reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W co się bawić z dzieciaczkami?

My dzis z Kubusiem bawilismy się w "Goń mnie" :-) ja uciekałam na czworaka i chowałam się za różnymi przedmiotami np. za fotelem, za biurkiem, za łóżeczkiem a mój mały mężczyzna latał za mną na czworaka z otwartą buźką i mnie gonił :-) ale mielismy przy tym zabawy i śmiechu :laugh2: za każdym razem jak mnie odnajdywał ja krzyczałam "o rany uciekam!!!" ale tak aby się nie wystraszył a on śmiał się jak nie wiem.
To ulubiona zabawa mojego malucha z siostrzyczką. mamy dwie wersje jedną na czworakach, a w drugiej ja go trzymam pod paszki a Natalia go goni normalnie nóżki mu się obracają jak na wyścigach:-D:-D:-D

reklama
To ulubiona zabawa mojego malucha z siostrzyczką. mamy dwie wersje jedną na czworakach, a w drugiej ja go trzymam pod paszki a Natalia go goni normalnie nóżki mu się obracają jak na wyścigach:-D:-D:-D
U nas tak samo. Jeszcze lubi jak tańczy a Mają, oczywiście ja go trzymam pod paszkami,:tak:

Agulka "tańczy" tzn sprężynuje tak??? To Kuba też tak spręzynuje jak usłyszy melodie reklamy w tv lub piosenke :-) robi też tak jak powiem "zrób husia husia" :-)

Luandzia, nic wymyślnego, może dla niektórych to stara bajka, ale ja nie kupowałam tych zabawek, bo mi się wydawały nudne i mało rozwijające.:zawstydzona/y: Kupiłam zestaw kubeczków do wyjmowania i wkładania i takie niby puzzle, drewniane, 4 wyjmowane zwierzątka. Mam pokazywać, mówić co to i udawać to zwierzątko, a Maciuś ma wyjmować, a jak sie tego nauczy to wkładać. A nadprogramowo kupiłam pojemniczek z bańkami mydlanymi. ;-):-)

A i jeszcze jak Maciuś zje wafla ryżowego i zostaną duże okruszki to mam dawać mu do zbierania ich ze stołu lub śliskiej powierzchni i pozwalać wkładać do buzi.

Dlaczego tak z tymi okruszkami?

Mój syn jest mistrzem w takim dziubaniu ;-) Wysypuję mu na blat krzesełka do karmienia kilka kangusków a on skrupulatnie wydziubuje :tak: Czasem jak się zdenerwuje to rozrzyca ale często PAweł mu wyjada ;-)

Tak, coś takiego. A te co ja kupiłam są mniejsze, ale napisane, że po 12 miesiącu.Tylko ja mam bez uchwytów, ale sporo wystają poza deskę i Maciuś nie ma porblemów, żeby je wyjąć.

A tą piramidkę też mam, ale z chicco. Niestety te kółka są za grube i za duże. Dziś psycholog miała trochę inną, taką żyrafkę z pochyloną szyją i na niej te kółka, ale cieńsze i przez to łatwiej je zdejmować.

Dlaczego tak z tymi okruszkami?

Mój syn jest mistrzem w takim dziubaniu ;-) Wysypuję mu na blat krzesełka do karmienia kilka kangusków a on skrupulatnie wydziubuje :tak: Czasem jak się zdenerwuje to rozrzyca ale często PAweł mu wyjada ;-)

Kurde, zapomniałam Ci to zaprezentować.:zawstydzona/y: Chodzi o to, że Maciuś nie zawsze zbiera okruszki paluszkami, tylko jak małpka, całą dłonią. Więc mamy ćwiczyć.

OJ! Czepiają się takiego słodkiego Maciulka...
Jakbyśmy wszystcy robili wszystko tak samo to by było nuuudno ;-)

reklama
Hmm musze kupic takie puzzle. Fajny pomysl.
Z okruszkami tez bede robic.

Dziewczyny, na zabawkach jest czesto napisame ze sa powyzej 3 roku, bo wtedy producenci moga ominac jakies formalnosci ktore ich kosztuja. Cos mi moja siostra ktora wydaje takie certyfikaty tlumaczyla. Trzeba wlasna wyobraznie wlaczyc - czy nie ma malych elementow ktore mozna urwac i polknac, ostrych koncow itp.

Do góry