reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wozki i cale szalenstwo zakupowe

Matusiak-może warto przeszukac alegro i część zamowic na adres kogos z rodziny?
No właśnie też już tak kilka rzeczy chcemy zrobić :) już łóżeczko turystyczne zamówiliśmy takie mniejsze zamiast drewnianej kołyski do sypialni na pierwsze miesiące bo będzie lepsze do przewożenia :) i teraz oglądam foteliki :) i pampersy też znalazłam okazyjnie na allegro więc sporo rzeczy może uda się zamowic i łóżeczko też już upatrzylam :)

reklama
Ja z ciuchami nir mam problemu bo smigam w dlugich bokserkach i leginsach a ze cała nie przytylam tylko brzuch to nadal wchodze w wiekszosc,majtki zawsze mam mega niskie ale staniki kupuje co chwile

kassia a masz jakieś ubrania z poprzedniej ciąży?
mam i nawet sie mieszcze puki co. dostalam ejscze od przyjaciolki i tez w kilka zrceyz sie mieszce. mama nadzieje ze dam rade dotrwac w tych ciuchach do sierpnia. jedyne co musze kupic to sukienke bo na komunie w maju jedziemy

Mi też urósł tylko brzuch i piersi, ale niestety musiałam trochę kupić. Moje dotychczasowe ciuchy były dopasowane, mało mam luźnych ciuchów. Dlatego spodnie odpadły już dawno, bo uciskały, a bluzeczki wypchane brzuchem stały się zbyt krótkie. Legginsy lubię, ale raczej po domu, jakoś nie potrafię w nich chodzić poza domem :/ Do tego ostatnio byliśmy w teatrze i dopięłam swoją elegancką sukienkę, ale brzuch dziwnie w niej wyglądał, jakbym była w ciąży spożywczej :/ Mąż się teraz napalił na teatry, opery, do tego za chwilę mamy święta dlatego kupiłam dwie sukienki. Dostałam dwie pary spodni od koleżanki, ale nie czułam się w nich dobrze, były za luźne, a ja nie wyglądam w takich rzeczach dobrze :/ Poszłam do h&m przymierzyłam dopasowane spodnie ciążowe i nie chciałam ich zdejmować, mimo, że nie planowałam zakupu :). Nareszcie wyglądam jak człowiek. Swoją drogą dobrze, że nie chodzę do pracy, bo musiałabym znacznie więcej rzeczy kupić i wydać majątek. Same plusy ze zwolnienia lekarskiego :)

kassia zazdroszczę, że już masz ciuchy, ale z drugiej strony przy pierwszej ciąży też musiałaś się obkupić :) Fajnie, że zostawiłaś, będę musiała pamiętać żeby nie oddawać moich ciuchów :) A gdzie kupujesz takie eleganckie ciuchy? Codzienne już wiem, że są na mnie ok w h&m, w c&a niestety rozmiar s jest za duży, a rozmiar xs jest rzadkością. Niestety w sieciówkach nie widziałam takich typowo eleganckich rzeczy.

pokaz jakie sukienki kupilas?znalazlam jakies sklepy z odzieza ciazowa ale ceny maskaryczne. nie wiem coz robie- mama ejdna spodnice i koszule wiec w razie czego w wtm pojde- chyba zrozumieja
ja w leginsach tez tylko w domu chodze :)

jak planujesz wiecejd zieci to zostaw sobie- przydaja sie naparwde. ja juz wiecej nie planuje i teraz juz oddam wszytsko :)

kassia na pewno zrozumieją :) Mąż też mi ciągle powtarza, że kobiet w ciąży nie obowiązuje wymóg stroju, ale wiadomo, że każdy chce się dobrze czuć.
Ja kupiłam takie sukienki:
Link do: MAMA Dżersejowa sukienka
Miałam 25% zniżki, więc zakupy wyszły taniej. Strasznie podobała mi się ta i pewnie byłaby bardziej odpowiednia na większe wyjścia
Link do: MAMA Sukienka do kolan
Ale niestety nie było mojego rozmiaru. Teraz już będę czekać na wyprzedaże :)
Właśnie ceny odzieży ciążowej poza sieciówkami są kosmiczne. Za takie kwoty nie kupiłabym ciuchów dla siebie normalnie, a tym bardziej jeśli maja mi służyć tylko kilka miesięcy.

kassia na pewno zrozumieją :) Mąż też mi ciągle powtarza, że kobiet w ciąży nie obowiązuje wymóg stroju, ale wiadomo, że każdy chce się dobrze czuć.
Ja kupiłam takie sukienki:
Miałam 25% zniżki, więc zakupy wyszły taniej. Strasznie podobała mi się ta i pewnie byłaby bardziej odpowiednia na większe wyjścia
Link do: MAMA Sukienka do kolan
Ale niestety nie było mojego rozmiaru. Teraz już będę czekać na wyprzedaże :)
Właśnie ceny odzieży ciążowej poza sieciówkami są kosmiczne. Za takie kwoty nie kupiłabym ciuchów dla siebie normalnie, a tym bardziej jeśli maja mi służyć tylko kilka miesięcy.
Okasia śliczne sukienki :)
Ja też będę musiała kupić sobie jakąś wyjściowa sukienkę bo 7 maja będę świadkowa :) i spodnie jakieś właśnie kupić już w h&m przymierzalam i chyba właśnie sobie kupię :)

reklama
Do góry