reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

a ja dalam wczoraj Krystiankowi na probe kaszke mleczno-ryzowa z bananami przed kapiela, a po kapieli cyc i pelna nadziei czekalam na efekty... rezultat byl taki, ze jak zwykle za 2h ryk i musialbyc cyc i tak co 2h do rana... :-(

reklama
a u nas kaszka zadziałała i z 24 w nocy karmienie przesuneło się na 2.30 - 3.00 rano.
widocznie lubi też sobie pocmokać cyca :happy:, niektóre maluchy uwielbiają mieć sutka w buzi
Kuleczko chyba tak wlasnie jest niestety... stracilam juz nadzieje na pospanie dluzej niz 2h! ale wytrzymalam juz prawie 8 miesiecy to wytrzymam jeszcze troszke! ;-)

wiem co to znaczy, bo u mnie Lena też sobie lubi miętościć sutka w buzi, ja go próbuje wyciągnać bo widzę że nie je, a on zassany i widzę jak się rozciąga :baffled:, a tu mała ciach i znów niby ssa (tylko abym nie wyciagała z buzi) :tak:
...robią czasem biedne brodawki za smoczki :baffled:

wiem co to znaczy, bo u mnie Lena też sobie lubi miętościć sutka w buzi, ja go próbuje wyciągnać bo widzę że nie je, a on zassany i widzę jak się rozciąga :baffled:, a tu mała ciach i znów niby ssa (tylko abym nie wyciagała z buzi) :tak:
...robią czasem biedne brodawki za smoczki :baffled:
:-D nie moglas tego lepiej opisac...

kupiłam mleczną kaszkę, dodałam tej zwykłej bezsmakowej, zjadła kilka łyżeczek, chyba muszę więcej dodać tej zwykłej a tej mlecznej może jedną łyżeczkę - popróbuję.
a dziś obiadek też nie zjedzony, kupiłam słoiczek bobovity gdzie była potrawka z indyka w owocowej nucie - myślałam, że jej posmakuje skoro są w nim owoce, ale jak tylko poczuła to juz zacisnęła wargi i koniec. jejku ja chyba oszaleję, nie wiem, co jej się porobiło :-( już początki wyglądały o niebo lepiej... :sorry2::blink:
no nic, zobaczymy jak kolejne dni będa wyglądać, jeśli nie będzie poprawy to zacznę jakoś działać.
a co do cycania, to moja też czasem traktuje mego sutka jak smoczka :] zwłaszcza podczas pierwszej drzemki - bo wtedy kładę się z nią i też idę spać ;-)

Czy dajecie już Waszym dzieciaczkom wywar z mięska/jarzyn w zupce?
Z czym dajecie rybę, u mnie zestaw łosoś z ziemniaczkiem i buraczek dzisiaj poległ i wylądował w koszu.

Dobrze że o tym napisałaś....weszłam sobie na tego użytkownika i zamówiłam kaszki Humana na dobranoc z płatkami owsianymi - smak brzoskwinia i banan :-)

Ponoć nie zawierają cukru...mam nadzieje bo te nasze polskie strasznie słodkie są...:baffled:

reklama
Mamjakty jeśli szukasz czegoś niesłodkiego i o delikatnym smaku to polecam Holle kaszka jaglana jabłkowo-gruszkowa Tylko ona jest bezmleczna

Do góry