• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

a propos stroju-tez właśnie sie wybieramy nad morze i mam zamiar puścić Maję na plażę w kąpieluszkach, mam tez same gatki, ale chyba nie będę ich ubierać
a tak sam dół, to nie za mało, bo faktycznie w słońcu gorąco i dziecko może się nieźle spiec bez góry, dlatego ja myślę, że dobrze byłoby założyć też np body, chociażby na ramiączkach ;-)

reklama
Ja ostatnio zaszalałam i kupiłam Zosce kostium jednoczęściowy, ale myśle, ze na plaże to kostium młoda by ubierała tylko do wody (albo zdjęć:-) ) a tak to mamy takie bluzeczki na grubsze ramiączka i majteczki na pieluszkę( bo Piwonia ma racje, że w jednoczęsciowym bedzie trudniej dostać się do pieluchy)

My mamy dla Jasia kąpielówki z mothercare (kupione za złotówke :-) ) I przy ostrym słońcu bluzeczkę też obowiązkowo będę zakładać - ale nie na ramiączkach tylko z krótkim rękawem, bo on ma jasną karnację a ramionka b. łatwo spiec. Ale i tak będę co chwilę smarować kremem z filtrem (mamy 30) i mam cichą nadzieję że uda mi się go pod namiotem plażowym przez większość czasu utrzymać (mamy taki - Namiot plazowy parawan 200x130x90 Bestway 67278 (1085739555) - Aukcje internetowe Allegro - gorąco polecam)

A co do Juli to dwa lata temu jak byliśmy nad morzem to na plaży była w pampersie lets go (bo te kąpieluszki to tak tylko do wody się nadają a na dużej nie - przeciekają i dziecko się może odparzyć) no i bluzeczka do słońca, a teraz mała modnisia ma trzy stroje kąpielowe - więcej od matki która nie ma żadnego:zawstydzona/y:

ja tez walnęłam juz mojej strój - jednoczęściowy - juz nie moge sie doczekac jak w weekend pójdziemy na basen - bo coś mi się wydaje że słodziakowato bedzi ewyglądac, bo tak to ciągle w kąpieluszkach śmigała...

W ostatnim sezonie jak byliśmy na plaży to widziałam mamę co takiego niemowlaka miała w takim namiocie i co jakiś czas wchodziła do niego na karmienie i nikt jej nie widział a plaża akurat był pełna ludzi.

Jak tak piszecie o tych plażach to się załamuję że nad zatokę nie pojedziemy jeszcze bo ten syf po powodzi jest a lato już tuż tuż :((((

ja też sobie sprawiłam ten namiot nad morze z myślą o karmieniu czy drzemki Mai
a o stroju tez muszę pomysleć, jak nie to będziemy ubierać bluzeczki i pieluszki, bo w sumie to mam tylko gatki od stroju kąpielowego, tylko nie wiem czy pod nie zmieści się pieluszka
a gdzie dziewczyny kupowałyście stroje kąpielowe dla maluszków?

Ostatnia edycja:
reklama
my mamy Lemigo identyczne jak Efe
ale mam też od szwgierki jedne na moją za duże,ale bedą na zaś ale taki typowo do wózka bo podejrzewam,że cięzko byłoby jej w tym chodzić,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry