reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A wiec jak bedziesz karmiła piersią to i tak w pewnym momencie bedziesz podawać herbatki i inne soczki w butelkach. Poza tym możesz tam sterylizować wiele rzeczy np. zwykłe smoczki czy też szczoteczki do zębów. Przydatna rzecz...

reklama
W ramach miesiecznego limitu zakupów dla dzidzi zakupiłam leżaczek: LEŻACZEK FISHER PRICE ostatnie (667200322) - Aukcje internetowe Allegro Długo szukałam i ten najbardziej mi się podoba bo nie dość, że bardzo ładny to jest też do 18 kg
fajny ten leżączek. Mi trochę szkoda kasy. Może ktos nam sprezentuje.
Po Kubie mam taki LEŻACZEK FISHER PRICE Z KOCYKIEM I WIBRACJĄ!|!! (657854281) - Aukcje internetowe Allegro
super się sprawdził tak ok 4 m-ca. Wcześniej nie kąłdłam w leżaczku, bo mnie neurolog nastraszyła, ze dzieci kladzione w leżaczkach później się przekręcaja, ale mimo, z zawsze lażął na płasko to i tak bardzo późno zaczął się przekręcać.

AZA777 leżaczek jest bombowy!!!!!! Tez taki kupię:-) ale ja zakupy planuje na październik, teraz mam w głowie remont, chce w wakacje prace mgr napisać i nie bardzo mam czas wcześniej je zrobić.

No i ściągnęłam ze strychu ciuszki i niestety... nic nie musze kupować :-(może najwyżej ze 2 czapeczki. Tak naprawdę to mogłabym ze 2 dzieci obdzielić. Jeszcze nie przejrzałam rozmiaru 62 ale na 56 mam np. 22 kaftaniki i 20 spioszków :szok: ehh ale pajacyków i bodziaczków mam dosłownie kilka sztuk. Większośc tego jest dość sprana ale jest kilka sztuk naprawdę ładnych, więc wystarczy, nie będę malca na okragło stroiła tylko jak będziemy gdzieś iśc albo ktoś będzie miał do nas wpaść. Zapowiada się, że zanim wyrośnie z 56 zrobię max 1 pranie ;-)

Ja kładłam małą w foteliku samochodowym jak chcialam miec ją na oku. Mi tez sie podoba bardzo ten lezaczek ale nie mialabym gdzie go stawiac, bo juz i tak jest tyle poutykanych wszedzie zabawek córki a jeszcze dojdzie drugi wozek itp. Wogóle to ja mam świra na punkcie zabawek Fisher Price, najchetniej kupilabym wszystkie, ale naprawde sa solidne, jeszcze żadna zabawka nie ucierpiala a przeżyły bardzo duzo.

Ja sterylizatora uzywam wlasnie tez do szczoteczek do zebow, wczesniej uzywalam do lyzeczek dzieciecych, miseczek (raz na jakis czas)a jak karmilam piersia to dawalam herbatki i nieraz mleko zciagalam. Ja kupilam sterylizator i podgrzewacz Avent (druga firma na punkcie której chorowałam), ale musze przyznac ze kupowalam np butelki Avent i duzo zaoszczedzilam, bo jak juz Zuzia byla wieksza to dokupilam ustniki zamiast smoczkow, uchwyty i mialam niekapki.

Podgrzewacz średnio mi sie przydal ale podobno najlepiej wlasnie w podgrzewaczu podgrzewac mleko z piersi bo nie moze sie za szybko podgrzac tylko tak powoli, no i nieraz jak wstawilam sloiczek to wiedzialam ze mi sie nie zagotuje i nie musialam pilnowac. Co do termosów to podobno nie mozna w goracej wodzie mleka rozpuszczac bo gina witaminki wiec ewentualnie trzeba by bylo najpierw wode dorobic a potem mleczka dodac. Bo na samym poczatku te witaminki i dodatki sa maluszkom najbardziej potrzebne.

A tak wogóle to ja tez nie mam jakoś weny zeby zabrac sie za kompletowanie wyprawki:-(

Kikolek - jak tam pokoik wyszedł, masz już nalepki?

mam, wyszło całkiem fajnie. Niesttety jeszcze nie mam firanek ani żyrandola ale i ta Kubus już tam mieszka. Niestety niektóre nakleji zaczęły odłazić na brzegach. Sprzedawca zaproponował mi zwrot pieniędzy albo wymianę naklejek ale nie wydaje mi się to uczciwe z mojej strony, bo nie jest tak źle. Nie wiem na razie co z tym zrobić.

program antywirusowy mnie nie wpuścił :(
o tą hurtownie mi chodziło, ale nie wiedziałam, że ma strone w necie :)
a ja weszlam bez problemu na ta strone:-)
Super ten leżaczek, w ogóle fisher price ma b.dobre produkty. Ja też mam fishera, tyle że Kick&Play :happy2:
ja tez mam ten kick and play dostlam ten lezaczek i ciagnelam go do polski z drugiego konca swieta hehe:-)
Ja kładłam małą w foteliku samochodowym jak chcialam miec ją na oku. Mi tez sie podoba bardzo ten lezaczek ale nie mialabym gdzie go stawiac, bo juz i tak jest tyle poutykanych wszedzie zabawek córki a jeszcze dojdzie drugi wozek itp. Wogóle to ja mam świra na punkcie zabawek Fisher Price, najchetniej kupilabym wszystkie, ale naprawde sa solidne, jeszcze żadna zabawka nie ucierpiala a przeżyły bardzo duzo.

Ja sterylizatora uzywam wlasnie tez do szczoteczek do zebow, wczesniej uzywalam do lyzeczek dzieciecych, miseczek (raz na jakis czas)a jak karmilam piersia to dawalam herbatki i nieraz mleko zciagalam. Ja kupilam sterylizator i podgrzewacz Avent (druga firma na punkcie której chorowałam), ale musze przyznac ze kupowalam np butelki Avent i duzo zaoszczedzilam, bo jak juz Zuzia byla wieksza to dokupilam ustniki zamiast smoczkow, uchwyty i mialam niekapki.

Podgrzewacz średnio mi sie przydal ale podobno najlepiej wlasnie w podgrzewaczu podgrzewac mleko z piersi bo nie moze sie za szybko podgrzac tylko tak powoli, no i nieraz jak wstawilam sloiczek to wiedzialam ze mi sie nie zagotuje i nie musialam pilnowac. Co do termosów to podobno nie mozna w goracej wodzie mleka rozpuszczac bo gina witaminki wiec ewentualnie trzeba by bylo najpierw wode dorobic a potem mleczka dodac. Bo na samym poczatku te witaminki i dodatki sa maluszkom najbardziej potrzebne.

A tak wogóle to ja tez nie mam jakoś weny zeby zabrac sie za kompletowanie wyprawki:-(

oj ja tez choruje na fishera price i najchetniej wszystkie zabawki bym chciala:-)tj Ty uwazam ze sterylizator i inne rzeczy aventa jak dla mnie sa najlepsze:-)bbo tylko ta firma u mnie sie sprawdzila:-)teraz nie bede kupowac calych butelek tylko wymienie smoki i jak nowe:-)
mam, wyszło całkiem fajnie. Niesttety jeszcze nie mam firanek ani żyrandola ale i ta Kubus już tam mieszka. Niestety niektóre nakleji zaczęły odłazić na brzegach. Sprzedawca zaproponował mi zwrot pieniędzy albo wymianę naklejek ale nie wydaje mi się to uczciwe z mojej strony, bo nie jest tak źle. Nie wiem na razie co z tym zrobić.

Kurcze to mnie troche zasmucilas tymi naklejkami:-(a daj zdjecie jak pokoik wyglada:-)

reklama
Do góry