reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

o z tym biszkoptem to jeszcze nie probowalam.:-)
Beata a moze poszukaj w sklepach u siebie,moze akurat sie trafi forma do ciasta w ksztalcie pszczoly i wtedy ja tylko kremem udekorujesz. kiedys widzialam formy Pana Gąbki. barwniki dodasz i bedzie ok
ja tez w tygodniu dostalam barwniki ale zamawialm w Wypiekarnia ozdoby cukiernicze .bede sama lepila jakas figurke.

reklama
o z tym biszkoptem to jeszcze nie probowalam.:-)

a ja powiem szczerze, ze nie myślałam, ze ten biszkopt taki urośnie ale faktycznie tak się stało, piekłam w sobotę i wyszedł super, więc dzięki za przepis

ja co prawda robiłam w blaszce kwadratowej ok 24 na 28cm, i też ślicznie wyrósł, a że robiłam ten biszkopt ok 5.30 rano to jak "rzucałam" nim na podłogę to podłożyłam koc aby nie obudzić całej klatki :-) :-D

Dzięki Beatko, powiem szczeże że wcale tak trudno nie było go zrobić, kupiłam dwa małe biszkopty, pociełam na 3 części a dwie mi jeszcze zostały, no i wycinałam coraz to większe krążki, w sumie te biszkopty mogły mieć większą średnicę, ale i tak było ok.

Ewa ja tego kurczaka nacieralam tylko przyprawa zlota z kamisa kilka godz wczesniej ale ty mozesz zrobic inna marynate, jak komu pasuje, potem nadzialam go na butelke z piwem otwarta, wczesniej wrzucilam do niej kilka zabkow czosnku i pare ziarenek pieprzu i powiem ci ze bylam mile zaskoczona bo bez tluszczu i byl bardzo soczysty, jak butelka sie nagrzewa ze rownoczesnie piecze kurczaka od srodka i piwo paruje co nadaje soczysty smak kurczakowi, poprostu super!
kilka razy go ponakuwalam w trakcie pieczenia bo starsznie napecznial, mial tyle sokow w srodku i niemialy jak wyplynac.
ja czytalam o tym z tej strony
Kurczak na butelce. Wyjątkowa delikatność i aromat - Wiadomości24
a tak jakiegos dokladnego przepisu nie mialam

nie ma za co. fakt latwy i nic nie trzeba robic tylko piec. radzilabym tylko uzyc pollitrowej butelki z piwem bo ja mialam mala 0,3 i kurczak kiepsko mi sie trzymal.

przepis faktycznie prosty :tak::tak::tak:
ja spróbuję w niedziele na obiad zrobić, jutro ide do pracy wiec wysle M rano z małą na zakupy i niech kupi co potrzeba, to będziemy mieli w niedzielę dobry obiadek:tak::tak::tak::tak:

reklama
ja jutro bede miala osob 7osob ;-) w niedziele 9, aa potem jak mama wróci to ejszcze raz to wtedy bedzie z 15os.
i jutro robię wlasnie kurczaka, salatki dwie (królewską, gyros) rybę po grecku,
sledziki, jajka takie w majonezie z czyms, frankufuterki i zimna [\plyta do tego tort i lody i tyle. idę się brac bo duzo roboty :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry