reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań mamuś

reklama
Hello, jestem po wizycie u gina.
Mała urosła, waży wg usg 3010g, wszystko ma prawidłowo rozwinięte, serce bije jak dzwon (137 uderzeń na minutę), głowkę ma już nisko. Łożysko dojrzałe, szyjka rozwarta na ok. 1,5cm i krótka na 0,5 cm, pozostała częśc czopa dalej na miejscu, a to oznacza, że od ostatniego razu nie za wiele w tej kwestii się zmieniło, więc jeszcze trochę sobie poczekam na dalsze rozwarcie, pomimo skurczy i kłuć szyjki, chyba że wody mi wcześniej odejdą. Morfologia nadal constans, mocz też bez zmian, nadal mam brać żelazo (już do końca ciąży i jeszcze w połogu ::)) i feminatal.
Ale poza tym nie jest dobrze :mad: :mad: :mad: :mad: :( :( :( Zmierzył mi gin ciśnienie i miałam 150/100 :o :o, a poza tym strasznie mi dziś spuchły stopy i kostki (pewnie głownie przez ponad dwugodzinne siedzenie w poczekalni, z przerwami oczywiscie, ale i tak wiecej siedzialam niz chodzilam....). Powiedział, że moze to być skutek przemęczenia z powodu bezsenności (nie sypiam ostatnio więcej niż 6 godzin na dobę) i mam teraz bardzo dużo wypoczywać leżąc na lewym boku, z nogami wyżej, nie forsować się, czyli żadnych porządków, myć itd. I ciśnienie muszę sobie kontrolować 2 razy dziennie. Jeśli do następnej wizyty za tydzień nic się nie zmieni albo nie daj boże się pogorszy, to dostanę skierowanie na patologię.... :( :( :( Jestem załamana.... :( :(

Dominique kochanie, przede wszystkim gratuluje zdrowiutkiej corenki! To jest najwazniejsze!

Kurde, z tym cisnieniem - rzeczywiscie dosyc wysokie...ale mam nadzieje, ze jak porzadnie wypoczniesz, nie bedziesz sie forsowac myjac, piorac, wycierajac to Ci sie obnizy. I zycze Ci z calego serca, zeby patologia Cie ominela! Trzymam kciuki! Na pewno wszystko bedzie w porzadku!  :-* :-* :-*
Trzymaj sie kochana!!!

Ja tez mam caly czas brac Feminatal i zelazo (po porodzie tez).
Cisnienie mam cala ciaze idealne, ale puls ok. 85-100, wiec to tez nie jest ciekawe, tyle, ze zaden z lekarzy, ktory mnie badal nic na ten temat mi nie mowil...

Dominique trzymaj się :) :) napewno bedzie dużo, dużo lepiej jak sobie troszke odpoczniesz, poleżysz w łóżeczku :) Nie przejmuj sie wszystko będzie oki... :) :)
Najważniejsze,że córunia zdrowiusieńka :) :)

Hej dziewczyny ja też wróciłam właśnie od lekarza. Moje maleństwo nie szykuje się jeszcze na zewnątrz. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek palca. Lekarz powiedział że poród najprawdopodobniej będzie w terminie. USG - wszytko rozwiniete prawidłowo na 37 tydzień, równo się rozwija, mała waży 3190. Wód mam 14 (czegoś tam) norma od 8 do 18 także w normie. Łożysko dojrzałe prawie III stopień, ale powiedział że jest to norma ponieważ łożysko zaczyna się starzeć od 36 tygodnia i wszytko jest ok tak jak powinno być.

dominique kochana się nie denerwuj. Może ciśnienie Ci skoczyło z powodu długiego oczekiwania, może sam fartuch lekarski tak działa (ja mam normalnie ciśnienie 110/70, 100/60 a u gina skacze mi na 140/90)? Kontroluj sobie ciśnienie i zobacz jakie będzie. No i najważniejsze, że Majeczka dobrze się rozwija i jest zdrowa :) Głowa do góry!

reklama
dominique nie denerwuj się przede wszystkim   nie bedzie tak żle.odpocznij,polez troszkę a cisnienie sie unormuje.nerwy tylko ci moga zaszkodzic .

majka super ze dzidzia duza i zdrowa

Do góry