sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
nie przejmuj się moja julka też jest z tych kruszynek- urodziła się z waga 3300 a na ostatnim szczepieniu (2 tyg. temu) ważyła niecałe 6
Moze zalozymy klub "malenstw" Sierpniowych ?

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
nie przejmuj się moja julka też jest z tych kruszynek- urodziła się z waga 3300 a na ostatnim szczepieniu (2 tyg. temu) ważyła niecałe 6

Ewa II staram sie nie przejmowac juz, ale wczesniej moj pediatra wyslal mnie do gastroenterologa pediatry, bo moj maly przytyl w tydzien ile powinien w jeden dzien, a wczesniej ladnie przybieral. Wiec zaczelam sciagac mleko i dosypywac formule zeby mleko bylo bardziej kaloryczne i jest poprawa, wiec jestem juz spokojniejsza.
Sandra1982 zgadzam sie z Toba ja zaczelam sie martwic bo Pat w jednym miesiacu przytyl 1.5 kilo a w drugim ledwo 0.5. I wogole mial taka luzna skore na brzuszku, pelno kolek i alergie na mleko. I to wszystko razem chyba zrobilo ze zaczal mniej jesc. No ale chyba jest juz lepiej bo bylismy na wazeniu we wtorek i Papryk przybral wiecej niz srednio powinien na tydzien wiec jest super.
ewka ma alergie pokarmowe ,poza mlekiem oczywiście jeszcze gruszki,banan,to na razie tyle nam wyszło metodą prób i błędów ale juz pisałam ile wazy, na dzien 09,01 9 kilosów,teraz pewne juz z 9,5 bo czuję ze jest cięzsza.Wlasnie pediatra dermatolog, u ktorej bylam z Sara jak pojawily sie jej takie suche placki (chociaz pediatra z naszego osrodka oznajmila, ze to nietolernacja bialka krowiego i przepisala Bebilon Pepti i masc - zeszlo i znowu sie pojawilo, wiec zdecydowalam sie to pokazac dermatologowi) powiedziala, ze u Sary to reakacja na czynniki zewnetrzne ( a nie alergia pokarmowa), bo ma b. wrazliwa skore i ze dziecko z alergia pokarmowa ulewa, ma kolki i nie przybiera na wadze - moze maly ma dosyc duza ta alergie i stad takie wahania w przyroscie wagi ?? Hm....Nie znam sie na tym, ale jest to mozliwe...
mozna zrobic ale one są raczej mało miarodajne. my robiłysmy badanie krwi po kątem skazy i tam coś wyszło nie tak.zresztą po Ewce to było widać ,miała potworna skórę i zielone kupy ze śluzem.jak sobie przejrzysz zdjęcia maluszków to znajdziesz gdzieś bo wklejałam jak wyglądała.normalnie miała na całym ciałku rany.dopiero sterydami to sie udało zaleczyć.ale ona nigdy nie ulewała a kolki po zmianie mleka przeszły prawie natychmiast.ale z tego co piszesz o tych zmianach na skórze u małego to może wyglądać na skazęaga31 Czy Ty robilas jakies badania na alerie czy tylko droga prob i bledow?
Wogole wiecie moze czy takim maluchom robi sie testy na alergie? I jesli tak to jakie?
Hej!
Testy sa naprawde niemiarodajne. Mysmy Karolinie zrobili w tamtym tygodniu, z krwi. Ma juz ponad dwa lata, od razu widac ze to alergik. A w testach wyszlo wszystko ok. No i znaczy ze ma alergie ale ktora w testach nie wychodzi. A kasy poszlo tyle, ze hoho... Nie zalowalam, bo mialam nadzieje, ze cos sie wyjasni. Liczylam sie z tym, ze nadal bede w unkcie wyjscia. No i jestem...