reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WĄTEK GŁÓWNY cz. 3 - Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia.

Witam.
Ja mam takie pytanie... bo ze mną to jest tak miałam miesiączke dwa razy w życiu i teraz jej nie mam... rok temu brałam tabletki na wzrost piersi i po dwóch miesiącach dostałam okres... czy to możliwe, że przez te tabletki dostałam??
A i czy pjest szansa, że jak zacznę brać hormony to zajdę w ciąże ??

Pozdrawiam

Per aspera ad astra

a można wiedziec jakie tabletki brałaś i czy zadziałały :sorry:
ile masz lat, kiedy dostałaś pierwszą miesiączkę
troszkę sprecyzuj swoją wypowiedź

reklama
Byłam u ginekologa kazał mi zrobić badania hormonalne... a jak zapytałam czy będę mogła mieć dzieci to powiedział..."..to wszystko zależy od Boga...". Załamałam się... :-(Byłam już w przychodni i pytałam się o te badania... we wtorek idę je zrobić ...

Brałam puerarie mirifice... przyznam, że jeśli chodzi o to czy moje piersi się powiększyły to ppowiem, że nie... ale tak jak pisałam dostałam okres... a co do pierwszego okresu to dostałam go jak miałam 12 lat na wakacje a teraz mam 20

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Byłam u ginekologa kazał mi zrobić badania hormonalne... a jak zapytałam czy będę mogła mieć dzieci to powiedział..."..to wszystko zależy od Boga...". Załamałam się... :-(Byłam już w przychodni i pytałam się o te badania... we wtorek idę je zrobić ...

Brałam puerarie mirifice... przyznam, że jeśli chodzi o to czy moje piersi się powiększyły to ppowiem, że nie... ale tak jak pisałam dostałam okres... a co do pierwszego okresu to dostałam go jak miałam 12 lat na wakacje a teraz mam 20

hm... no lekarz bez badań nie jest w stanie powiedzieć czy bedziesz miała dzieci czy nie. skoro miesiączke miałaś, znaczy ze jajniki jakoś tam pracują
a te tabletki brałaś na swoją rękę czy z zalecenia lekarza? i przez ile czasu brałaś te tabletki?drugą miesiączkę dostałaś po odstawieniu tych tabletek?
no i gdzie byłaś przez te 8 lat? nie zastaawiało cię gdzie twój okres? nie byłaś u lekarza?
zrób badania hormonalne, usg dopochwowe.
aha - jakie badania zostały ci zlecone?

ja wlasnie po wizycie.

oto relacja: Ginka nie stwierdzila odbycia sie owu po pobraniu krwi w 22dc ( bo bylo przed nia) natomiast stwierdzila odbycie owu na usg i to uwaga z lewego jajnika!!! ostatnie 2 lata byl to spiacy krolewicz :-D a teraz sie obudzil. Endo piekne, duze, ginka oczy wielkie zrobila, ze takie duze, bo normalnie po clo takiego nie ma. Pobrali mi krew, zeby sprawdzic cialko zolte
No i plan jest taki
1. jesli @ nie pojawi sie przez kolejne 14 dni ( od dzisiaj, bo nie mogla stwierdzic kiedy dokladnie owu byla..) to mam przyjsc na usg
2. jesli @ sie pojawi, to 2-5 dc przyjsc na pobranie krwi
3. i wtedy od 5-9dc Clo
4. pozniej od 12-14 dc usg

Kochana, już na 28 dni Ci dobrych wieści gratulowałam. Mam nadzieję, że ten cykl będzie trafionym a jak nie, to wspaniale, że porobią Ci badanka :)

tabletki brałam rok temu na swoją rękę... brałam je przez miesiąc- półtora... tak drugą miesiączkę dostałam po odstawieniu ich... przez te osiem lat byłam pewna, że nie chce mieć dzieci ktoś bardzo mocno mnie zranił i nienawidziłam facetów... u lekarza byłam dwa lata temu jak mnie piguła zmusiła w szkole... zrobił mi usg dopochwowe pomierzył tam wszystko i zalecił badania hormonalne... miałam już wtedy zrobić te badania ale nie miałam pieniędzy moja mama mnie w tej sprawie w ogóle nie wspierała nikt mnie nie wspierał więc odpuściłam sobie... ale teraz gdy z narzeczonym już zaczęliśmy myśleć o wspólnej przyszłości to zaczęło mi czegoś brakować... wiem, że nie mam prawa obarczać winą nikogo tylko samą siebie...

Per aspera ad astra

Ostatnia edycja:
U mnie zawsze jakieś dziwne górki są :)
Ja już odpuszczam jak pisałam, mam dość starań i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie, tym bardziej, że tego listu z kliniki nie mam :)

reklama
Do góry