reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
A jakie wózki wybrałyście?
Ja mam z tym chyba największy problem. Mieszkam w bloku na 1 pietrze bez windy i będę musiała targać ten wózek ze sobą. Szukam w miare lekkiego. Najbardzie mi się podobają te 3 w 1 a;e one chyba dość ciężkie są.
dla mnie waga nie ma aż tak wielkiego znaczenia, bo mieszkam na parterze :) a podejrzewam, że na lato i tak kupimy dla dzidzi lekką spacerówkę, więc kupujemy wózek z tych 3 w 1 :) , ale tani tak maks do 1000 zł, a na allegro mnóstwo takich do wyboru i nawet tańszych!

Dziewczyny, a co powiecie na temat podgrzewaczy do butelek i sterylizatorów? Myślicie, że to potrzebny zakup?

ja mialam i sterylizator i podgrzewacz:-)sterylizator dostalam i u mnie sie sprawdzil w 100procentach...podgrzewacz jest dobry jak chcesz szybko podgrzac sloiczek lub herbatke chodz u Ciebie dwa sloiczki do jednego podgrzewacza nie wejda:-)

Dziewczyny, a co powiecie na temat podgrzewaczy do butelek i sterylizatorów? Myślicie, że to potrzebny zakup?
wiesz mi się wydaje, że to bardzo ułatwia życie. ponoć jak się gotuje butelki w garnku z wodą to one robią się brzydkie (ciemnieją czy jakoś tak), a podgrzewacz do butelek ? tak sobie myślę, że wygodny, np. jak trzeba dać dziecku wnocy jeść, albo wychodzisz z domu i masz odciągnięty pokarm w lodówce (znaczy jak będziesz karmić piersią) , szybko podgrzewasz i już, a jak ktoś będzie karmił tylko butlą, to w ogóle wydaje mi się, że bardzo potrzebny zakup

Ja raczej na pewno będę od początku dokarmiać butelką, bo dla dwójki raczej mi nie starczy pokarmu. W tej sytuacji podgrzewacz by się przydał...albo dwa ;-)

wiesz mi się wydaje, że to bardzo ułatwia życie. ponoć jak się gotuje butelki w garnku z wodą to one robią się brzydkie (ciemnieją czy jakoś tak), a podgrzewacz do butelek ? tak sobie myślę, że wygodny, np. jak trzeba dać dziecku wnocy jeść, albo wychodzisz z domu i masz odciągnięty pokarm w lodówce (znaczy jak będziesz karmić piersią) , szybko podgrzewasz i już, a jak ktoś będzie karmił tylko butlą, to w ogóle wydaje mi się, że bardzo potrzebny zakup

a mi tez butelki troche pociemnialy ale to chyba od sokow,herbatek...ale uwazam ze obie rzeczy sa bardzo przydatne jak dla mnie:-)ja naszczescie wszystkie takie sprzety mam po corce:-)wiec nie musze kupowac:-)

Ja raczej na pewno będę od początku dokarmiać butelką, bo dla dwójki raczej mi nie starczy pokarmu. W tej sytuacji podgrzewacz by się przydał...albo dwa ;-)

moze sa takie podgrzewacze dla blizniakow na dwie butelki??musisz poszukac!!i fakt ciezko dwojke wykarmin cycem:-)ja zreszta dokarmialam butla bo mialam malo pokarmu przez co u mnie sterylizator 2razy na dobe chodzil ale przynajmiej butle byly sterylne:-)chodz niejjestem za tym aby dziecko bylo chowane w mega sterylnych warunkach!!

Widziałam na allegro podgrzewacz na 2 butelki, fajny, ceramiczny, ale strasznie drogi. Bardziej się opłaca kupić 2 pojedyncze. Będę zaglądać, może trafię jakąś okazję.

reklama
Do góry