym specyfiku to mu pomoże
A tak w ogóle to chyba marne są te nasze zmagania z Witka napletkiem, bo nie widać żadnych efektów
![]()
Aph, spróbuj dodawac do kapieli zwykłej ciekłej parafiny (do kupienia w aptece) to jest główny składnik Oilatum jak i innych emolientów, a jest bardzo tania - buteleczka pojemnosci ok. 200 ml kosztuje cos ok 3 zł.
U nas tez ostatnio Jula ma niezbyt ładną skórę, nie jest to wysypka, ale skóra jest chropowata najbardziej na buźce. Dodatkowo właśnie na policzkach zrobiły jej sie jakies takie małe pryszczyki - nie wiem skad i co z tym robic wiec narazie nie robie nic, smarujemy tylko buzke emolium, ale musze kupic chyba dermobaze - wydaje sie że przynajmniej dla nas jest najlepsza, a cena bardzo zachecająca, w porównaniu własnie do emolim, oilatum itp. Może któreś dzieciątko miało takie pryszczyki?