• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Hej Kochane :) Przepraszam ze nie napisałam nic po wizycie u lekarki ale cos w kompie siadło iMarek cała niedziele majstrował przy nim.Pani doktor powiedziała że to sa WYPRZENIA (dziwna nazwa) ale naszczczęscie mała nie ma tego dużo. Dała nam recepte na maść do zrobienia i bedzie na dzis popołudniu. Jezeli po trzech dnach nie przejdzie to bedziemy robic badanie moczu Powiedziała ze maśc powina pomóc bo widać ze dbam o sisie.

Karolinka dała popis swoich umiejetności u pani doktor. Turlala sie po leżance, kopała, a gdy pani doktor ja sadzała podciągając za rączki to ona wstała na równe nogi :) Najwiekszy ubaw był gdy Pani doktor chciała sprawdzic gardełko małej. Karolinka zacisła ząbkami szpatułkę i nie otworzyła buzi ale usmiechała sie z zacisnietymi ząbkami bo myślała ze to zabawa :)

Wyprzenie to takie krosty w okolicach narządów plcoiwych.Karolinka ma na wargach sromowych. Są wynikiem grzybicy jeżeli dziecko śpi z rodzicami bądź od pieluszek albo jeżeli dziecko ma zbyt gęsty mocz.

reklama
Jest to poważny problem ale że jak to powiedziała pani doktor dzięki mojej dbałości w przypaku Karolinkinie jest to nic grożnego. Czesto jest tak że WYPRZENIA zajmują sisie, pośladki i wewnętrzne str.ud.:szok::szok::szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry