reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
'Aneczka - cena za usg zabojcza. My przedsmak "waszych" cen mieliśmy na wakcjach na Dominikanie. Za wizyte męza u lekarza i leki płaciliśmy chyba z 500 USD (na szczęście mieliśmy ubezpieczenie)A znajomi za dobe w szpitalu i kroplówke dostali rachunek koło1500 USD
Carri- czekamy na wieści
Myśle że coś tam sie dzieje ale jak tak będzie sie rozkręcać to jeszcze dobry rok moze:) Dalej pobolewa mnie brzuszek i czasami już tak nizej, czasami krzyż. Jak chodzę to już mało przyjemnie. Brzuszek mi twardnieje ale spokojnie . Na razie pewnie takie przygotowania. I ogólnie jest mi bleee. A na zapachy reaguje gorzej niż na początku ciąży. I w dodatku mam dość juz tych upałów:(

witam
ja juz wrocilam z wizyty, z maluszkiem wszystko ok-widzialam znowu serduszko i tylko kregoslup :-O bo mialam króciutkie usg. połówkowe mam miec 9tego sierpnia na NFZ wiec jak chce miec je w 3d to musze dopłacic 90zł i w sumie to chyba jest mi zbedne bo pytalam pielegniarki czy to jest tylko taki bajer czy dodaktowo na nim mozna cos zbadac powiedziala ze to tylko bajer (ja myslalam ze jednak to cos wiecej)... potem mam wizyte 16stego zaraz po weselu na ktore idziemy 14stego (mam nie szalec) a przed wizyta mam wypic ten lukier.... ale u mnie mozna cytryne sobie przyniesc wiec skorzystam z tego przywileju...

moja waga to juz 50,6 wiec wkoncu w swoim życiu przekroczylam 50kg :-D na plusie mam 4,2 kg wiec spoko pewnie dociagne do max 65 i jakos mnie to nie stresuje :-)

miłego dnia dziewczyny i trzymam za usg carri ;-)

No i ja tez jestem juz po usg .....:-)
Widok piekny,cudny,sliczny.....Widziałam główke,raczki, serduszko zebra,nózki............ale urosła moja kruszyna od ostatniego usg!!!!
Chyba spała , ale jak zaczelam narzekac dlaczego sie nie rusza, pomachała raczka .....Nie mam usg ale jestem SZCZESLIWA!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Dziekuje za trzymanie kciuków.........

Pati ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok, ze maluszek rosnie:-) GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja nie wiem ile juz waze ale napoczatku lipca wazylam 65kg :-)

Pati no to super:) ja w sumie tez nie robilam 3d. moj gin tez stwierdzil ze poleca jak najbardziej jako wlasnie bajer.
Carri a jak duz jest juz Twoja kruszynka?

Lekarz mi nie mowił, na kolejnym usg bede miala pomiary :-) I wiem ze lekarz mówil ze na dzien dzisiejszy mam liczyc ze urodze w pierwszej połowie stycznia:-)

Carri super, że dzidzia zdrowa, to teraz mykaj na wakacje:-)

Pati ważne, że chociaż dzidzię widziałaś chwilkę, na połówkowym na pewno zobaczysz więcej. A to ty szczupła jesteś, ile ty masz wzrostu? Bo ja już nie pamiętam co to ważyć mniej niż 50 kg. Teraz ważę 66 kg, bo przytyłam w ciągu 4 lat 15 kg.

Aneczka cena za usg niezła, ale Ci to chyba ubezpieczenie pokryje? To ciekawe jaki jest rachunek za dobę w szpitalu - pewnie w zależności od badań.

A ja w dalszym ciągu się rozpływam.

reklama
gosia ja mam 154cm i miescilam sie z waga w dolnej granicy norm dla mojego wzrostu.... nigdy sie nie odchudzalam i nie patrzylam na to co jem tak jakos samo z siebie jestem chuda i tyle ale nie wygladam na anorektyczke :-) a teraz jak mi cyce wyszly to juz w ogole :-D

aha mialam wam powiedziec zebyscie sie ubezpieczyly np w warcie bo ponoc jak sie ubezpieczy nie później jak 3 miesiace przed porodem to przysluguje kasiorka z okazji urodzenia dziecka, moj maz jest w warcie ubezpieczony i teraz jeszcze mnie chce doubezpieczyc zeby byla podwojna kasa a z tego co widze to na jedno ubezpieczenie jest to 1050zł wiec jakby nie bylo dwa razy 1050 plus becikowe to juz fajna kasa na bobasa-można już odłożyc na późniejsze zakupy lub zwyczajnie na jakies konto oszczednosciowe dla dzidzi (my chyba takie założymy żeby tej kasy nie roztrwonic na pierdołki)... poczytajcie o tym w necie bo moze PZU ma tez takie cos. i ponoc nie ma wymogow ze potem przez iles lat trzeba sie ubezpieczac, a miesieczna skladka to 50zł. nie wiem tego wszystkiego na 100% wiec same sie podowiadujcie, ja wlasnie chcialam poszperac w necie na ten temat.

edycja: moj maz ma ubezpieczenie grupowe z pracy w warcie i pisze ze jest 3 miesieczny okres karencji wiec jak ktoras ma chlopa w domu ktory tez ma takie ubezpieczenie to warto tez sie zapisac do tego ubezpieczenia..

ja zobacze co z tego mi wyniknie w grudniu lub w styczniu :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry