• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Urodzinki naszych pociech

reklama
A u nas imprezka raczej bardzo skromna sami domownicy, chrzestny to moj brat wiec będzie, chrzestna nie wiadomo, zapraszać nie będę bo imprezki żadnej nie robie, a poza tym to ona na końcu ciąży może już nie doczekać...;-) Ciasto (tort) i kawa, nic poza tym..bo juz będzie post, a ja szczególnie na ten czas jestem uczulona..
Masz rację, post jest ruchomy. A Magdalenka urodziła sie w zaduszki. I zawsze urodzinki ma i miała. Dla koleżanek robi w innym terminie. Natomiast z rodzinką spotykamy sie 2 listopada. Nie jest to impreza "zakrapiana", bo uważam, ze są inne okazje do wypicia wódki. Ale ona wie, ze jest to dla nas bardzo ważny dzień. Od kiedy mam Madzię, dzień zaduszny jest dla mnie klamrą pomiędzy tymi dwoma światami. Wierzę, że nasi bliscy, którzy już nie są z nami, mają ją pod swoją szczególną opieką.

No właśnie Ewamat, nie trzeba w końcu się upijać ani urządzać tańców, żeby uczcić dziecku urodziny. Wydaje mi się, że teraz dla naszych dzieci nie ma to znaczenia, ale jak mają te kilka już lat, to byłoby im przykro, że nie mogą mieć nawet skromnej imprezy, takiej na której będą chociaż rodzice, dziadkowie z obu stron i rodzice chrzestni.

U nas urodzinki Julki tez nie beda z wodeczka.:no:..tylko szampan....
tak jak i na chrzcinach bylo....jestem zdania ze jak ktos chce moze sobie sam w domu popic:-p;-);-)

Przyznam że tez po głowie mi chodzi taki pomysł, żeby chrzest połączyć z roczkiem, tylko wtedy dostałaby mniej zabawek :-D A chrzest na pewno będziemy robić w knajpce, kościół będzie prawdopodobnie ten sam, w którym ja byłam chrzczona a moi rodzice brali w nim ślub.
No i zalezy jak to będzie... jeśli razem w knajpie, to alkohol będzie, ale raczej słabszy. A jeśli osobno, to na urodzinki (u nas w domu) tylko szampan. Ja też myślę że wódka na urodziny dziecka to niezbyt fajny pomysł.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry