GosiaLew
Fanka BB :)
Dziewczyny jaki smoczek dla Małej? Bo nie mam smoczka. I Butelki. Z butelką nie ma problemu, chce kupić Canpola, a jaki smoczek do butelki? Do danego rodzaju butelki są konkretne smoczki czy też się dopasowuje?
w szpitalu dostaje się butelki Canpol Lovi ze smoczkiem, a wszystkie smoczki Canpola pasują do tych butelek, to te zwykłe a Lovi są chyba nieco szersze.

A co do wód to na jednych z zajęć pani polecała, aby przygotować sobie również plastikową torbę (najlepiej worek na śmieci) i ręcznik, którego nie szkoda Ci zabrudzić i położyć to na siedzeniu pod sobą jak będziesz jechała do szpitala. Bo wody mogą Ci odejść w samochodzie i jak będziesz zabezpieczona to przynajmniej nie będziesz się martwić, że to trzeba potem posprzątać.
Poprzednie kosztowały nieco ponad $500. Wiem, że to było nieco inne, bo pani mierzyła czy dziecko się dobrze rozwija, przepływy itd. ale zarówno pani jak i sprzęt były te same, jedynie, że zajęło to może 10-15 min dłużej niż normalnie. Zdenerwowałam się i zadzwoniłam do ubezpieczenia, gdzie się dowiedziałam, że oni nie negocjują cen z lekarzami tylko akceptują cokolwiek Ci im przyślą
. (To teraz się nie dziwię, że szpital potrafi wystawić rachunek $1000 za szczoteczkę do zębów skoro ubezpieczenie na to wcale nie patrzy). Muszę zatem zapytać się bezpośrednio w klinice skąd wytrzasnęli taką cenę. Przypuszczam, że i tak nic z nimi nie "utargujemy", ale zamierzamy zapytać co dokładnie składa się na tę cenę.
Okazało się, że butelka nie tylko była otwarta, ale w torbie nie było do niej nawet zakrętki, więc wygląda na to, że ktoś celowo to tak włożył. Płyn wymienili mi w sklepie, ale tych podkładek nie mieli, więc musiałam zadzwonić do ich sklepu internetowego. Obiecali przysłać mi nowe a tych co dostałam nie muszę im odsyłać. Prawdę powiedziawszy to te podkładki nie były w takim złym stanie, gdyż one były zapakowane oryginalnie w oddzielną torbę, więc tylko trochę się zamoczyły. Zatem o tyle wyszło dobrze, że te podkładki uprałam a wkrótce dostanę drugi komplet