reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

W czym zamierzacie na poczatku kapać maluchy?
Ja przy Kubie używałam Oilatum ale teraz sama nie wiem. Nie chciałabym, by się niepotrzebnie przyzwyczajał do hipoalergicznych płynów.
Ja chciałabym coś jak najdelikatniejszego-najbardziej naturalnego. W Stanach są świetne kosmetyki (Agusisko pewnie potwierdzi) Burt's Bees. Ale nie wiem czy się opłaca je ściągać. Myślę o Bambino, ale pewnie dlatego, że kojarzy mi się z moim własnym dzieciństwem. Na pewno wykluczyłam Niveę i Johnsona, bo się złych opini nasłuchałam, ale co wybiorę - nie mam zielonego pojęcia !! Tym bardziej, że raczej nie ma szans, żeby potomstwo nie było uczuleniowcem, skoro oboje rodzice są :-(

reklama
Ja chciałabym coś jak najdelikatniejszego-najbardziej naturalnego. W Stanach są świetne kosmetyki (Agusisko pewnie potwierdzi) Burt's Bees. Ale nie wiem czy się opłaca je ściągać. Myślę o Bambino, ale pewnie dlatego, że kojarzy mi się z moim własnym dzieciństwem. Na pewno wykluczyłam Niveę i Johnsona, bo się złych opini nasłuchałam, ale co wybiorę - nie mam zielonego pojęcia !! Tym bardziej, że raczej nie ma szans, żeby potomstwo nie było uczuleniowcem, skoro oboje rodzice są :-(
a no właśnie, my wszyscy troje jestesmy alergikami.Chyba trzeba będzie jednak Oilatum używać. Teraz chcę wreszcie starszego od Oilatum odstawić (kilka razy próbowałam ale bez niego uczulenie na jedzonko wychodziło większe na skórze) i tez nie wiem na co powinnam zmienić. Muszę chyba w Rossamnie pobuszować. Najgorsze, że u mnie na tym zad... niewiele co jest w sklepach

a no właśnie, my wszyscy troje jestesmy alergikami.Chyba trzeba będzie jednak Oilatum używać. Teraz chcę wreszcie starszego od Oilatum odstawić (kilka razy próbowałam ale bez niego uczulenie na jedzonko wychodziło większe na skórze) i tez nie wiem na co powinnam zmienić. Muszę chyba w Rossamnie pobuszować. Najgorsze, że u mnie na tym zad... niewiele co jest w sklepach
my z mezem tez alergicy... juz kupilam Oilatum 500ml do maluszka.. i bedziemy potem przechodzic na normalne kosmetyki... ale z racji obaw o skorke malego i tego ze panicznie boje sie walki z ciemieniucha postawilam na Oilatum...
:)

W czym zamierzacie na poczatku kapać maluchy?
Ja przy Kubie używałam Oilatum ale teraz sama nie wiem. Nie chciałabym, by się niepotrzebnie przyzwyczajał do hipoalergicznych płynów.

Ja po urodzeniu będę kąpać w balneum w zasadzie to prawie to samo co oilatum tylko mi przy Zuzi jakoś bardziej podpasował (oilatum to chyba olej parafinowy a balneum sojowy) pa paru miesiącach przejdę na ten żel myjący z Musteli (jest odpowiedni dla alergików)

Dziewczyny, a ja mam trochę głupie pytanie: czym się myje wanienkę dla maluszka? Bo chyba nie zwykłymi środkami chemicznymi, jak dużą wannę? :confused:

Co do płynów do kąpieli, to słyszałam, że dobry jest natłuszczający z serii Ziajka, podobnie krem na odparzenia - podobno porównywalny, jeśli nie lepszy od tych z apteki (nawet do skóry atopowej), a o wiele tańszy.

a ja tam kupie znowu nivea baby u mnie sie sprawdzilo i tez chyba Oilatum tak profilaktycznie od czsu do czasu!!

swoja droga dziewczyny nie wiedzialam ze az tyle alergikow jest...bo z tego co piszecie to wiekszosc z Was to alergicy:no::no:!

Bura w sumie dobre pytanie..moze woda z mydlem??nie wiem??

Ja dostalam od przyjaciolki z Polski kosmetyki z nivei dla dzidziusia, wiec pewnie tego wlasnie bede uzywac, zreszta w Anglii jest tak marnyyyyy wybor ze narazie nivea bedzie chyba najlepsza z tego wszystkiego :) ;-)

Gosiu ja alergikiem nie jestem :-D Moj maz tez nie, tylko jego siostra ma alergie praktycznie na wszystko ale mam nadzieje ze mojego maluszka nie zlapie to swinstwo ;-)

A wczoraj kupilam kilka pierdolek potrzebnych mi do szpitala jak podklady, wkladki laktacyjne i majcioszki jednorazowe ;-) Przerazilla mnie wielkosc podkladow :szok: masakra poprostu :-) hehe

No i pojechalam do sklepu dla budowlancow i dekoratorow i kupilam juz farby do pokoiku, nocna lampke i zaslony ;-) ale sie ciesze, juz zaniedlugo zaczne ten remoncik :-):-)

A wczoraj kupilam kilka pierdolek potrzebnych mi do szpitala jak podklady, wkladki laktacyjne i majcioszki jednorazowe ;-) Przerazilla mnie wielkosc podkladow :szok: masakra poprostu :-) hehe

No i pojechalam do sklepu dla budowlancow i dekoratorow i kupilam juz farby do pokoiku, nocna lampke i zaslony ;-) ale sie ciesze, juz zaniedlugo zaczne ten remoncik :-):-)

pochwal sie zasloami,i lampka...:-)ja naszczescie tez nie jestem alergikiem ani moj m ani maja wiec mam nadzieje ze synek tez nie bedzie!!

reklama
Do góry