reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

No jak jestem na spacerze to tez nie, ale jak wozek stoi w ogrodzie pod drzewem...to nie dosc ze mnostwo much, pszczol, bakow to do tego platki kwiatow śliwy :D

Co do faktora - jak dziecko ma jasna cere to 50-tka, jak jest sniade to 30-stka gra. Ja przy Julce mimo ze ciemna to jednak 50, chociazby ze wzgledu na pieprzyki ;)

reklama
Ja jako ta co od urodzenia na plaze jezdzi :D
Lirene 50-tke, ale sprawdz czy jest dla takich maluszkow, w kazdym razie faktor 50, biala , przewiewna koszulke (nie body bo w nich sie bardziej zgrzeje), parasol, półnamiot jest tez fajny bo chroni przed wiatrem (i piachem co za tym idzie), duzo picia :) a no i jeszcze czapke zaslaniajaca kark/kapelusik/chustke na glowe - to obowiazkowo!!! Kremem smaruj polgodziny przed wyjsciem. I duzo jedzonka bo morze wzmaga apetyt. Pieluszke tetrowa, cienka, do przykrycia jak bedzie potrzeba. I to wsio!

A ja przedwczoraj zakupilam moskitiere i nie wyobrazam sobie teraz spania Asi w wozku baz niej, tyle robactw, bleee.

Nas sie na razie robaki nie czepiaja:-D klaudzia u nas sprawdza sie nivea30

Dziekuje dziewczyny :) Pojade dzis do tesco to zobacze co tam maja :) Co do parasola to wlasnie kombinuje skad go wziasc i narazie obdzwaniam znajomych bo w ogrodzie to mam jedynie ogromny i ciezko go do jakiegokolwiek busa zabrac a co dopiero do osobowki hehe

Liste rzeczy juz zrobilam :)

Dziewczyny ja tak troszke z innej beczki.

Chcemu jutro z rana pojechac na caly dzien nad morze i wrocic wieczorem.... czy sa jakies rzeczy ktore powinnam zabrac oprocz wiadomo takich podstawowych jak butelki, jedzonko itp itd. ? i jaki kremik polecacie dla dzieci z faktorem? nivea bedzie ok? no i jaki faktor? u nas upaly a weekend ma byc nawet 28 stopni

Ja używam SVR 50+. Dla takich maluszków myśle, że bezpieczniejszy jest wiekszy filtr. A kupiłam ten, bo ma filtry mineralne - podobno lepsze.

Ja jako ta co od urodzenia na plaze jezdzi :D
Lirene 50-tke, ale sprawdz czy jest dla takich maluszkow, w kazdym razie faktor 50, biala , przewiewna koszulke (nie body bo w nich sie bardziej zgrzeje), parasol, półnamiot jest tez fajny bo chroni przed wiatrem (i piachem co za tym idzie), duzo picia :) a no i jeszcze czapke zaslaniajaca kark/kapelusik/chustke na glowe - to obowiazkowo!!! Kremem smaruj polgodziny przed wyjsciem. I duzo jedzonka bo morze wzmaga apetyt. Pieluszke tetrowa, cienka, do przykrycia jak bedzie potrzeba. I to wsio!

A ja przedwczoraj zakupilam moskitiere i nie wyobrazam sobie teraz spania Asi w wozku baz niej, tyle robactw, bleee.

Tez wybieram sie nad morze i ta parasolka wydaje sie niezłym pomysłem. Musze poszukac jakies. Pytanie czy parawan sie nie przyda?
Zastanawiam się tez czy ta 50-tka to nie za duzo. Mam 20 lirene (Marysia ma naturalnie bardzo ciemną karnacje) i myslisz, ze nie wystarczy nad polskie morze?

Kupilam nivea dla bobaskow 50tke bo taka byla jedynie no a poza tym kupilam mini buteleczke. zawsze bede mogla poszukac innej firmy :) a na jutro wystarczy. Parasol przygotowany. Ide sie pakowac :)

A dzis moj syn dostal wczesny prezent od dziadkow na imieniny i pol roczku jak kto chetny zobaczyc co to i jakie z niego korzysci to zerknijcie za chwilke na filmiki :-D ja sama mialam ubaw po pachy kolejny raz :D

Nie wiedzialam kogo obwiniac za mojego pecha ale juz wiem! Dzieki IZA.... myslalam ze jestes fajna ale teraz to przesadzilas! :wściekła/y::-D

Tylko z tych kilku stronek mozecie wybierac? Wydaje mi sie ze ceny sa dosc wygorowane....

Zdaj relacje ;-)

Jak dla mnie to jedno i to samo, tak czy siak bedzie sie trzymac dziecko jak na smuyczy.... dla pieska tez jest obroza + smycz lub szelki + smycz wiec na jedno wychodzi...
A moim zdaniem to przydatna rzecz jezeli dziecko sie nie slucha... pewnie ze to w wielu przypadkach wina rodzicow ze nie nauczyli ale sa i wyjatki jak pewnie Kubus Kilolka hehehe :-) Ja tam zakupie jak bedzie potrzeba najwazniejsze przeciez bezpieczenstwo dziecka a gdybym do tego czasu miala 2ga dzidzie to nie bede latac za Olim z wozkiem :)
taaa i tak nalezy mysleć :D raz jedna babka w sklepie spytała "pewnie babcia tak rozpieścila? hehehe
oczywiście, ze to moja wina, mam nadzieję, ze z kolejnym będę mądrzejsza, tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić...

dziewczYny u mnie w miescie juz praktycznie Lato !!! i mam poroblem z czapka dla synka :/ niby nie gruba ale cały sie poci :| wiem ze dla dziewczynek to mozna powymyslac beretki czy opaski a dla chłopca ??? :| jakie wy macie czapki na taka pogode ??? mi goraco a co dopiero jemu w czapce i w wozku :| yh ....

reklama
Do góry