reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

reklama
ja specjalnie kupiłam w miarę małego kurczaka tak aby się zmieścił, kratkę miałam postawioną na ostatnim poziomie i wszedł mi też ledwo na styk, ale jakos się udąło :-)

Muszę też wymyślić ostatecznie co podać w sobotę babciom, dziadkom i prababciom na kolacje - jakieś pomysły? Myślałam o tym kurczaku, ale ani krojenie ani jedzenie kurczaka nie należy do najprzyjemniejszych i najbardziej estetycznych - a paluchami nikt nie będzie chciał go chwycić...

Ogłaszam konkurs! Na super potrawę na kolację dla 9 osób.
Nad nagrodą jeszcze się zastanowię ;-)

Dzięki Dmuchawcu, przepisik wypróbuję :tak:, ale chyba nie na urodzinkach... Tego typu danie bardziej pasuje mi na spotkanie ze znajomymi, a poza tym ani mój tato ani teść nie przepadają za piersią z kurczaka :no:

Dzięki Aniu!
A może jednak skuszę się na tego kurczaka na butelce piwa... chcę coś nowego, bo wszelkie lasagne i caneloni już pewnie się moim gościom przejadły...
Tato i teść będą musieli się zadowolić udkiem z kury - to jeszcze dla nich zjadliwe :-D

A może takie sakiewki schabowe -> http://grabtika.blogspot.com/2009/11/schabowe-sakiewki-z-nadzieniem.html
Ale zamiast pieczarek dałabym kurki, i do tego sos śmietanowo-ziołowy lub z jakimś camembertem, do tego młode ziemniaczki...

Tylko że to takie bardziej obiadowe niż kolacyjne nie? chyba że ziemniaczki wymieniłabym na jakieś sałatki... Co myślicie?

Ostatnia edycja:
reklama
a ja polecam cukinie z grilla naprawde smakowa.
pozniej wstawie linka bo nie jestem u siebie ,a nie chce mi sie pisac.
Robilam na roczek:tak:.

Ewo a zapiekane ziemniaczki pokrojone w talarki ,albo ćwiartki do tego jakies warzywka ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry