reklama

Wszystko o porodzie

• Starter tematu Starter tematu onka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
dziewczynki wiem ze u niektórych kobiet poród zaczyna sie rozkrecac od bóli kręgosłupa... jak ktoś mógły mi powiedziec dokładnie o którą częśc pleców chodzi?:sorry2:

Mam do Was pytanko... chodzi o skurcze przepowiadające....
Nie wiem czy to co mnie dziś w nocy spotkało to właśnie są przepowiadające
Bolał mnie dół brzuch tak jak na okres i trwało to przez kilka godzin w nocy a potem zupełnie ustało.... ja wiem że skurcze przepowiadające od tych porodowych różnią się właśnie tym że zanikają i nie są regularne ale czy taki ból brzucha to już przepowiadające????:unsure::unsure::unsure: Jaki jest mniej więcej czas od wystąpienia przepowiadających do tych porodowych i do rozpoczęcia porodu????

a mnie już wszystko boli, i plecy, i dupa :-D jakby mi kto szpile wbijał ... wczoraj wymiotowałam jak co poniektóre na początku ciąży, brzuch mnie czasem kuje, czasem boli jak na okres... ja już nie wiem co przepowiadające i w ogóle ....:zawstydzona/y::-(

No ja też jakoś dziwnie sie wczoraj czułam, jakieś kucie w doel, skurcze ale dzidzia się ruszała bardzo. wydzieliny mam więcej brak apetytu, dlatego schudłam, mdło mi ogólnie w brzuch napięty. ALe jakoś chyba mniej chodze do łazeinki w nocy, to może maleńka jeszcez poczeka. Tez się stresuję ale cóż ta chwila wkrótce nadejdzie i trzeba się z tym liczyć, czekac spokojnie na te chwile i w mairę możliwości zachować spokój:)

Mamuśki, tak przeglądałam forum i lipcówek i sierpniówek i zauważyłam że w znacznej większości rodzą w 37-39 tyg. niewielki odsetek w 40 tyga chyba tylko jedna w 41. Może się okazać że za chwilkę i u nas rozpakowanie nastąpi. ;-)

też myśle ze w tym tygodniu się coś ruszy:-) też chce miec to juz za sobą:rofl2:
wczoraj śmiałam się z M ze wszystkie nasze znajome nawet te co miały terminy na połowe września porodziły tylko nie ja:tak: nasz Filipek czeka do poniedziałku az babcia wróci później może mu troszke pomożemy z M;-)
CZy któraś mamusia potwierdzi ze serduszkowanie przyśpiesza poród? czy to raczej nieprawda:-)

reklama
hmmm no badania twierdzą że przyspiesza poród ....
koleżanka jak była na spotkaniu ze swoją położną to jej powiedziala żeby właśnie się poserduszkowala trochu bo to działa :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry