reklama

Wieści od cieżarówek

Ewcia nie czytaj za dużo, bo się niepotrzebnie nakręcasz. A lepiej jest chyba wierzyć, że będzie dobrze niż od razu się źle nastawiać.

Julitko ja też mam takie podejście jak ty, ze najpierw nasza trójka potem reszta, bo u mnie to wizyty i tak będą z ciekawości a nie z chęci niesienia pomocy więc za to podziękuję, chyba, że ktoś chce przyjechać mi pomóc. Zresztą jeszcze nie wiem jak się będę czuła, więc niech znajomi i rodzinka czekają na zaproszenie.

No a ja dziś zakupiłam pierwsze ciuszki dla mojego brzdąca. W końcu trzeba zacząć, chociaż ja ciuszków mam naprawdę dużo. Zakupiłam pajace w tesco w 3 packu w promocji -30%. Ja się dopiero rozkręcam hehe. W przyszłym tygodniu zamówię łóżeczko.

reklama
Witam:-) ja ostatnio zaczynam się martwić, czy na pewno ze wszystkim zdążę:zawstydzona/y: co drugi dzień muszę iść do pracy, a jak wracam to już jestem zmęczona i nie jestem w stanie zrobić wszystkiego co zaplanowałam:zawstydzona/y: K. pomaga, ale niewiele, już chyba na początku ciąży pomagał mi więcej:baffled: a ja czuję się zawalona obowiązkami, tym bardziej, że niedługo przeprowadzka.
Ewcia, będzie dobrze!! Dzidzia Ci ładnie daje znaki i to jest duży powód do radości:-)
Gosia, gratuluję zakupów:tak: Mi już szał zakupowy minął. Nawet wyjście do sklepu, to dla mnie juz bardziej obowiązek niż przyjemność:-p
Co do gości po porodzie, to nie myślałam jeszcze o tym. Bliskich znajomych z chęcią ugoszczę. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce:blink:

na chwilkę wpadam dziękuję za pochwały Julka:)
mamy kolejny problem..pokarm już jest ale zastój w prawym cycu.bardzo z tym walczymy:(
dobrze,ze maly taki grzeczny.karmię lewym. prawy masuje ocieplam,sciagam,chlodzę.damy radę

Lili dzieki za wiadomosc o zdj Przemusia oli81 ,zaraz obejrzę

gosci znoszę jest ok,bo do tego co robię z malym nie wtrącają się.rodzice tylko ,babcia i brat ale rotacyjnie.ciezko zabronic

buzka

Hej hej Kochanieńkie!!
Dziś niedziela a ja się jak głupia spracowałam- w kuchni, ale cóż-mam nadzieję, że będzie przynajmniej smakowicieJchociaż już widzę, że forma mi spada-nogi puchną jak długo stoję, ręce podobnie.niestety chba będę musiała częściej odpoczywać, żeby żylaków się nie nabawić...
Ewcia, w dupsko trzeba Cię nalać!!! A co Ci czytanie pomoże-co najwyżej zaszkodzi, bo to z diagnozami od dr google tak zwykle bywa.mało kto się podbudowuje.przeczytaj, co masz na suwaczku i weź to sobie wbij do głowy!!!
Gosia, wow!to gratuluję przełamania zakupowych lodówJjuż jak wpadniesz w wir zakupów bobasowych, to trudno przestaćJi masz rację, w większości, to goście z ciekawości przychodzą, a nie propoują pomocy/rzadko z grzeczności ewentualnie/;dzieckiem się zachwycają 5min, a później paplanina o pierdołach, co wyobrażam sobie, może być dość irytujące po nieprzespanej nocy-jeśli dziecko temperamentne, albo kolkowe.
Lili, ja to chyba nawet pamiętam, jak pisałaś o szwagierceJsama zamierzam poinformować moją najbliższą rodzinę, że na jak będziemy potrzebować ich pomocy, to na pewno damy znać.tak sobie myślę, że przez te dni jak T będzie miał wolne i będzie ze mną w domu, no i będzie wszystko ok, to gości nie będzie.ewentulanie, jak on wróci do pracy, to może poproszę moją mamę,żeby mi trochę poasystowała.ale to zależy głównie od dziecka i mojego samopoczucie.na pewno nie zamierzam oglądać się na to, co sobie inni pomyślą, jak wizytacje zostaną „zakazane”.mam zamiar być mega egoistyczna, jeśli będzie taka potrzebaJ
Ola**, Julek jest bombowy!!!a włosów ma więcej niż mój tata;)będzie dobrze, trzymam kciuki za cycole.jak będą Cię bolały, to pomaga bardzo 1-2liście białej kapusty lekko rozbite.
Pati, halo!!!

A i kupiłam wczoraj mojemu maluchowi pierwsze kosmetyki-zdecydowałam się na Dax/tak jak wspominałam/.wzięłam oliwkę, krem na odparzenia i krem na każdą pogodę.mam nadzieję, że się spiszą tak dobrze, jak krem na brzuch dla mnie.
[FONT=&quot]No i coraz częściej w głowie przewija się myśl, że już za chwileczkę;)Boże, mam nadzieję, że wszystko będzie ok., że już nic się nie wydarzy...[/FONT]

witam
jestem nadal w dwupaku :-D wczoraj ryłam na egzamin, dzis go mialam i raczej zaliczyłam a ten ostatni co niby mial byc z punktami ujemnymi tez zaliczylam bo baka nie dawala ujemnych punktow no i dostalam 4 :-D

teraz mam juz luzik, bo nastepne egzaminy w styczniu... czekam tylko na maila od promotorki z tym co mam poprawic w pracy i sie chytam poprawek. w tym tyg jak drog nie zasypie za bardzo to przyjedzie moja siostra z mamą i moimi bąbkami na choinke i bedziemy stroic wiec moze małego wykurzymy z brzucha :-)

no nic miłego wieczorku papa

Witam wieczorowo.
Julitka wpadłam w szal zakupów, bo i dzisiaj też ciuszki zakupiłam, w końcu się przełamałam, bo tak zawsze oglądałam. Tylko muszę uważać, bo ja mam pełno ciuszków od siostry i powinnam kupować to co mi brakuje a nie ulegać impulsom a dokupić najwyżej po porodzie jeszcze.

Pati a ty kiedy masz ściągane pessarium? 10 grudnia - dobrze pamiętam? Teraz tu czekamy na Ciebie z rozpakowaniem

Jeżynka ja dopiero zaczynam zakupy :-) Na pewno z wszystkim zdążysz, zależy co masz jeszcze zaplanowane, współczuję Ci tylko, że musisz tyle pracować.

Ola** to powodzeniu w produkcji mleczka.

Normalnie muszę się pochwalić zakupami, bo nie widziałam, że to tak cieszy, bardziej niż jakbym sobie cokolwiek kupiła.:-)
DSCF9721.jpgDSCF9716.jpgDSCF9719.jpg

Dobry wieczór dziefczynki. Ja się tylko melduję, choroba mnie rozkłada przemarzłam wczoraj wracając całe 500 m do domu opatulona jak eskimos i odmroziłam sobie policzki.Rano myślałam że umre jak zobaczyłam się w lustrze. Wyglądam jakbym miała nieudaną sesje na solarium.Mam nadzieję że moje rumieńce szybko zbledną bo nie ma osoby która by nie powiedziała-Boże a tobie co się stało jak ty wyglądasz! :szok::szok: Zmykam sie położyć bo mam prawie 38 temp.
Gosiu świetne ciuszki
Julitko- co do odwiedzin uważam to samo
jeżynko- kiedy w planach przeprowadzka?
Ewcia będzie dobrze ja w to bardzo wieżę i czekam już na twoją kolej!!
Oleńko** biedactwo walcz walcz z cycuchami mnie to pewnie też czeka. Po kim Julek ma tyle włochów??
OlaP_M Pati- czekam na wasze pociechy:)
martuśka-widzę nową sygnaturkę. Podziwiam za wyczyn ale uważaj na siebie
Aniołki, ewelinka agniesia jankesowa jak samopoczucie brzuchatki
Lili, kasikz, just, Lucy,Mysza, Ola**,Ola81, Agnieszka0240,13X13, ewela- uściski dla waszych maluchów i bogatego Mikołaja dla waszych skarbów:)

Gosia, super te ciuszki:)i cieszą cieszą takie zakupy.a zobaczysz jak będziesz je skrupulatnie prasować i układać w komódce, jak świętość jakąś;)prznajmniej za pierwszym razem:)
Pati, a widzisz pisałam Ci, że nieraz jest tak z tymi zalkami, że im gorzej myślisz, że Ci poszło, tym lepiej wypadasz
Ola, ale podobno te stare metody-kapuściane, bardzo często są najskuteczniejsze.powodzenia
Jeżynka, a Ty może powinnaś trochę swojemu chłopu pomarudzić, że Ci ciężko, że się nie wyrabiasz.wiesz, chłopom to czasem trzeba jasno i wyraźnie, bo inaczej, to oni nie pokapują

reklama
Kairko chyba po tatusiu,choć ja w sumie też mam ciemne :)
gosiu zakupy pełną parą :) fajniutkie.

co do ciuszków mi najwygodniej body+śpioszki, bo łatwo przewinąć.za to kaftaników wcale nie używam.bo nie chcę żeby mial za ciepło
pajace mogą być.ale tetrową pieluchę gorzej włożyc a zakladam na pampersa ze wzgledu na bioderka.
a i dziewczyny chusteczki nawilżające pampersa ok a happy nie.
mój niunio jak w zegarku śpi trzy godziny,je,chwilę poczuwa i znowu spać na trzy godziny:)
przed 22gą kąpiel wypada potem cyc i znowu śpimy 4godziny...a potem znowu po trzy z przerwą na karmienie

cyce mam nadzieję,że już lepiej.ale walką ostra.najpierw o mleczko żeby w ogóle leciało.teraz te zastoje.no ale kompresy i kapucha i cóż zrobić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry