• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ZAKUPKI dla mamy i maleństwa :)))

maadlen tak, ktoras z dziewczyn znalazla i mi podala, za co dziekuje :)

a ja mam pytanie co do koszul nocnych. czy do porodu zwykle mialyscie taka od gory do dolu rozpinana by zaraz po porodzie latwo i szybko rozpiac i wziac dzidzie na swoje cialo? ja tak to sobie wyobrazalam ale nie moge takiej znalezc na jakies zatrzaski a guziki to chyba nienajlepse rozwiazanie ;)

reklama
Po porodzie to mi małe kładli na brzuchu, koszula podciągnięta do góry :-D a później karmienie przez rozpinaną od góry koszulę. W moim szpitalu trzeba mieć swoje koszulki. Oj naczytałam się o tych miniówach hehe bleh

Becik fajna sprawa, ja miałam miękki, nie usztywniany! Przy pierwszej córce bałam się noworodka, więc czułam się pewniej. Przy drugiej wolałam owijać w kocyk i ogólnie czuć to maleńkie ciałko :-) Ale do karmienia lepiej mi było w coś zawinąć, coś podłożyć. No chyba, że na leżąco ;)

jezyk, ja w szpitalu miałam swoją koszulę nocną, żadną sexi mini ;-)

Do noszenia i karmienia używałam rożka, bez usztywniania. Wygodniej mi tak było. A jak Młoda podrosła, to bez niczego ją karmiłam ;-) Grunt, to mieć na czym rękę podeprzeć, żeby nie zdrętwiała od podtrzymywania główki ;-)

U nas w szpitalu do porodu dają szpitalne koszule, mi to pasowało bo nie brudzilam swojej krwią itp. A po porodzie zanim przynieśli dzieci zdazylam się odświeżyć i przebrać w swoja.

jezyk super! udalo Ci sie mnie rozsmieszyc, co dzis jest nie lada wyczynem :D

wlasnie od starszej kolezanki (tzn mamy rocznego juz Janka) wiem, ze warto miec 'cos' wygodnego do karmienia. bez roznicy czy fotel, czy poduszke, becik czy rozek jak zwal ;) w kazdym razie mowila wlasnie o tym by zorganizowac sobie taka miejscowke zeby reka nie dretwiala i kregoslup sie nie meczyl. pewnie cos w tym jest :)

nulini takie tanie?;p az w szoku jestem ;) ja jeszcze nie mam koncepcji co i jak zrobimy. poki co musimy kolejny kredyt ogarnac ;/ dramat jak dla mnie, te formalnosci... blee

reklama
agulqa, tata wieki temu przywiózł ten fotel z Niemiec i też miałam się go pozbyć, ale do karmienia okazał się niezastąpiony i do usypiania Młodej, jak miała mega katar, wtedy spała mi na brzuchu, a ja bujałam ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry