• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

Elżbietka- ja będę na normalnym położnictwie....600zł za 3 dni...w "lepszym" pokoju-obejdę się . Cena jak w super hotelu za jedynkę...tyle, że standard o wiele gorszy.....
Kamilala, na żelaznej 500 za dobe sie płaci... za podwyższony standart. tyle za tam cywilne połoznictwo tez jest w niezłym standarcie. a w tym podwyższonym to se nawet można zamawiac do jedzenia co się chce ( z podanego menu)

a prywatna klinika w warszawie kosztuje 5000zł za sam poród. plus koszty pobytu za każdą dobę...

reklama
Kurcze tak sobie chodzę i myślę i chciałabym już urodzić nawet dzisiaj:tak:. Czop odszedł, rozwarcie na 2 centymetry - chcę już rodzić a skurczy ani widu ani słychu... hm będę teraz tak chodzić i marudzić pewnie do samego rozwiązania a kto wie kiedy to nastąpi:dry:... biedny ten mój mąż że musi to wysłuchiwać.:baffled:

Elżbietko to ty masz dobrze:tak: .
ja próbowałam masażu brodawek i nic:szok: wielkie zero.
a zastosowałam sie do wskazówek z jakiejs ksiazki i taki masażyk trwał jakieś 25 minut.
( co prawda wg tej ksiazki miał trwac godzine, ale ja nie dałam rady).

chba będe musiała długo jeszcze na babelka czekać:-(

był sexik masażyk i ciepła kąpiel.;-)
jutro będzie mycie okien, jutro lub pojutrze.;-)
a te najprzyjemneijsze metody to chyba bedzie stosowac do skutku.;-) :-D

a schodów w poblizu za wielu nie mam niestety...

Skakanka, ja od 6 tyg. do prawie 4 miesiąca leżałam w domu i brałam leki...krwawiłam i miałam skurcze, i cudem uniknęłam szpitala, bo jak już mnie chcieli kłaść to wszystko przeszło. Lekarzy zmieniałam 2 razy...dopiero 3 lekarz zajął się mną porządnie. Pierwszy to właściwie skreślił moją dzidzię i kazał czekać na najgorsze - świnia. No i psychicznie czułam się fatalnie....
Ale dość już złego wspominania.

Jeśli chodzi o seksik ...to u mnie napewno zadziała, ale zastosuje go w nowym roku 2007...już raz wydaje mi się , że zadziałał, ale jak miałam niecałe 35 tyg. No i trzeba było potem lezeć....
Skurcze zaczęły się 2 dni po seksiku-to chyba on je wywołał, co?

Elżbietka, to mnie zaskoczyłaś? Specjalne menu? To ja bym sobie wzięła jakiś deser z bitą śmietaną hihihihi...albo bezy.....:-D Jak znam życie są amatorki na takie luksusy i za taką cenę......
Na Inflanckiej na zwykłej sali i porodowej i poporodowej jest bez rewelacji...duszno jak cholera.A na tych płatnych tylko trochę lepiej - tyle , że jesteś sama. Już przeżyję te 3 dni w zwykłej sali.

Dziś dowiedziałam się, że niestety nie skończyli remontu porodów rodzinnych (mieli 15.12 skończyć). I ordynator obiecuje, że niby 3 stycznia będzie skończone, ale nie wiadomo. Podobno do połowy stycznia może się przedłużyć. Lekarz mi powiedział, żeby lepiej się nie śpieszyć, bo porody rodzinne są przeniesione gdzieś indziej i tam standard jest byle jaki, a i tak każą 500 zł. płacić. A po remoncie to podobno ma być ładnie...nowe sanitariaty itp. Więc jeśli nie dostaniesz się na Żelazną i będziesz chciała jechać na Inflancką - zadzwoń i upewnij się czy już skończyli te remonty....bo się wkopiesz.

reklama
kamilala, dzięki za info!!! a 500 zł to nie mało. na żelaznej co prawda 1000, ale dla mnie jako służby zdrowia to 500 zł.

jeszcze takie pytanie techniczne do was: czy akcje skurczowe po sexiku są wtedy jak sexikowi towarzyszy orgazm czy po prostu po sexie?:confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry