• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

Miałam się Was jeszcze zapytać o rozmiar pieluszek tetrowych, bo widziałam że są różne rozmiary i rożek - z wkładem kokosowym, czy bez wkładu?

Co do wielkości pieluszek to nie wiem bo nie zamierzam używać, a jeśli chodzi o rożek to ja kupiłam z wkładem-jest sztywniejszy i lepiej będzie się trzymało dzieciaka,a jeśli uznasz że jest ci zbędny to można to wyjąć i będzie bez kokosu ;-) Decyzja należy do ciebie ;-):tak:

reklama
Co do tego czy będzie w kwietniu gorąco to.... hmmmm chyba nie można się tak nastawiać skoro dziewczyny mówią że w tamtym roku śnieg był :szok:
Ja sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Obserwuję kombinezoniki ale zastanawiam się czy nie kupić kurteczki :eek::confused:

Co do tego czy będzie w kwietniu gorąco to.... hmmmm chyba nie można się tak nastawiać skoro dziewczyny mówią że w tamtym roku śnieg był :szok:
Tu gdzie jestem to w tamtym tygodniu było -2 stopnie i wszyscy byli zszokowani bo u nich temperatura nie spada po niżej zera nawet zimą. Taki już region. Teraz za oknem mam +8. Dlatego pisze ze będzie ciepło. Ale też biorę pod uwagę ze może być chłodniejszy dzień dlatego przejrzę te swoje śpioszki i zobaczę czy się nadadzą. Jak coś to dokupię kombinezonik.

A więc kupię rożek z wkładem, bo pewnie na początku mąż będzie się bał, a drugi zwykły. Ja kombinezonik kupilam w ciucholandzie za 10zl, wiec jak nie założe synusiowi to niewiele stracę.
Pieluszki mają służyć do wycierania, kąpieli itp.
A jeszcze jeno, czy Pampersy 1 wszystkie mają wycięcie na pępuszek, czy trzeba kupić jakiś specjalny rodzaj?

Tu gdzie jestem to w tamtym tygodniu było -2 stopnie i wszyscy byli zszokowani bo u nich temperatura nie spada po niżej zera nawet zimą. Taki już region. Teraz za oknem mam +8. Dlatego pisze ze będzie ciepło. Ale też biorę pod uwagę ze może być chłodniejszy dzień dlatego przejrzę te swoje śpioszki i zobaczę czy się nadadzą. Jak coś to dokupię kombinezonik.

Ja też nie przypominam sobie aby pampersy miały wycięcie na pępek a używałam pampersów... z tego co kiedyś gdzieś czytałam to pieluszki happy maja takie wycięcie ale nie miałam ich. Co do rożków osobiście wolę te z wkładem jakoś czuje się pewniej...przy takiej maliźnie...

ja wczoraj zrobiłam sobie jedną listę rzeczy do kupienia, do tej pory miałam wszystko zapisane w różnych miejscach i nie zdawałam sobie sprawy ile tego wszystkiego jest.

dopiero teraz widzę, że to co mam - po 7 szt body z długim i krótkim rękawem, 4 pary skarpetek i 2 ręczniki z kapturkiem do kąpieli - to nic w porównaniu z resztą.
ale w weekend wybieram się na buszowanie po sklepach

też zastanawiałam się nad rożkiem z wkładem - chyba teżt aki kupię bo pewnie sama będę na początku w strachu o dzidzię, zawsze można go przecież wyjąć,

na stronie belli czytalam że ich Happy newborn 1 mają wycięcie na pępek, ale nie widziałam ich w żadnym sklepie jeszcze, w tym rozmiarze były tylko Pampers New Baby 1 newborn.

co do wyjścia ze szpitala - też będę się rozglądać za jakimś kombinezonem cieplejszym, ale już nie takim zimowym, może coś znajdę w second handzie, wolę kupić i mieć w zapasie na wszelki wypadek, niż wychłodzić maleństwo

reklama
Hej,ja też nie widziałam żadnego wycięcia w pampersach.Ale nie podkładałam żadnego gazika,ani nic,wsio było ok:sorry2:
Bubasek a to mnie zszokowałaś:szok: w polskim szpitalu,coś dają:szok:
U nas wszystko trzeba mieć swoje.Na porodówce położne ubrały dziecko w moje ciuszki i pieluszkę.A potem już wszystko robiłam sama.Tylko myły pod kranem,a ja już ubierałam.a teraz zamierzam się kłócić i nikomu nie dam dziecka tknąć.:-p
Zresztą ciuszków w szpitalu dużo szło,musieli mi donosić.M się bardzo przesikiwał,a byliśmy prawie 2 tyg.:zawstydzona/y:
Jak byłam potem z nim w szpitalu dziecięcym,to takie rózne porzucone dzieci dostawały ubranka szpitalne,które się wcześniej walały po podłodze wszędzie,także dziękuje bardzo:dry:
Ja od razu wyjęłam usztywnienie z rożka.Rożka używałam długo,ale raczej jako kołderki,albo pod spód do wózka.Raz,że były upały,a dwa,on nie lubił być niczym skrępowany.
A ja za 2 tyg.,po usg zacznę buszować po allegro.:cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry