• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Urodzinki naszych pociech

u nas roczek w sobotę, ale w ten dzień tylko wpadnie moja koleżanka z synem i to w porze południowej, bo my mamy na 18 nauki przech chrzcinami, bo nastpnego dnia chrzicny i roczek w knajpie (nie jest jeszcze wybrana), sami najbliżsi więc 10 osób :-)

reklama
Nauki przed chrzcinami?:szok:My nie dostalismy nawet kartek do spowiedzi...:sorry2:

U nas tez kiedys byly nauki przed chrzcinami - na szczescie teraz nie ma. :tak::tak::tak: To wszystko zalezy od parafii i ksiedza. Gdy bylam chrzestna w innej parafii to ksiadz nic nie chcial.

A jesli chodzi o roczek Milki - to wypada w czwartek i jakos tego dnia trzeba bedzie to uczcic. A imprezka ewentualnie w weekend. A swoja droga, to czas leci jak szalony - przeciez niedawno ja urodzilam a tu juz roczek. Az lezka w oku sie kreci :tak:;-)

My też mieliśmy nauki przed chrzcinami. I kartki do spowiedzi też były.

Ale ja się właśnie załamałam :sad: Tomek wszedł na stronę swojej uczelni i akurat w weekend, kiedy wypada roczek Oliwki ma zjazd w Łodzi z egzaminami :hmm: Zupełnie nie wiem co teraz wymyślić, wyprawić roczek tydzień później :confused::dry: A tak się cieszyłam, że wypada właśnie w sobotę.

Ojej przykra sprawa Kasiad moze faktycznie przelozyc roczek na pozniej chociaz szkoda bo przed chwila akurat sobie myslalam ze bedziemy w tym samym dniu swietowac:-(

Zazwyczaj w niedzielę też ma zajęcia, ale może tym razem nie, bo piszą, że zjazd jest 25-26 to jest piątek i sobota. Albo się pomylili, bo najczęściej zjazdy są sobota - niedziela, albo zrobili tak nietypowo zjazd.
Jeśli Tomek będzie miał wolne w niedzielę, to zrobię faktycznie 27 stycznia. Nie wiem tylko, czy chrzestny bedzie mógł siedzieć do niedzieli wieczora, bo może iść w poniedziałek do pracy, a przyjeżdża do nas z Elbląga.

Dzwoniłam w sprawie sali na roczek. Liczą od osoby - w jednej restauracji 35-50 zł a w drugiej 45zł...w sumie to nie jest tak źle ;-) myślałam że to drożej wyjdzie. W tej pierwszej sali ponoć ogrzewanie szwankuje więc chyba na tą drugą się zdecydujemy :tak: naliczyłam 12 osób :happy2: jeszcze tylko wizyta u księdza :baffled:

reklama
oska a robicie imprezkę w niedzielę?Bo my tak(nasze Bąble z tego samego dnia):-D:-D:-D

Tak w niedziele :tak: fakt nasze dzieciaczki z 3.02 są ;-) chciałam razem z Mszą roczek a w sobote dodatkowej o 12 nie zrobią...więc zostaje niedziela :happy2: ale może nawet dobrze - nie bedzie gości ciągło do picia alkoholu :-D
a na którą roczek planujesz?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry