• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
My jestesmy na etapie pieknie zatwardzajacej marcheweczki... szlag by ja trafil...
Teraz jemy pasternak z ziemniaczkiem i jakos idzie ..zobaczymy jak kupy beda szly :confused:
Moj maly mi przypomina takiego ptaszka w gniazdku jak go karmie. Dziob na oscierz otwarty i czeka az mu cos tam wpadnie i jak juz mama skonczy to sie tak na mnie patrzy jakbym mu tylko ledwo posmakowac dala, a ile nie dam tyle zje....zarlok...
Szkoda ze ma alergie na mleko i ta marchewa go tak zatwardza.
Mamjakty ty caly czas popychasz marchewke sliwkami?? jak powiedzialam pediatrze o sliwkach to sie skrzywil....rozmawialam z drugim to tez nie za bardzo za sliwkami byl. Powiedzial mi zebym dodawala wlokno do jedzenia to pomoze przy kupalach.
A co z tym zoltkiem dziewczyny? trzeba dodawac pol zoltka do zupek czy cale? i to ma byc ugotowane czy lejace sie czy surowe? chyba surowe to nie bo salmonella moze byc..:confused::confused:
Probowala ktoras z was dawac juz awokado? Ma pelno witaminek i bardzo kaloryczne jest. Tylko nie wiem czy juz mozna.:confused:

krasnalkowa jakie włókno? ty do polskiego lekarza chodzisz tam u siebie??
bo jak do anglojezycznego to raczej o błonnik mu chodzilo.... a śliweczki to nic innego jak naturalne pokłady błonnika :-)

Ostatnia edycja:
krasnalkowa jakie włókno? ty do polskiego lekarza chodzisz tam u siebie??
bo jak do anglojezycznego to raczej o błonnik mu chodzilo.... a śliweczki to nic innego jak naturalne pokłady błonnika :-)

Nie, ten gosciu jest z Europy ale cholercia nie wiem skad... Podobno dzieci jak i starzy powinni zjadac iles tam wlokna na dzien...ktore zapewne jest w warzywach, owocach...ale jak szkraby maja proble,my to wlasnie mozna to dodawac...
Tu sprzedaja wklokno w tabletkach do ssania lub w proszku...
tu jest link... Benefiber

• Beans, such as kidney, navy and pinto, have 4-8 grams
    in ½ cup (fasolka kidney,navy pinto ma 4-8 gram w pol filizanki)
  • Brown rice has 3 grams in 1 cup (brazowy ryz ,a 3 gramy w 1 filizance)
  • Fruits with skin, such as apples and pears, have 4 grams (owoce ze skorka takie jak jablka,gruszki maja 4 gramy)
  • High fiber cereals can have as much as 10 grams of fiber ( Platki zbozowe moga miec do 10 gram)
    per serving — check the label
  • Green peas have 4 grams in ½ cup (zielony groszek ma 4 gramy w pol filizanki)
a powinnismy wciskac 25-30 gram dziennie.

EDIT: No tak to jest blonnik ehhhhhhh -nawet nie doczytalam doczytac twojej odpowiedzi do konca... i dalej sie rozpisywalam ... ;o) nie ma jak to byc przytomnym. Chyba powinnam lepiej sie wysypiac..... w kazdym badz razie, mam go dosypywac do szamanka i ma nie byc problemu...

Ostatnia edycja:
ja normalnie daję zupkę, na bazie marcheweczki, ziemniaczka i pietruszki + jakieś nowe warzywko, a przed kąpielą daję kaszkę najczęściej z jabłuszkiem, wcześniej jak miała problem z kupką to tak jak Klaudia jabłuszko ze śliwką no i dziś już drugi dzień bez kupali jest, wczoraj samą śliwkę zapodałam do kaszki ale zjadła mikroskopijne ilości ;-)
a nie rozumiem, czemu lekarz na śliwkę się krzywił :sorry2::blink:
edit. no i mamy kupala ;-)

Ostatnia edycja:
Jasiek jak wstanie to je cyca.
Pozniej je kaszke kolo 10 -jakas mleczna ryzowa albo kukurydzino - ryzowa
Pozniej kolo 13.00 je deser jakis albo truskawki z jogurtem hippa albo owocowy sam.
Pozniej kolo 16.00 je zupe
O 19.00 je kasze hippa na dobranoc jablka z koprem wloskim
O 19:30 sie kapie
O 20:00 cyc
a poniej wole nie komentowac....
Jak juz zasnie kiedys to budzi sie raz na cycowanie kolo 3 i pozniej kolo 6 sie budzi to go biore do siebie i troche spimy a troche cycujemy..

nigdy nie jest to punktualnie jak w zegarku ale przerwy sa 2,5 - 3 godziny wiec ta ilosc posilkow chyba starcza.

Rondzia to i tak super macie :tak: u nas w ogóle systematyczności nie ma, jedynie zupka i kaszka są mniej więcej o stałych porach - to znaczy zupka jest jak młoda wstanie po drugiej drzemce - coś ok 13, 14 - zależy o której wstanie. Kaszka jest zawsze po 18 a tak poza tym się cycamy - muszę chyba wprowadzić jej więcej nowych posiłków - tylko jaki sens w tym jest skoro i tak zaraz po nowości jest cyc praktycznie :baffled:

reklama
Jastaram sie zeby cyc byl tylko rano i wieczorem bo od padziernika do pracy a nie chce rezygnowac z cycowania ani doic sie gdzies w toalecie..
Oczywiscie roznie to wychodzi. Wczoraj bylismy poza domem w czasie zupe i mialam ze soba ale syn sie na zupe wypial to byl cyc..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry