• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

reklama
Elzbietka jesli pojedziesz ze skurczami na Zelazna a oni stwierdza z e nie maja miejsc to i tak nie masz nic do gadania :no: Badaja cie i wsadzaja w karetke i wiaza do szpitala gdzie sa wolne miejsca...........
Ja mam zamair rodzic na karowej ze wzgledu na cukrzyce.A co do Zelaznej to nie slyszalam by tam odsylali rodzace........ karowa ma takie tendencje :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Elżbietka- ja na Inflanckiej ze względu, iż z stamtąd jest mój lekarz i będzie przy mnie położna co tam b.długo pracowała..no i z Tarchomina blisko.

A ja własnie słyszałam o wielu przypadkach odesłania pacjentki. Moja kolezanka mimo, iz zapewniali ja , że jak skończy szkołę rodzenia przy szpitalu to ją przyjmą, zostala odesłana i mąż zawiózł ją (nie karetka, ale ona chyba nie chciała) na Solec. Poród sam był normalny. Jednak po porodzie wszyscy ją olewali....no i nie wspomina pobytu na Solcu najlepiej.

A jak Żelazna będzie "zajęta" to chyba na Wołoską warto uderzać. Bo ja chyba bym tam pojechała (choc w duchu wierzę, że mnie nie odeśla z Inflanckiej ze wzg. iż położna podobno może "zająć" (?!) miejsce)

Ela, a ja myslałam , ze może warto wcześniej zadzwonić?

tynko, ja się nie dam odwieźć gdziekolwiek:evil: :-D
i mam zamiar pojechac na takim etapie, coby za bardzo nie mogli mnie odesłać:-p . no i mam nadzieje ze z racji mojego zawodu, i tego że kiedyś pracowałąm w tym szpitalu, zostanę jednak przyjęta.
zastanawiałąm się jeszcze nad wołoską, ale ponoć tam dają gratis gronkowca do domu:wściekła/y: . jak by co to może inflancka albo karowa?? napewno nie chce madalińskiego i na czerniakowską

kamilala, ja też myślałam o wynajęciu położnej, żeby miec zaklepane miejsce. ale na zelaznej jest to koszt 1500 zł. troche mi szkoda kasy szczerze mówiąc.
z tego co wiem, to oni karetki nie dają, jesli się jest swoim samochodem. ale chyba dzwonią i dowiadują się gdzie jest wolne miejsce.

Kolezanka pojechala samochodem na karowa tam ja zbadali i odwiezli na kasprzaka no i podobno w windzie zaczela miec juz skurcze parte i prawie tam urodzila bo od czasu odplyniecia wod w domu do rozwiazania minely tylko 4 godziny.........:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: i jakos lekarze na karowej sie nie przejeli ze ona w kazdej chwili moze urodzic:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Elzbietka mysle ze skoro tam pracowalas i mas znajomosci to nie powinni cie tak potraktowac po chamsku:tak: Zawsze trzeba miec nadzieje:tak:
Pzoa ytym jak kiedys siedzialam sobie na izbie przyjec na karowej to slyszalam jak pielegniarka dzwonila na pogotowie i informowala z e oni maja komplet i do nich maja nie przywozic rodzacych.................:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Właśnie dorwałam dodatek do wyborczej - ocena szpitali warszawskich wg. akcji "Rodzić po ludzku"....no i szpital na Inflanckiej wypadł fatalnie-co mnie zdziwiło.
Nawet Szpital Praski wypadł trochę lepiej, i Bródnowski.....co tez mnie zdziwiło....

Oczywiście na czele sławna św. Zofia, a tuż po niej (prawie na równi) -Solec !!!!!!.
Zastanawiam się nad wiarygodnością tej akcji...już sama nie wiem co myśleć.
Z relacji znajomych mam inne wyobrażenie....wiadomo, ze jak będzie w szpitalu to ruletka na jaki personel się trafi, na jakie okoliczności.
W każdzym razie jestem zawiedziona bo z tych opisów wynika , że szpital do którego się wybieram to miernota na tle innych warszawskich szpitali- a dokładnie między "trudno polecać" a "przeciętny"....:-(

jak tak sobie czytam i widzę, że macie dylemat gdzie rodzić, to chyba się cieszę, że w Ustce jest tylko jeden szpital, a inny najbliższy w Lęborku albo Sławnie - oba w odleglości około 30km- przynajmniej mam kłopot z głowy;-)

kamilala, to cię pocieszę i powiem ze rodzić po ludzku dla mnie nie jest żadnym wyznacznikiem!!!! oni mają takie kryteria, że sami ich nie spełniają. dla nich to i szpital Damiana jest do nieczego. ja mam znajomą co rodziął na inflanckiej i jest bardzo zadowolona. tyle ze ona brała podwyższony standart po porodzie. nie wiem ajk tam jest na zwykłym położnictwie. ale z drugiej strony, te 3 doby da sie przeżyc...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry