• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

Dziewczyny czy któraś z Was używała pasa ciazowego? Bo ja w pupie i udach nie tyje, tylko w brzuch mi idzie i tak się zastanawiam czy ten pas nie uratowalby mnie przed wydawaniem kasy na nowe spodnie.

reklama
My przed pierwszą ciążą oboje z mężem mieliśmy sportowe samochody (takie same a ja do dziś dzień za swoim płaczę), później dwa zamieniliśmy na jeden, Astrę kombi, ale to było nieporozumienie, takie maleństwo... Teraz mamy Mondeo kombi MK3 i kocham ten samochód prawie tak samo mocno, jak moją pierwszą Calibrę ;-)
Niestety, ISOFIXów nie mamy, więc wszystkie foteliki montujemy pasami, ale jakoś nie mam z tym problemu.
No i nawet ISOFIXy nic by nam nie dały, bo fotelik montujemy na środku, a te uchwyty są przeważnie na bocznych siedzeniach z tyłu i na siedzeniu pasażera z przodu :tak:

jezyk ha niestety nie pomogę :(

Kurde musze zacząć czytać o wózkach bo zanim się zdecyduje minie sto lat ;) a ja miałam taki cudny wózek ale po wszystkich wyprawach w góry, lasy, przejścia przez potoki ledwo zipie, a był idealny, chyba pójdę w tą samą firmę, polska el-jot wszystko miał super a najlepszą cenę :D

doggi a czy ta firma ma jakas stronke z wozkami pokazanymi? znalazlam ich tu El-Jot producent wózków dziecięcych ale niestety nie maja zadnych zdjec, opisow, modeli itp.

dziewczyny mam pytanie. czy ktos z Was w poprzednich ciazach, lub moze w tej uzywala takich o to poduszek? Poduszka kojec dla kobiet w ciąży ciążowa GRATIS (4343965673) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
chcialabym zasiegnac opinii, tzn juz teraz spie z jedna poduszka pod brzuchem a druga miedzy bogami. bardzo mi to pomaga. zastanawiam sie jednak czy taka poduszka dostepna w internecie dobrze sie ulozy pod brzuchem, jest elastyczna by sie dostosowac ale nie na tyle by splaszczyc tak, ze bede sie czula jakby jej nie bylo. moze ktoras z Was ma doswiadczenie i moze polecic jakas poduszka do spania dla mnie i tak, ktora pozniej byc moze do karmienia sie przyda?

agulqa_b my ten wózek całkiem przypadkiem kupiliśmy no byliśmy w hurtowni dziecięcej za poznaniem wyprawkę kompletowac i tam było milion wózków i były takie dwa które nas interesowały na oko identyko tylko jeden kosztował 650 zł (woooow) a drugi prawie 3000 i my się pytamy sprzedawcy wtf?! I powiedział nam ze te wózki mają wszystko to samo i dobrze zauważyliśmy ze niczym się nie różnią tylko ceną a to dlatego że ten tani polska firma a ten drugi jakąś zachodnia znana marka i mówił ze to jedyna różnica. Widziałam je kiedyś na allegro ale się pewnie znów wybierzemy kawałek za swadzim i tam zrobimy zakupy ;)

Co do poduszki żałuję że w pierwszej ciąży nie kupiłam bo też kombinowalam z poduszkami zwykłymi i obiecałam sobie ze next time kupie :) uważam ze bardxo przydatny gadżet. Moja koleżanka miała i mówiła ze to było jej cudeńko :)

Agulqa ja mialam ta poduszke i w ciazy byla super. Maz sie zalil ze zamiast do niego to do poduszki sie tule. Teraz poki nie mam brzucha to nie uzywam, ale pewnie niedlugo juz wyjme, wypiore i znow zaczne uzytkowac. Co do karmienia u nas sie mie sprawdzila... dla mnie byla za duza i nieporeczna. Nie umialam jej ulozyc, ale sa dziewczyny ktore sobie bardzo chwala.
Dobrze sie spra2dzala jako podpora dla malucha jak lezal na boku na nsszym lozku, albo do przekladania na brzuszek

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

mam motherhood (M wroci z miasta to jeszcze sprawdze), kolezanka ma podrobe i uzywala do karmienia. Ja bardziej do zabaw i do zabezpieczenia malucha ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

chyba tez sie zdecyduje tym bardziej ze juz bez poduszki pod brzuchem ciezko mi spac a i uda zmeczone i obolale ciaglym lezeniem. poza tym kiedys pewnie i na drugie sie zdecydujemy wiec sie przyda ;)

reklama
Oj ja też żałuję, że nie kupiłam wcześniej tej poduchy! Spanie pod koniec ciąży to była udręka, a i przy karmieniu kręgosłup wysiadał, musiałam podkładać poduchy na kolana. Może tym razem kupię ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry