• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

reklama
Czesc jestem cala i podwojna mi w szpitalu poprzednio powiedzieli ze to przedewszystkim sperma wywoluje skurcze macicy:tak:

A teraz cos dla warszawianek : jak wiecie chcialam rodzic na karowej dzis sie kiepsko czulam wymiotowalam od 3 w nocy byly wymioty z krwia i pojechalam ok.17 do szpitala. Bylam ja i jeszcze jedna dziewczyna ale oczywiscie byl wielki problem bo sie trzeba pacjentkami zajac . KTG wykazywalo skurcze co 4-8 minut stwierdzili ze dzis urodze na pewno ale u nich nie mam miejsc i odeslali mnie do Wołomina:wściekła/y: :wściekła/y: Drobne 20 km od Warszawy. W wolominie problem bo przywiezli im pacjentke ...lekarki niemile koszmar:baffled: okazalo sie ze skurczy juz nie mam....:no: A jesli wroca to beda powstrzymywac porod do 6 lutego bo taki termin wyszedl z pierwszego usg i pani doktor tylko tym usg sie kierowala nie sluchajac moich uwag ze pozostale wskazuja na 25- 27 stycznia . No ale coz stwerdzilam z e sie nie ebde z baba klocila. Ale jak juz mi powiedziala z e mam miesiac polezec sobie u nich w szpitalu to normalnie zdebialam :szok: . Wkurw..... sie wyszlam i obgadalam z Pawlem sprawe ze ja chce do domu:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Wypisali mnie na wlasne rzadanie co bylo tez problemem . W ogole to jestem wsiciekla na KArowa bo mogli mnie zarzymac na obserwacji do rana i wtedy by sie okazalo co jest a nie wysylac z informacja ze rodze do innego szpitala:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

AbEja, ja sie zle wyrazilam o lapowkach... mi nie chodzilo o nie w tym prywatnym szpitalu tylko o te tzw. oplaty w panstwowych... co do prywatnych,to rzeczywiscie jesli kogos na niego stac to mi nic do tego, ja po prostu sie zdziwilam ile to kosztuje.... ale jak powiedzialam o tym mamie to mi powiedziala,ze w sumie jak na mozliwosci Polski to ona spodziewala sie duzo wiecej..... a co do wynajmowanych poloznych to mi chodzilo jak one moga to sobie ustawic,kiedy nikt nie jest w stanie przewidziec kiedy nastapi okreslony porod,chyba,ze jest z gory zaplanowany... wiem,ze trzeba sobie jakos radzic i super,ze one sobie w ten sposob dorabiaja,ale mam ale..... moja krytyka opieki zdrowotnej byla pod tym wzgledem,ze z opowiadan wywnioskowalam,ze na pacjentach sie wymusza chodzenie do lekarzy prywatnie- nie mowie,ze wszyscy tak postepuja,ale wielu.... co do chamstwa personelu tudziez niemilego zachowania,to na to nie mamy do konca wplywu,ale jesli by zaczely wplywac odpowiednie i systematyczne skargi na takowe osoby to moze wreszcie cos by sie zmienilo... wiem,ze jest latwo tak mowic jak jestem daleko i nie bede miala z takowymi stycznosci... sama mam jednak za soba bardzo niemile doswiadczenie z lekarzem z CZMP z Lodzi prawie 10 lat temu i napisalam na niego wtedy odpowiednia skarge i wiem,ze ona zadzialala....
po prostu jest to wszystko bardzo smutne...
a co do menu w szpitalu, to w Kanadzie dostaje sie takie menu i pacjent sobie wybiera sposrod kilku opcji na co ma ochote... rowniez jesli jest na scislej diecie zdrowotnej lub religijnej ( np. praktykujacy Zydzi dostaja menu koszerne i nikt sie temu nie dziwi).... i za to nie ma dodatkowych oplat... co do samego porodu to nie pamietam jak wygladaja oplaty, standartowa opieka jest jednak za darmo i w tym wliczony jest porod rodzinny ( nawet z dalsza rodzina czy przyjaciolmi) jak rowniez zzo ( o to sie wywiedzialam zanim w ogole podjelismy starania...:laugh2:), co do pokoju polprywatnego ( dwie osoby w sali) czy prywatnego (jedna) to sa doplaty ale jak ma sie dobrego pracodawce i benefity to te benefity pokrywaja w calosci lub czesci te dodatkowe oplaty... rowniez polozna nie jest non stop w pokoju podczas calego porodu tylko co jakis czas przychodzi i sprawdza rozwarcie jak i inne rzeczy... na dluzej pojawia sie tylko jak sa jakies problemy lub jak kobieta zaczyna przec i wtedy tez pojawiaja sie ginekolog od porodow i pediatra...
rowniez jesli sie ma prywatne ubezpieczenie lub odpowiednie benefity z pracy porod w szpitalu prywatnym jest pokrywany przez ubezpeczenie...

reklama
tynka, zastanawiam się co to się dzieje z tym szpitalem na Karowej? Juz któryś raz czytam, że odsyłaja pacjentki do innych szpitali. Przypomina mi to troche sytuację w informacjii naszym Urzędzie Skarbowym- panie maja fajną pracę i wogóle są zadowolone, tylko po co ci petenci tak ciagle przychodzą i jeszcze czegoś chcą:eek: ?
No i jeszcze zdębiałam na stwierdzenie : powstrzymać poród do 6 lutego? Zgłupiała czy co? :wściekła/y: No i czy w końcu wiadomo skąd takie nietypowe sensacje żołądkowe?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry