reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

U pediatry

reklama
My właśnie po szczepieniu, krzyku troszkę było ale krótko:tak:. Od ostatniego szczepienia (ok. 7 tygodni temu) Antoś przytył tylko 400 gram i nie wiem czy mam się martwić:confused:. Pediatra nie mówiła, że mało, ale ostatnio jak byłam to przytył 600 gram i innay pediatra stwierdził że to trochę mało w porównaniu z ostatnimi wynikami. A jak przybierają na wadze Wasze dzieciaczki w tym okresie letnim??

Witek przytył przez 2 miesiące 1,3 kg. to wychodzi 650 gram na miesiąc. Nie wiem czy to dużo czy nie. Ale sprawdziłam, że tym razem mały jest nieco poniżej środkowej linii siatki centylowej.

MariaOla I jak Jeremi? A co on ma na tym oczku?

Moniczko ... Jeremi już od urodzenia ma zaczerwienione powieki, a jedną dużo bardziej. Pediatra powiedziała, że to najprawdopodobniej z wysiłku porodowego i się samo wchłonie. Ale, że minęło pół roku i tylko troszkę zjaśniało to spytałam, czy nie warto by było tego skonsultować z jakimś specjalistą. Szczególnie że mnie straszono różnymi dziwnymi schorzeniami :szok:
Okulistka wykluczyła wszelkie poważniejsze choroby ( w tym naczyniaki) i powiedziała, że do wesela się zagoi ;-) Mam się nie martwić, bo jest to płaskie i nie przeszkadza. Im skóra będzie bardziej ludzka niż niemowlęca tym bardziej będzie to znikać.

A bioderka picuś glancuś :)))

Mariolu To dobrze, że poszłaś na tą konsultację, bo przynajmniej teraz wiesz, że to nic poważnego. A powiem szczerze, że jak dotąd to nie zauważyłam na żadnym zdjęciu Jeremiego tego zaczerwienienia.

O właśnie, nie tylko ja tego nie dostrzegłam :-) Widocznie te zaczerwienienia nie są wcale takie duże. Ale pewnie martwiło Mariolę, że nadal są. Ale jak powiedziała pani doktor, to do wesela się zagoi :-D:rofl::-D:rofl::-D:rofl: No to Jeremi ma strasznie dużo czasu na to gojenie się oczek :-D:rofl::-D:rofl::-D:rofl:

Na tym zdjęciu widać :sorry: .......... Wiem ,że to niby nic wielkiego, ale na ulicy mnie wciąż pytają " Ojej, a co on ma nad oczkiem" ..... i czasem juz mnie to tak wkurza, jakby chcieli powiedzieć, że mama go bije :wściekła/y::angry:

Załączniki

• P1010232.JPG
    P1010232.JPG
    367,9 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Mariolka - przypuszczam, że takie reakcje mogą być wkurzające, ale mi się wydaje, że ludzie zauważają to tylko dlatego, że te piękne, duże szafirowe oczka Jeremiego przyciągają po prostu tak bardzo ich uwagę :-) :tak::-)

.... a tak ogólnie to nawet na tym zdjęciu trudno się tego doszukać :-)

Do góry