reklama

zakupki dla naszych maleństw

A_rwen_ko ja wiem tylko tyle ze synek mojej znajomej jest uczulony na kosmetyki Nivea. O Penatenie i Bambino nic nie wiem. Mam tylko nadzieje ze Bambino nie uczula bo ja wlasnie takie kosmetyki kupilam.

reklama
A_rwen_ko ja tez slyszalam ze Johnson uczula, ale mam jedna znajoma ktora nie mogla stosowac Nivea a jedynie Johsona, bo tylko on jej i dzidzi nie uczulal.

MADZIALLENKA - co do soli fizjologicznej to w opakowaniu jest ulotka, na ktorej jest napisane jak i ile przechowywac, na mojej jest napisane, ze po otwarciu mozna przechowywac przez 24 godz., w lodowce nie trzeba :-)

KASIU - w szkole rodzenia, to mowili nam ze gruszka to ewentualnie tylko przy katarku...a tak ze mozna np taka watka skrecona, nawilzona sola fizjologiczna...i ja chyba tak bede robic :-)

A_RWEN_KO - z tymi uczuleniami to chyba jest naprawde roznie, na jeden kosmetyk ktos jest uczulony a ktos inny nie.....niestety chyba trzeba samemu sie przekonac co jest dobre dla naszego maluszka :tak: Tez slyszalam o uczuleniach na Johnsona, ale znam tez przypadki tolerancji tylko tych kosmetykow.....

Jeżeli chodzi o kosmetyki Jonsona to też słyszałam dużo negatywnych opini ale każde dziecko jest inne i jednemu coś dobrze służy a innemu już nie - będziemy musiały poobserwować nasze maleństwa i wybrać dla nich to co najlepsze - dlatego może lepiej jakieś małe próbki pokupić :confused:
Ja kupiłam Bambino ale ostatnio dostałam oliwke, płyn do kąpieli i zasypke z Penatana.
Jeszcze nie kupiłam nic przeciwko odparzeniom bo ciągle się zastanawiam co wybrać. Ta maśc czy krem właśnie co M_Ktosia kupiła bepanthen mi chodzi po głowie żeby kupić bo też można nią smarowac jakby co podrażnione sutki. Ale też słyszałam dużo pozytywnych opini o sudocremie ale np. dzidzia mojej kuzynki go nie tolareuje i bądź tu człowieku mądry :confused:

Ale w szpitalch dawają chyba jak się wychodzi takie walizeczki z próbbkami kosmetyków to może będzie tam coś ciekawego do pupci.
A wy co już kupiłyście????

Lastrada cieszę się, że zakupki się udały :-)

A tak tą sól fizjologiczną można po otwarciu trzymać tylko 24 godziny, więc pół zużyje rano a drugą połówke wieczorkiem i będe przemywać nią oczka, uszka i nosek :-)
Acha pamietajmy, że oczka przemywamy od zewnętrznego kącika do wewnętrznego.

sami a ja zapamietalam ze odwrotnie z oczkami od wewn kacika na zwnatrz :confused: ale to pewnie w szpitalu nam jeszcze pokaza:tak:
krem bepanthen polecila mi farmaceutka do codziennego uzycia a w razie czego da mi cos mocniejszego
kurcze ale o soli fizjologicznej nic nie wiem, u mnie poprostu przegotowana woda buzke przemywamy, hmmm:dry:
a_rwen_a generalnie jest taka fama ze johnson uczula ale mi sie wydaje ze niestety trzeba eksperymentowac bo co zrobisz, ja w koncu kupilam proszek dla niemowlat w aptece bo nie moglam znalezc wczesniej i wypralam ciuszki w normalnym, kto wie moze nie bedzie zadnych problemow, trzeba czasem zaryzykowac,
najgorsze ze jak bedziemy przejete to bedzie nam sie mieszalo czy uczulenie u dzieciaczka to od kosmetykow, czy moze cos zjadlysmy nie tak i z pokarmem przeszlo, ciezka sprawa, ale mysle ze po paru tygodniach bedziemy doskonale wiedzialy co jest najlepsze dla naszego malenstwa:cool2:

Nam w szkole rodzenia o przemywaniu oczek, tez mowili ze od strony zewnetrznej do wewnetrznej, dlatego ze w wewnetrznym kaciku oka gromadzi sie najwiecej bakterii i dlatego w te strone zeby nie rozcierac ich po calym oczku....

A sama buzke mam zamiar przemywac rumiankiem :-)

No i do pupy mam sudocrem...

Ehhh chyba macie rację. Pozostaje nam metoda prób i błędów jeśli chodzi o testowanie kosmetyków. Rozmawiałam dziś z koleżanką i doradziła mi, że ważną rzeczą jest, jeśli testujemy kosmetyki, używać po koleii tylko i wylącznie jednej serii. Bo np. jak będziemy używać kosmetyków z różnych firm naraz, to trudno nam będzie określić co uczulilo maleństwo. No własnie... i trudno też będzie określić, czy alergia nie pojawiła się np. po tym, co my zjadłyśmy (jesli karmimy piersią)

reklama
Mi jecze brakuje termometra i kosmetyków na odpazenia (będę kupowała ALANTAN PLUS).
Wszystkie smoczki i butelki trzeba wygotowac przez 3min (tak jest napisane na instrukcji uzytkowania z butelek Canpol).

Laktator kupuje po urodzeniu bo pani w sklepie powiedziała, ze dopiero wtedy okazuje sie najlepiej jaki potrzebny czy tylko do doraznego użytku czy częstego, a to się wiąże z cena, firmą i funkcjonalnoscią takiego laktatora.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry