reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

:baffled: oj kicha.
Daga - nie wiem czy dostawałaś te paczuszki dla dzieci reklamowe, ale tam była próbka mleczno-ryżowo-kukurydzianej z jabłkiem.
może to jej podpasuje?
Skrzat wcina kaszki mleczno-ryżowe i mleczno-ryżowo-kukurydziane - a właśnie ta z morelami mu też nie smakowała.
ale to ogólnie to nie mam pomysłu co by tu zrobić z wielką miłośniczką cycusia.
przecież już powoli musi coś jeść.

reklama
Oj Dagus to masz problem!!:szok:Mały niejadek nam rośnie!
Może popróbuj z różnymi butelkami niekapkami, w sklepach są takie jednorazowe kaszki z nestle i dawaj taki kubeczek żeby coś tam pomamlała albo wlewj zupki rzadkie a nóż jej podpasi??:baffled: Nie wiem.. ja mojej tak podaje herbatke której i tak nie pije tylko mamla ustnik i wypluwa płyn ale mam nadzieję,że w końcu się pomyli i pociągnie porządnie!:sorry2:

Daga próbowałaś ją przetrzymać i zobaczyć czy zgłodniała nie łyknie czegoś?
Ja bym spróbowała z kaszką mleczna bezsmakową ale bardzo rzadka.. A jak jesz cos to daj jej polizac. Niech sie dowie ze sa jeszcze inne smaki niz matki cyc. Nawet smaki ktore wydaje ci sie ze jeszcze za wczesnie. Moze cos zalapie..

P.S. Moze masz jakis zaczarowany zel pod prysznic ze jej tak pachnie ze nic innego niz matka nie jest konkurencja...

Daga nie przejmuj się córka mojej znjaomej do konca 8 miesiaca tylko cycus a potem z dnia na dzien wszystko i duzo... bedzie ok

Dzieki dziewczyny, ja chyba tez zostane przy sliweczkach...
Jezeli chodzi o marchewke to nadal walczymy i maly ogolnie caly czas na cycu.. :( bo jak zje sobie nawet caly sloik zupki to zaraz sie przyssac chce i koniec! :-(
Moze za pol roku sie uda ;-)
Blagam pomozcie co z tym zoltkiem? Gotowane, lejace sie czy surowe?
Dziekuje///////

W kwestii żółtka niestety nie pomogę, bo nie wiem.
Dopiero zaczynam rozszerzac dietę mojej cycusiowej panience- i o ile jabłuszko jest pyszne (narazie ze słoiczka), to marchewka (w formie soku Hipp co prawda) wywołała drobniutkie krosteczki na buzi. Miała tak też któraś z Was? Częsc jest drobniutkich, bezbarwnych, ale są też 2-3 różowe plamki. Sok oczywiście odstawiam, ale zastanawiam się czy to wina tego właśnie soku, czy marchewki ogólnie? Jak myślicie?

Ostatnia edycja:
ja tak jak Rondzia robie z jajem...:tak:
Rondzia juz sie kiedys pytalam ale chyba Cie nie bylo dluzszy czas:tak:
czym doprawiasz zupki? bo ja to nie wiem a cos bym mu zarzucila zeby mialo smak lepszy niz mdly....:tak:

w akcie desperacji, ze Filip nie chce dluzej spac po kaszkach zbozowych, ryzowych.... zrobilam mu owsianke z rodzynkami ..... zblendowalam, a szamal az mu sie uszy trzesly... jutro zobaczymy co z tego bedzie.... teraz spi...

reklama
Dziekuje kochane, bede sie zoltkowac z malym :-):-) tylko sie zastanawiam czy go nie wysypie bo jak jem jajka to on ma wysypke, ale to chyba bialko uczula a nie zoltko ....hm no zobaczymy:confused:

Do góry