reklama

Wieści od cieżarówek

witam
asiu ja wczoraj tez cie wypatrywałam po tej wizycie :/ troche was podczytuje ale jakos ostatnio mało... a na opuchlizne wiem ze najlepsza jest natka pietruszki, na kazdej kanapce w kazdej potrawie bo właśnie ona pozbywa organizm nadmiaru wody bo jest moczopędna czasem nawet daje natke pietruszki moim koszatniczką tyle ze potem mega sikaja i najczesciej naookoło klatki :-D

miłe dnia dziewczyny. ps jak któraś nie jest na liscie naszych skarbów to prosze wiadomośc na priwa i jeśli możecie te dziewczyny które tam pozamieszczały swoje posty pokasujcie je (edycja wiadomości-kasuj wiadomość) bo tylko nie potrzebmnie miejsce zajmują. aha i terminy porodow najlepiej z OM podawajcie bo z usg ciągle bym zmieniała

reklama
Asiu no najważniejsze ze to nie zatrucie.Co do lekow to biore tonami, blee. Ale chyba niedługo kończę. A waże prawie +20 kg.Za co dostałam ochrzan. Ograniczyłam cukry i biale pieczywo, soki. Oczywiście czasami na coś sobie pozwalam ale bez przesady i waga rzeczywiscie prawie stanela w miejscu a przynajmniej nie rosnie w takim tepie.
Polecam wode z cytryną, Jest o niebo lepsza, da sie pić i zakwasza :) Widze po swoich wynikach. Swoą drogą ja odbieram jutro ciekawe co tam będzie.

Asiu szczęście ,że jesteś i że Twój najgorszy scenariusz nie sprawdził się:) leki weźmiesz i bedzie ok,akurat na poród znowu z idealnymi wynikami:)
Pati mi zostaw to z usg bo ja @ nie miałam przed wcale:P ale ja trzymam się daty z pierwszego usg póki co,no może teraz po połówkowym jakby radykalnie miałbyć inny to dam znać.
co do kasowania dobry pomysł,już dawno miałam to zrobić w sumie:)
Aneczka straszna historia:(
Mysza Ty dla malucha a ja kupuję póki co dla siebie:)
i śpię jak głupia!!! ostatnio to ok 13tej z łóżka się zwlekałam,dziś mnie paczka uratowała :)

dziś mi przyszła spódnica ,dwie bluzeczki na ramiączka odrazu do karmienia:) i długie getry . i jestem zadowolona :) może fotę wstawie jak będę szła do lekarza.bo w domu chodzę w samych majciochach z cycami na wierzchu:)

Ostatnia edycja:
Kasikz a ja właśnie nie wiem skąd tyle kg na plus, bo nie jem więcej niż zwykle. I raczej nie zajadam się tonami słodyczy czy wysokokalorycznym jedzeniem. Mój gin jak go pytałam o przyrost wagi nie dał mi ochranu. Powiedział, że wszystko w normie patrząc na mój wzrost, początkową wagę sprzed ciąży i wagę Emi. Ja myślę, że część teraz tych kg to woda zatrzymana w organiźmie w postaci opuchlizny.

Ja kolejne wyniki moczu mam zrobić na 29/07 kiedy mam kolejną wizytę. Zrobię chyba też sama dla siebie morfologię. Zobaczymy czy będzie lepiej.

A za Twoje trzymam krzyżyki...

Mnie ochrzaniła, bo powiedziała że spokojnie schudne 15 kg a pozostałe zostaną i bede musiała z nim walczyć. Ona patrzy tak bardziej kobieco. Zwłaszcza ze sama urodziła w lutym:) Co do wynikow to o ile bedą ok, to pewnie już wiecej nie bede robić. Bo to już mówiala ze do szpitala są. Wtedy tylko ona w piątek pobierze mi wymazy

olu wstaw linki ze sklepów gdzie kupiłas :-) bo może też skorzystam, poszukuje ładnej spódnicy takiej do kościola najlepiej żeby zamiast panelu ciażowego miała gumke, bo ja sie z tym panelem ugotuje..w domu chodze w dresowych spodenkach lub takich bawełnianych które kiedyś kupiłam i byly za duze choc niby rozmiar xs ale wyszło im raczej rozmiar M, no i mam jeszcze rybaczki pod brzuszek ale to wszystko jest po domu... gorzej jest jak mam gdzies wyjsc gdzie trzeba sie ładnie ubrać, jedne spodnie z panelem.. nie cierpie ich bo mi w nich ciepło.. kurce chcem spudniczke :-p czasem mam wrażenie że ciuchy ciążowe to worki pokutne a nie coś ładnego.. a teraz nawet nie wyjde na zakupy bo za gorąco, za chwile w ogole nie wyjde bo niby w czym mam wyjść jak nie mam co ubrać....

kasikz takie z rozpinanymi ramiączkami ,ja kupiłam fiopetową i różową:) w sam raz na moje jesienno zimowe dziecie nie:P no ale cóż na kolejne lato przyda się BLUZKA TOPIK DLA MAMY KARMIĄCEJ NA LATO oasi L (1098250708) - Aukcje internetowe Allegro
i spódniczkę ja kupiłam fioletową do bluzki jak znalazł LETNIA SPÓDNICA CIĄŻOWA BIODRÓWKA lato L 40 (1101170694) - Aukcje internetowe Allegro i całkiem fajnie wygląda na wielorybie

Pati linki wstawione .ja kupiłam wcześniej krótsze spódniczki też na gumkę i jest ok.nie pamiętam gdzie .bo te gumki na brzuch na lato to kiepski pomysł

a co do wagi dziewczyny ja mam + 5kilo. ale zbliżam się ogromnymi krokami do 6!

Ostatnia edycja:
hej Dziewczynki!

albo coś przeoczyłam albo Lili się nie zameldowała dzisiaj póki co ;-) a wczoraj coś ją tam łapało, czego skurczem nazwać nie chciała, no i ogólnie miała ambitny plan porządkowy, więc może zapracowała na przyjście Ady na świat :-) a może po prostu dzisiaj od rana ma jakieś zajęcia zmuszające do omijania kompa ;-)

miłego dnia wszystkim :-)

reklama
She, dobrze, że to nie zatrucie. Leki weźniesz i do porodu infekcji się pozbędziesz. Też polecam sok żurawionowy gdyż pomaga zwalczać infekcje moczowe, ja zawsze po niego sięgam jak czuję, że coś jest nie tak.
Ola, super zakupy, idealne na lato i upały:tak:
A ja dziś czuję się lepiej, tylko humoru nie mam póki co. Ale to dlatego, że nie mam wody w domu i czasami internetu:wściekła/y: No nic lecę na zakupy spożywcze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry