reklama

Wieści od cieżarówek

just tyle ze u nas raz w tyg pobieraja tylko we wtorki:no::no: jestem skazana na inna miejscowosc i raczej tak zrobie tam juz nie mam zamiaru isc:wściekła/y:

ewcia nawet mi nie mow bo myslalam ze szalu dostane nie dosc ze umieralam z glodu wstalam wnet to jeszcze ta mi z takim czyms wylatuje:wściekła/y:

reklama
Ewelinka, sen powalający :-)

Jankesowa, no to trudno, czeka Cię wycieczka krajoznawcza przy okazji glukozy ;-)
Ale tak jak pisałam, postaraj się być bliżej godziny otwarcia punktu pobrań i ładuj się do gabinetu z pierwszym pacjentem, bo z reguły to chyba taka zasada jest, że pacjenci na badania typu obciążenie glukozą przyjmowani są w pierwszej kolejności, żeby pani pielęgniarka później nie musiała czekać, aż Ci godzina działania lukru minie ;-)
Tak więc nie zważaj na gderania innych, tylko brzuch do przodu i wal do gabinetu śmiało ;-)
U Ciebie jeszcze bardzo wczesny tydzień ciąży jak na glukozę, więc pewnie nawet jakbyś miała czekać do przyszłego wtorku to nic się nie stanie. Chyba, że lekarz kazał badanie na "już" zrobić.

Witam się i ja!!!!:tak:

Jankesowa spokojnie jutro to załatwisz wiem jak to jest z takim czekaniem też tak kiedyś miałam jak po stracie chciałam badać progesteron w 21 dniu cyklu i babka powiedziała,że ona nie może mi tego badani zrobić bo oni wysyłają tą krew do Warszawy i przepadł cały miesiąc starań :( Ale jutro na pewno zrobisz to badanie , Tylko czemu tak wcześnie gin Ci kazał bo ja miałam po skończonym 24 t.c?

Ola81 śliczny Przemuś oglądałam od razu zdjęcia na tej Twoje stronce . Oj będą szaleć dziewczyny za przystojniakiem!

Ewela no niezły miałaś sen :-D

A mi się śniły dalej te ubranka:zawstydzona/y:

Carii miło Cię widzieć i chyba urodzisz dużą dziewczynkę, to już nie długo:-D

Kaira jak zdrówko?

U mnie ok. Tomek w nocy spać nie daje wiec chyba bede brała się za nocne porządki bożonarodzeniowe:-p

Życzę miłego dnia!!!!

Ewelina na początku ciąży raz normalne badanie, potem w 24 t,c. z obciążeniem 5o i jeśli wyniki są ok to nie trzeba a jeśli złe to lekarz wysyła na 75

Ostatnia edycja:
Dziewczynki gin kazal mi juz zeby wiedziec predzej (mam cukrzyka w rodzinie i to siostre wiec ryzyko istnieje) wizyte mam w przyszly czwartek wiec do przyszlego czwartku mam czas zeby zrobic.

jeden szpital mam 25km a drugi 50 km od chałupki wiec kawalek no ale jak mus to mus bede musiala jechac:zawstydzona/y: chyba ze pofatyguje sie jeszcze raz do tej pielegniary:cool2:.
Mykam do apteki bo mi sie magnez wczoraj skonczyl (lykam caly czas a skurcze lydek sa):no:

Witam Kochane

NA SAMYM POCZĄTKU CHCIAŁAM POGRATULOWAĆ NOWYM MAMOM, CAŁUSKI DLA WAS I DLA TYCH ŚLICZNYCH ISTOTEK

Znowu zrobiłam sobie dłuższą przerwę na BB ale ten mój szkrab obraził się na spanie i cały dzień zajmuje mi zabawa z nią a wieczorem padam jak trupek do łóżka i na nic nie mam siły.

Ale mam nadzieje że już niebawem bedę cześciej z nowymi wieściami, poczekam jeszcze kilka dni i robię test. Czarwona znajoma spóźnia mi się dopiero 5 dni , brzuch boli jak na okres i cycki szczypią. Wstyd się przyznać ale nie pamiętam jakie objawy miałam na początku ciąży z Glorcią :)
Trzymajcie kochane kciukasy bo jeśli mi się udało to pewnie znowy każdy dzień będzie mijał w stresie.

Nowe fotki mojego Skarba
To pierwsze zdjęcie jest najświeżdze robione kilka dni temu

007.jpg014.jpg0012.jpg

Witajcie
Jankesowa to faktycznie miałaś przeboje. U nas robią codziennie, tylko trzeba się zapisać. ma to swoje plusy, bo pielęgniarka wyczytuje z imienia i nazwiska, to przynajmniej starsze panie nie psioczą, że ktoś bez kolejki wchodzi. Mnie jeszcze nie kazał zrobić, teraz mam wizytę 17 to może wtedy powie, ale moja bratowa (u tego samego lekarza) musiała od razu 75 zrobić i dwie godz czekać, więc coś mi się wydaje, ze ja też tak będę miała.
Ola81 Przemuś śliczny, jeszcze raz gratuluję.
Ewelina, ale sen:) To se potańczyłyście.
Carii malutko przytyłaś, ja już 5, chyba troszeczkę przesadzam z jedzeniem:) Tylko jakoś tak jak siedzę w domu, to się chce. Już niedługo będziesz tuliła swoja dziewczynkę (albo chłopczyka). Dobrze, ze na wizycie ok.
Martusionek tylko nie odkurzaj, bo mąż lub sąsiedzi mogą Cię nie oszczędzić.
Gosiu proponuję zostawić trochę dla rodzinki, mój brat z bratowa uczynili takie zakupy, ze chyba dostana od nas pieniażki. Jeszce dziadkowie to się przynajmniej na wózek i łóżeczko załapali, ale ciocia to już na nic:)
Aga34 jakie cudo, rozpłynęłam się:) No to czekamy na testowanko.
Mój synuś od paru dni jakiś taki cichy był, tylko nieśmiało mnie kopał (chyba, zebym zawału nie dostała), na szczęście wczoraj wieczorem już mocniej i dzis pokopał, to jestem spokojniejsza. Miałyście rację z tymi ruchami, najpierw czekamy, zeby były, a potem się martwimy jak są za rzadko:) Ale chyba taki maluszek jak mój ma jeszcze prawo tak czasami bardziej a czasami mniej kopać, co?
Pozrawiam.

reklama
Witajcie Brzuchatki :-)

Aga cudne córcia to i zdjęcia piękne!

Ewelinko ja robiłam glukozę z krwi zawsze przy pobieraniu na morfologię czyli przed każdą wizytą :-) ale tą z obciążeniem robiłam najpier ok 20tc 50g, ale mi wyszły jakieś zawirowania i musiałam w okolicach 25-27tc powtórzyć z obciążeniem 75g.

Jankesowa tak jak just pisze, nie musisz przy tym badaniu czekać. Sama kiedyś nawet taką kobietkę przepuszczałam... wszyscy powinni to zrozumieć a jak nie to ich problem. Ty śmiało wchodź przed kolejkę.

Ola cudny Przemuś! Fajnie że już w domku jesteście.

Pozdrawiam Was wszystkie!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry