• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Jezyk oj uwielbiam Rummikub!!! Gram czasami z sąsiadką :)

Nulini ja też karciara ale niestety nie mam z kim grać bo mój nienawidzi kart a ja jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to zawsze były wieczorki karciane :)))

Bada sprawdziłam to Uno spin i jak tylko mój Konrad podrośnie to z pewnością zamówię :)))

Zamówiłam dziś Katarek plus, zobaczymy jak działa :) Martwię się tylko bo rurę w odkurzaczu mam lekko prostokątną i czy będzie dobrze ciągnąć. Coś się najwyżej wykombinuje.

Dziewczyny szukam dobrego termometru, macie jakieś godne polecenia?

Ostatnia edycja:
reklama
AZA777 - ja Ci mogę powiedzieć jakiego nie polecam :D kardioline kl80. Największa wada - nie ma światełka, przez co gdy dziecko ruchliwe to nie wiesz w które miejsce wycelowałaś i za każdym razem pokazuje zupełnie inną temperaturę.

AZA, mój małżon też średnio chętny był do kart, ale go z moimi rodzicami wciągnęliśmy :-D Tak samo, jak w grzyby :-D
Ja mam termometr Microlife NC 100 Termometr Microlife NC 100, bezkontaktowy - Portal Dbam o Zdrowie i jestem z niego zadowolona, chociaż czasem przy 2-3 pomiarach pod rząd pokazuje różne temperatury, ale jednak zbliżone do siebie. Dostałam go od dziewczyn z grupy jak zaszłam w ciążę i bardzo się przydaje :-D Matko, nie wiedziałam, że jest nowy Katarek :szok: Na pewno go kupimy, bo Katarka zwykłego mamy, ale już trochę zużyty :-p A ten, co to wymyślił, to Nobla powinien dostać!!!

Dokładnie katarek w domu to podstawa! Jeden z lepszych wynalazków a w sumie taki prosty :) Ja mama ten termometr Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 Visiomed mierzy ok ale trzeba pomiar powtarzac ewentualnie w tym samym miejscu. Zanim znalazlam metoda prob i bledow to miejsce to minelo troche czasu. No i nie kazdy pomiar jest identyczny. Te bezdotykowe to maja chyba do siebie ze miedzy pomiarami musi byc chwila odstepu

gosiane, chyba faktycznie taka cecha tych bezdotykowych :tak: Ale wygoda duża, jak się mierzy temp. w nocy, nie trzeba dziecka budzić :-D A Katarka reklamuję na prawo i lewo, co jakaś koleżanka w ciążę pierwszą zachodziła, to od razu kazałam lecieć do apteki po sprzęt i serio, większość kupiła i KAŻDA zachwala :-D Że też ja na początku gruszkę i fridę kupiłam!

Ja dopiero od Was się dowiedziałam o katarku. Byłam w aptece i u mnie drogo bo 58 zł. Zamówiłam w aptece internetowej za 41 z darmową dostawą do apteki koło mnie :)

AZA, ja płaciłam 55zł 3 lata temu :baffled: Tylko dlatego, że w dniu chrzcin, w niedzielę, Młoda dostała POTWORNEGO kataru, nie mogła spać, ciągle płakała, fridę to se mogłam w ... wsadzić, więc szybko poczytałam w necie i pojechałam do apteki dyżurującej, a tam to ceny z kosmosu...

Nulini ja tez Fride mam ale nie sprawdza się, u mnie młody do tej pory sobie już sam wyciaga katar z noska :)

Co do zakupów to ja muszę wymienić wózek, mam wielki 2w1 i potrzebuje cos mniejszego i lżejszego niz 15kg. Na razie czekam aż się sprzeda stary :)

Ja urodziłam mając 28 lat i w sumie większość moich koleżanek +/- w tym wieku porodziły pierwsze dzieci więc 2 dzieciątka u nich też po 30stce wypadną

Aha a z zakupów u nas poza katarkiem to baaardzo przydała się nam niania elektroniczna (na wyjazdach, wakacjach, u teściów mały spał a my w ogrodzie mogliśmy siedziec itd) i taki bujaczek Fisher Price, Fotelik - bujaczek ze zwierzątkami, cudowna planeta za 267,99 zł - Mattel - Świat niemowlaka - Smyk.com. Mamy z inną szatą graficzną bo się zmienia co jakiś czas ale jest super. Używałam go od urodzenia a schowałam pare miesięcy temu. Z leżaczka można zrobić fotelik dla 2-3 latka później.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mogę polecić moje ukochane butelki Tommee Tippee. Nawet dziś już znalazłam super zestaw startowy. Z tej firmy mam też laktator, który bardzo się przydał bo miałam zapalenie piersi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry