reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

anetko mi tez kilo przybylo od ost wizyty a to raptem 2 tyg minely ,
kasiraja tez jakis czas nie nosze obraczki , zamiast tego nosze luzniejszy pierscionek zareczynowy , bo jakos tak razniej jak cos nasze na palcach

reklama
Mi sie nawet pierscionek zareczynowy nie miesci o obraczce nie wspomne. Mam nadzieje ze po porodzie wejdde w swoje buty bo nie chcialabym wymieniac, bo milam sliczne buciki slubne i bym w nich pochodzila jescze troche:-D

Ehhh mi jakoś nic do tej pory nie puchło i jakoś tak niewiele przytyłam... aż się martwili wszyscy naokoło...:eek: aż tu nagle w tym tygodniu obudziłam się rano z jedną ręką taką spuchniętą... no normalnie, jak niedźwiedź:eek: nie mogłam obrączki zdjąć... dopiero pod wieczór jakoś doszłam do siebie i smarując palec kremem jakoś udało mi się uwolnić. Na szczęście mój zaręczynowy też jest luźniejszy:-) nawet za duży trochę był, a tu proszę:-) w sam raz na 9 miesiąc ciąży.

HEHEHE A JA DZIŚ ZDJĘCIAŁM PIERŚCIONKI BO W NOCY MYŚLAŁAM ŻE MI PALUSZKI ROZSADZI HEHE SPUCHŁO IM SIĘ TROSZQ ;-)

u mnie od ostatniego wpisu wzrost wagi o 0.5 kg a u fasolki o 0.7 kg:szok:
czyli +10.5 kg (73kg) a dzidzia 3200 g :cool2: oj brzucho coraz ciezszy, ludziska mowia ze sie powiekszyl przez 2 tyg niemilosiernie...

Widze ze u Was waga elegancka a ja juz praktycznie jestem 14 do przodu. Jak zapytalam lekarza czy to aby nie za duzo powiedzial ze troche jakby za duzo ale najwazniejsze ze nie idzie mi w obrzeki tylko w tluszczyk:eek: . Zalezy dla kogo lepiej. Ja ten tluszczyk bede musiala zlikwidowac po rozwiazania ale to nie bedzie chyba takie proste:happy: . A moze po prostu ogranicze jedzonko juz teraz? Chyba tak zrobie bo jesli mam donosic ciaze to jeszcze mi porzybedzie:szok: . A wtedy to juz nie wiem.

reklama
Kasia 23-82-23 nie martw się, przyrost wagi w ciąży naprawdę nie wiadomo od czego zależy i napewno uda ci się ją zrzucić. Moje koleżanki z pracy mówią, że w ciązy przytyło im się po 20 a nawet 30 kg - a naprawdę wogóle nie wyglądają teraz na osoby przy kości. Waga spada jak skończy się karmić piersią.

Widzisz, ty się martwisz, że dużo przytyłaś, a ja nie mogłam przytyć;-). Nie dość, że przed ciążą miałam 5 kg niedowagi, to jeszcze w pierwszym trymestrze schudłam 3 kg. Wiesz ile musiałam się namęczyć, żeby przytyć 10 kg?? :baffled: Jak sobie przypomnę to wmuszanie jedzenia, to znowu mi się coś robi..., a trzeba myśleć żeby dzidziuś miał wszystko czego mu trzeba. To nie my jesteśmy najważniejsze tylko nasze maleństwa. Damy sobie radę ze zrzuceniem wagi.

Do góry