reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Ja tam 10 nie chciałabym przekroczyć :zawstydzona/y: Moja Mama nigdy tej magicznej granicy nie przekroczyła, może uda się jakoś w genach :-p

reklama
ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg :tak:
drugiej nie donosiłam poroniłam w 2008 roku :-(
no i zaszłam w kolejna ciąże i jak na razie przytyłam 4 kg :tak: zobaczymy jak będzie dalej :tak:

just cudny ludzik :-D

ja po wizycie. maly wazy 2700, szyjka ok. troche mi plytki krwi spadly ponizej normy i mam kontrolowac. gin pobral posiew i mowi ze do polowy marca maly powinien byc juz po tej stronie :-) bo wedlug usg troszke mu sie szybciej rosnie ostatnio :-)

Hej dziewczynki! Ja jako że dzisiaj ze względu na śnieżycę "pracuję" w domu, miałam czas poczytać forum i w końcu zajrzeć po raz pierwszy na ten wątek :-)

Jak widzę była tutaj burzliwa dyskusja na temat witaminek. Ja biorę codziennie, zaczęłam jeszcze przed ciążą. W ciąży musiałam zmienić porę i teraz łykam przed pójściem do łóżka, bo powodowały u mnie nudności. Tę zmianę pory poradziła mi koleżanka i działa :tak:
Jak byłam u lekarza to dano mi też próbki DHA (czyli Omega-3). Podobno jest to dobre na rozwój mózgu dziecka. Niektóre witaminy już to mają włączone, ale moje akurat nie mają. Zauważyłam jednak, że Fish Oil, który mam w domu ma te same składniki co reklamowany preparat dla kobiet w ciąży. Tylko oczywiście te "dla kobiet w ciąży" są z miejsca kilkakrotnie droższe.

Motylku u Ciebie to woda była a nie przytycie:tak: zresztą kobiety które przez lato latają z brzuniem siłą rzeczy są cięższe przez opuchlizny -według mnie.
To w razie jak latem za dużo mi się przytyje będę wiedziała jak to tłumaczyć :-D

Just79 śliczne maleństwo :-) Ja też chcę już takie zdjęcie... na razie to na zdjęciu nie wiem gdzie nóżki a gdzie główka. (Pani nam mówiła, ale już zapomniałam).

Koti81 a Tobie to już malutko zostało ;-) Niech mały rośnie :tak:

Ostatnia edycja:
W imieniu ludzika dziękuję za komplementy :-)

Koti, to odliczanie czas zacząć :-) Wasz Mały już wcale nie taki malutki;-)

A co do tycia, to dzisiaj się dowiem ile póki co mi się przybrało. No ale u mnie waga startowa była taka, że lepiej się nie przyznawać :zawstydzona/y:, więc jak sobie pofolguję i zaszaleję 15-20 kg to się nie będę w stanie ruszyć o własnych siłach. Więc muszę się pilnować (ciągle sobie to powtarzam i póki co nie udało mi się tego wcielić w życie :wściekła/y:)

reklama
ja wpierwszej tez 30kg na plusie ,albo i wiecej bylo,niepamietam juz,ale przekroczyłam 100kg

a wtej jak narazie 5,5-moze 6 i nie chce tyc- naprawde boje sie przytyc, bo jeszcze nie zrzuciłam z tamtej :szok:

Do góry