reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

A przy okazji niedawno kupiłam taki termometr dla chłopaków.
4 W 1 TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I UCHA (652132946) - Aukcje internetowe Allegro
bardzo fajny, polecam. Przdtem używałam zwyklego elektronicznego, ale teraz juz Kuba nie daje sobie w dupkę wkładać
Czy mierzy dokladnie temperature? Ja mialam kiedys elektryczny to byl bardzo niedokladny w porownaniu do tradycyjnego, a teraz wlasnie choruje na taki elektryczny ale do ucha, tylko zastanawiam sie, jak wychodzi w mierzeniu temperatury w porownaniu do zwyklego...

Mamusie mam taki pytanko, wzięliśmy się za zakupki dla naszego syneczka . Z wózkkiem , łóżeczkiem damy radę , ale mam wątpliwości co do ciuszków. Najmniejszy rozmiar to 56 tak? Jak myslicie chyba na ten rozmiar ciuszków to dużo się nie kupuje chyba ? Koleżanka mówiła , żeby kupować najwięcej od 68 rozmiaru. Jak myślicie ? Chciałabym to jakoś rozsadnie zrobić:-)
Z rozmiaru 56 i 62 faktycznie dzieciatko szybciutko wyrasta, w 68 dluzej pochodzi a od 74 to juz fajnie-nie szkoda kupowac. Ale na 56 i 62 tez troszke musisz miec, a i tak prac bedziesz na okraglo;-):-)

reklama
Czy mierzy dokladnie temperature? Ja mialam kiedys elektryczny to byl bardzo niedokladny w porownaniu do tradycyjnego, a teraz wlasnie choruje na taki elektryczny ale do ucha, tylko zastanawiam sie, jak wychodzi w mierzeniu temperatury w porownaniu do zwyklego...
rtęciowego nie uzywam juz od lat więc nie porównam, ale jak porównywalam zwykly elektroniczny z ty do ucha to temperatura była bardzo podobna. Jedna albo dwie kreski różnicy ale podobno w uchu temperatura jest najdokładniejsza. No i największa zaleta - mierzenie trwa 2 sekundy!

kevinka...mi podoba sie wozie w tym drugim linku..wyglada bardzo ciekawie i wazy nie za duzo:)))co do ciuszkow to ja tez nie kupuje tych calkiem malych rozmiarow..56...bo moi chlopacy urodzili sie 58..takze kupuje od 58 wzwyz...najwiecej na 68 i nastepne...:)))
jesli chodzi o mierzenie temperatury to jakos jestem za tym najnormalniejszym..moim dzieciom mierzylam w pupie temperature i odejmowalam 3 kreski...a ponadto jak moi chlopcy mieli kolki..to czasem przez takie mierzenie jeszce pomagalam w oddaniu gazow..hehe..ale moze faktycznie skusze sie na ten do ucha..wydaje mi sie ze jest dosc szybki i dziecka nie trzeba rozbierac do mierzenia:))

Chcę zapytać już doświadczone mamusie - czy 1 rożek wystarczy czy lepiej kupić od razu 2?
Tak samo czy 2 kocyki kupić i jakie - polarowe?
Zastanawiam się nad pościelą, ale i tak maluszkowi poduszki nie trzeba na początku, więc wystarczyłaby sama kołderka, a może sam kocyk wystarczy? Albo śpiworek? Co się lepiej u Was sprawdziło?

Pozdrowionka ;-)

Chcę zapytać już doświadczone mamusie - czy 1 rożek wystarczy czy lepiej kupić od razu 2?
Tak samo czy 2 kocyki kupić i jakie - polarowe?
Zastanawiam się nad pościelą, ale i tak maluszkowi poduszki nie trzeba na początku, więc wystarczyłaby sama kołderka, a może sam kocyk wystarczy? Albo śpiworek? Co się lepiej u Was sprawdziło?

Pozdrowionka ;-)

ja mialam chyba z 3rozki i mysle ze 2to minimum,kocyk mialam jeden polarowy cieplutki,koldre i poduche dziecko uzywa dopiero pozniej...ja mialam becik z trawy trzcinowej wiazany i jeszcze nakrywalam Maje kocykiem bo malutkie dziecko potrzebuje ciepla...spiworek taki zapinany na zamek to dobre rozwiazanie plus kocyk:-)

reklama
Pyszczek Ja mialam jeden rozek,kolderki nieuzywalam wsadzalam do takiego worka do spania dalam zdjecie tylko ten byl cienki bo to juz cieplo bylo,na zime byly grubsze,bardzo wygodne i bezpieczne,dziecko sie nieodkrywa,i niezadusi bo sie np przykryje na twarz,Te worki kupowalam przewaznie w H&M polecam bardzo!!!
Co do kocykow napewno jeden grubszy,a ze dwa takie zwykle polarowe zawsze bedac gdzies mozesz podlozyc zeby przewinac itd,miesci sie w torbie.

Załączniki

• aDSC01198a.jpg
    aDSC01198a.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 54
Do góry