reklama

Wszystko o porodzie

• Starter tematu Starter tematu onka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Henrietta tez widziałam ten odcinek...niezłe jaja co??
Mi juz zdecydowanie wystarczy jedna macica i jej skurcze, jeden Bąbel w środku i jego kopanie...;-);-);-);-);-)

reklama
A mi dzis o 3.00 nad ranem odszedl czop sluzowy wielka galareta...czekam wiec na dalszy rozwoj akcji :-) o skurczach nie pisze bo sa caly czas jak i bole krzyzowe...ale czop to nowosc...tez myslalam o seksiku ale jak tu sie kochac jak skurcz za skurczem i kolejna noc sie nie spi tylko zwija

Kroptusia oj to u Ciebie już lada dzień, tez bym tak chciała. A czy czop był podbarwiony krwią, bo jeśli tak to podobno możesz zacząć rodzic w ciągu 24 godzin (tak gdzies wyczytalam)
A my dzis z M bedziemy praktykowac z seksikem:-p

henrietta - od razu wieloryba...ile za to ciałka do kochania i całowania - żyć nie umierać ! trzeba sie rozkoszować :) Twój mężuś chyba lubi jak jesteś w dwupaku - pamiętam jak ostatnio czytałam, że już planowałby z chęcią kolejne :)

kroptusia - jak wielki ten czop? zmieściłby się w ręce? mi chyba się coś strzępi ale nie mam pojęcia czy to czop czy jakaś inna wydzielinowa bakteria się znów przypałetała.

Mój Bąbel namiętnie czkawkowo bąbelkuje - skika jak najęty ...czkawka u dzieciątka nie jest może objawem szybkiego, bezbolesnego porodu ?:)))))

Kroptusiu jeśli chodzi o te bóle krzyżowe to bardzo bolące... niewiem jak się nawet zapytac:sorry2: chodzi mi o to jak są odczuwalne i do czego porównywalne bo mnie już kilka dni bolą plecy taki ból promieniujący ale nie mocny:confused: tak jakby grypa tzn łamanie w kościach ... a może mnie powiało niewiem sama .............:sorry2:

heh ja też już od dłuższego czasu mam bóle pleców skurcze w krzyżu na dole brzucha i w nogach i chodze jak polamana heh i mnie wykreca na wszystkie strony hehe ale pocieszam sie ze jeszcze troszke i bedzie po wsyzstkim :)

reklama
Kroptusia oj to u Ciebie już lada dzień, tez bym tak chciała. A czy czop był podbarwiony krwią, bo jeśli tak to podobno możesz zacząć rodzic w ciągu 24 godzin (tak gdzies wyczytalam)
A my dzis z M bedziemy praktykowac z seksikem:-p

troche byl, raczej bordowo-zielonkawy z odrobina krwi...tez tak gdzies czytalam poki co zobaczymy, wydaje mi sie ze 2 tyg czekac nie bede bo po odejsciu czopa zaczely sie poki co delikatne skurcze ale od 3-4 rano sa tylko poki co zadko jednak to 1 dzien kiedy nie mijaja juz ktoras godzine...szczerze nie wyobrazam sobie takich 2 tyg jak narazie te pare godzin, chodze ze scisnietymi nogami badz sie wije na lozku :-) wzielam kapiel 30min bo wyczytalam ze jak po kapieli nie przejda skurcze czy po zmianie pozycji to juz sa TE skurcze a nie falszywy alarm...zobaczymy kapiel pomogla na sekund 5, po wyjsciu z wanny cd...w wannie zreszta tez....

kroptusia - jak wielki ten czop? zmieściłby się w ręce? mi chyba się coś strzępi ale nie mam pojęcia czy to czop czy jakaś inna wydzielinowa bakteria się znów przypałetała.
QUOTE]

byl spory ok 4 na 4 cm jakos tak moze 5...taka sorry duza galareta, nie byl to sluz podbarwiony ani strzepy CZEGOS TAM tylko jedna zbita trzesaca sie na papierze galareta....

Kroptusiu jeśli chodzi o te bóle krzyżowe to bardzo bolące... niewiem jak się nawet zapytac:sorry2: chodzi mi o to jak są odczuwalne i do czego porównywalne bo mnie już kilka dni bolą plecy taki ból promieniujący ale nie mocny:confused: tak jakby grypa tzn łamanie w kościach ... a może mnie powiało niewiem sama .............:sorry2:

ciezko opisac bo nie pamietam tego bolu z 1 porodu a ten to jeszcze nie to co moze osiagnac jesli chodzi o bole krzyzowe, pamietam z 1 porodu, choc nie kazda je ma ze skurcze przy nich to pikus i tak jest...poki co wrazenie jakby mi ktos wyrywal dol kregoslupa laczy sie to ze skurczami brzucha na samym dole i promienieje na gore i wlasnie na plecy...Czytalam i przy 1 porodzie tak bylo ze te wlasciwe skurcze odczuwa sie na dole i promieniuja na brzuch i plecy a te skurcze wyzej czy na srodku brzucha to falszywy alarm...Ja takie poki co ma, lapie mnie skurcz, trzyma pol min, minute, pare glebszych oddechow wyrwanych wlosow i puszcza....:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry