reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

ok... mam plan....
umówiłam się z teściową na jutro, przyjdzie na cały dzień do Kuby, a ja śmigam do stolicy kupic kostium!!!
Mam nadzieję, ze się uda :sorry2: tym razem
nie wiem tylko czy dam radę takim zakupom, pewnie po godzinie będę marzyła tylko o tym by przespać się na jakiejś ławce, ale trudno za 6 dni jadę nad może, przecież w czymś muszę chodzić po tej plaży.

cześć, no własnie kostium kąpielowy!!! Masz już upatrzone jakieś sklepy?

reklama
bardziej podoba mi się ten 2 z tych dwóch...ale jednak wybiorę któryś z wcześniejszych...
a łóżeczko też to oglądałam
ale znalazłam już mój link :
ŁÓŻECZKO KOJEC BABY DESIGN MELODY ESPIRO WYS=0 (644509121) - Aukcje internetowe Allegro
my kupujemy takie ...bo wg mnie wygląda na stabilniejsze... nawet jak bratowej tamto pokazałam to powidziała że wygląda jakby miało zaraz się rozsypać:sorry2:

łózeczko takie jak ja se wybralam :) i juz pewnie nie zmienie zdania :) moja siostra ma model z 2008 roku i jest bardzo zadowolona :)

Ka...M baza jest wpieta na stale do auta tzn jest przypieta pasami samochodowymi a jak chcesz fotelik przymocowac do bazy to dziala to na zazadzie zatrzasku...maluch wtedy jest przypiety pasami z fotelika:-)mam nadzieje ze jakos logicznie to wytlumaczylam:-)

Wydaje mie się, że nie masz racji - byłam na warsztatch dla przyszłych mam o wózkach i fotelikach. Zwrócili nam uwagę, że sprzedawcy czesto mówią, że nie trzeba już fotelika dodatkowo dopinac pasami jezeli jest ta plastikowa baza a to nie prawda - jedyne foteliki które się tylko wpisna to te z bazą ISOFIX (ale do tego musi byc odpowiednio przystosowany samochód). Przy fotelikach z bazą plastikowa trzeba dodatkowo pas przeciągnąć za fotelikiem. Ale nie uperam sie przy tej teorii - jak pojadę na zakupy do tego sklepu to się upewnię ...

A tu jest kilka porad - m.in dlaczego nie kupować fotelików używanych i bez przetestowania fotelik.info :: Często zadawane pytania

http://www.allegro.pl/item660542440_graco_rittenhouse_fotelik_samochodowy_baza.html
Wydaje mie się, że nie masz racji - byłam na warsztatch dla przyszłych mam o wózkach i fotelikach. Zwrócili nam uwagę, że sprzedawcy czesto mówią, że nie trzeba już fotelika dodatkowo dopinac pasami jezeli jest ta plastikowa baza a to nie prawda - jedyne foteliki które się tylko wpisna to te z bazą ISOFIX (ale do tego musi byc odpowiednio przystosowany samochód). Przy fotelikach z bazą plastikowa trzeba dodatkowo pas przeciągnąć za fotelikiem. Ale nie uperam sie przy tej teorii - jak pojadę na zakupy do tego sklepu to się upewnię ...

A tu jest kilka porad - m.in dlaczego nie kupować fotelików używanych i bez przetestowania fotelik.info :: Często zadawane pytania

to na jakiej zasadzie w takim razie baza jest przymocowana do siedzenia w aucie skoro bas samochodowy musi isc jeszcze przez fotelik??ja sie spotkalam z bazami ktore sa przypiete pasami samochodowymi a fotelik tylko nakladalo sie na baze..skoro piszesz ze fotelik tez trzeba pasem samochowoym przyczepic to jakki jest sens posiadania bazy wtedy??
ja mialam do czynienia z takimi bazami w usa http://www.allegro.pl/item669385342_baza_graco_do_fotelikow_junior_baby.html ktore byly przypiete pasami samochodowymi a fotelik tylko sie wpinalo w baze...http://www.allegro.pl/item660542440_graco_rittenhouse_fotelik_samochodowy_baza.html

Ostatnia edycja:
łózeczko takie jak ja se wybralam :) i juz pewnie nie zmienie zdania :) moja siostra ma model z 2008 roku i jest bardzo zadowolona :)

Ja mam pytanie do dziewczy, które zdecydowały się na łóżeczka turystyczne - skąd taki wybór? Przecież w tej cenie mozna znaleźć normalne, tradycyjne łóżeczko dziecięce. W jednym z programów dla mam (nie pamiętam czy na TVP1 czy na TVN Style) słyszałam wypowiedź, że powinno stosowac się je tylko w podróży i przez krótki czas. Sa dwa główe powody - siatka bardzo przeszkadza dzieciaczkowi w obserwowaniu otoczenia i może prowadzić do wad wzroku, a druga to szczebelki zamontowane w normalnych łózkach pomagaja dziecku w siadaniu i wstawaniu. Myślałam, że chodzi o koszt, ale jak zobaczyłam cenę to się zdziwiłam...

Ja mam pytanie do dziewczy, które zdecydowały się na łóżeczka turystyczne - skąd taki wybór? Przecież w tej cenie mozna znaleźć normalne, tradycyjne łóżeczko dziecięce. W jednym z programów dla mam (nie pamiętam czy na TVP1 czy na TVN Style) słyszałam wypowiedź, że powinno stosowac się je tylko w podróży i przez krótki czas. Sa dwa główe powody - siatka bardzo przeszkadza dzieciaczkowi w obserwowaniu otoczenia i może prowadzić do wad wzroku, a druga to szczebelki zamontowane w normalnych łózkach pomagaja dziecku w siadaniu i wstawaniu. Myślałam, że chodzi o koszt, ale jak zobaczyłam cenę to się zdziwiłam...
No i czy w turystycznych są dobre materace ?

to na jakiej zasadzie w takim razie baza jest przymocowana do siedzenia w aucie skoro bas samochodowy musi isc jeszcze przez fotelik??
QUOTE]

tym samym pasem - wydaje mi się, że to jest kwestia przełożenia pasa przez fotelik tylko w jednym miejscu (z tyłu, mniej wiecej w połowie siedzenia). ale tak jak pisałam wcześniej - spytam się tego sprzedawcy przy najbliższej okazji czyli w środę.

to na jakiej zasadzie w takim razie baza jest przymocowana do siedzenia w aucie skoro bas samochodowy musi isc jeszcze przez fotelik??
QUOTE]

tym samym pasem - wydaje mi się, że to jest kwestia przełożenia pasa przez fotelik tylko w jednym miejscu (z tyłu, mniej wiecej w połowie siedzenia). ale tak jak pisałam wcześniej - spytam się tego sprzedawcy przy najbliższej okazji czyli w środę.

ok spytaj sie bo to mnie zaciekawilo..ja widzialam jak taki fotelikbyl tylko wpiety w baze bez pasow...ja sama nie zamierzam kupowac bazy bo to dla mnie zbedny wydatek...a Ty jaki chcesz fotelik jaka firma i czy z baza??Aha jak bedziesz w tym sklepie to spytaj jakie ma znacczejnie baza do fotelika skoro i fotelik trzeba przypiac pasami samochodowymi...

reklama
ok spytaj sie bo to mnie zaciekawilo..ja widzialam jak taki fotelikbyl tylko wpiety w baze bez pasow...ja sama nie zamierzam kupowac bazy bo to dla mnie zbedny wydatek...a Ty jaki chcesz fotelik jaka firma i czy z baza??Aha jak bedziesz w tym sklepie to spytaj jakie ma znacczejnie baza do fotelika skoro i fotelik trzeba przypiac pasami samochodowymi...
Poczytałam trochę w necie o fotelikach i wydaje mi się, że baza jest tylko po to, żeby szybciej "zamontować" dziecko w aucie. Ja kupuję bez bazy. Chociaż gdybym miała nadmiar kasy to pewnie bym kupiła i bazę. Ale i tak mamy 2 samochody, więc musielibyśmy kupić 2 bazy :)

Do góry